VirtualBox USB Sorunu Çözümü!

Başlatan KemalALKIN, 13 Ocak 2012 - 04:54:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KemalALKIN

[Öncelikle eğer aynen bu şekilde verilen bir anlatım varsa özür dilerim, ben rastlamadım ve bu anlatımı bir yabancı forumdan aldım ve içindeki bir bölümü kaldırıp Türkçe ve acemilere uygun şekilde yayınlamak istedim. Lütfen açtığım yer yanlış ise taşıyınız, eğer dediğim gibi tıpkısı yani birebir aynısı varsa gereğini yapınız. Yoksa Wiki sayfamıza eklemeyi bilmiyorum siz ekleyebilirsiniz.] (En kısa yoldan en basit güncel çözümdür, kendim de denedim.)

VirtualBox USB Sorunu Çözümü;

VirtualBox kurduktan sonra;
http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/virtualbox/downloads/index.html
Bu adresten (ayrıca bu adrestende program kurulabilir) uygun olan " Oracle VM VirtualBox Extension Pack " dosyasını VirtualBox " Tercihler " bölümündeki " Extensions " kısmından kurunuz.

Son olarak " Terminal/Konsole/Uçbirim " üzerinden;

sudo -s
şifreniz (görünmezdir) ve " Enter " tuşuna basınız

adduser kullanıcı_adınız vboxusers

Kontrol etmek için;
cat /etc/group | grep vboxusers

Çıkan sonuç buna benzer bir şey olmuşsa yani kullanıcı adınız mevcutsa olmuş demektir;
vboxusers:x:5005:kullanıcı_adınız

Evet olduğuna göre artık sisteminizi yeniden başlatıp programı rahatça kullanabilirsiniz yani USB aktif bir şekilde.

Not: Oluşturduğunuz sanal sistemin tercihler kısmından usb 2.0 ve diğer usb kutucuğunun işaretli olması gerektiğini unutmayınız!
www.tckemal.ist

zeusmaster

Denilenleri harfiyen yapmama rağmen bende olmadı.
Up and Running...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

bahdem@bahdem:~$ id
uid=1000(bahdem) gid=1000(bahdem) groups=1000(bahdem),4(adm),20(dialout),24(cdrom),46(plugdev),116(lpadmin),118(admin),124(sambashare),1001(vboxusers)
Up and Running...

heartsmagic

Gruba da eklenmiş kullanıcın. Bir USB aygıt takınca hiç tepki vermiyor mu?

zeusmaster

@heartsmagic
Gruba ekleyebildim ama usb takınca tepki yok :) Bir de yavaşlık sorunum var tabi. Bu gidişle windows kuracağım makineye :(
Up and Running...

if

@bahdem, aşağıdakilerden hangisi işinize yarayacak görelim.

1- http://www.webupd8.org/2011/02/get-your-usb-drives-to-work-with.html
2- http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=5390989&postcount=34

Hangi masaüstünü kullanıyorsunuz? Bu uygulamanın hangi sürümünün hangi çeşidini kurdunuz?

KemalALKIN

Başka deneyen yok mu arkadaşlar? :).
www.tckemal.ist

zeusmaster

Arkadaşlar laboratuvarım bir kaza sonucu yandi. Açılışına bir hafta kala.Bir haftadır toparlamaya uğraşıyoruz. Temizliğini bile kendimiz yapıyoruz. Bu yüzden cevap yazamamıştım. Laptopum da sudan etkilendi. Belki kurtaramazsam dizüstü bilgisayar alırken anakart ve ekran kartına dikkat edeceğim ki bu sorunları yaşamayayım :-)
Up and Running...

heartsmagic

Geçmiş olsun @bahdem, talihsiz bir kaza olmuş.

WhiteScars

Alıntı yapılan: bahdem - 19 Mart 2012 - 13:04:17
Denilenleri harfiyen yapmama rağmen bende olmadı.

İşletim sistemini reboot et düzelecektir.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

zeusmaster

@Heartsmagic
Çok tesekkür ederim. Ülkemiz için çok önemli bir laboratuvar. Benzeri bir tek Harward da var. Ama devlet kurumlarındaki hantallığı bir kez daha anladım. Temizliğe varana kadar biz yapıyoruz. Orada aslinda yapmamız gereken şey "kuantum bilgisayarı" nın ön çalışmaları. Ama elimizde cif leke çıkartıyoruz. Zaten açılışa tüm ubuntu-tr ailesini çağıracağım. Katılmanız beni sevindirir.
Up and Running...

travego0403

"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

furkankalkan

@bahdem geçmiş olsun arkadaşım :(
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

zeusmaster

Alıntı yapılan: dewilman - 30 Mart 2012 - 22:18:40
@bahdem geçmiş olsun arkadaşım :(
tesekkür ederim @devilman .Yaptigin tasarım boşa gitti. Retina okuyucu geliyor kapımıza :)
Up and Running...

heartsmagic

Bizde işler zaten kendin pişir, kendin ye tarzında oluyor :) Umarım badireyi atlatmışsınızdır ve çabuk toparlanırsınız. Eğer açılışta uygun olursam ve oralardaysam elbette gelmek isterim.

kanzakande

Sonuçta virtualbox'ta windows usbyi görüyor. Çok ilginç, ama usb Ubuntu'da açılmış oluyor. Bu şekilde Ubuntu dosya sistemi açılıyor, virtualbox üzerinden onlar görünür oluyor. Fakat, usbdeki herhangi bir dosyayı tutup windowsa kopyalayamıyoruz. Bu yine ancak paylaşılan dosya üzerinden yapılabiliyor. Bu durumda usbyi gözmek çok anlamlı mı? Yoksa ben mi birşey atladım?

altintasi

@bahdem Çok büyük geçmiş olsun. Açılışa seve seve katılmak isterim..
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

doctor334

Debian sanal makinesi için bir oturum açılamadı.

The device helper structure version has changed.

If you have upgraded VirtualBox recently, please make sure you have terminated all VMs and upgraded any extension packs. If this error persists, try re-installing VirtualBox. (VERR_PDM_DEVHLPR3_VERSION_MISMATCH).

Sonuç Kodu: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Bileşen: Console
Arayüz: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}

Söylenenleri harfi harfine yaptıktan sonra debian 6 yı kurmaya calıstım ama bir türlü baslatamadı yani virtual box bozuldu :S bu soylenenleri yapmadan once sapa sağlamdı

heartsmagic

Bu başlıkta sorunları konuşmazsak daha güzel olur. Söylenenler Virtualbox'a zarar vermez, Debian kuramama sebebini ayrıca irdelemek gerekir ki dediğim gibi başka başlıkta konuşabiliriz.

meffendi

Öncelikle iyi akşamlar diliyorum :) Yeni bir ubuntu kullanıcısı sayılırım aslında ama forumun takipçisiydim ubuntu kurduğumdan beri. Neyse lafı fazla uzatmayayım :)  Elimdeki "ipod 5th" bozulunca bu sorunu çözebilmek için itunes'a ihtiyacım vardı, ama bu meret ubuntu üzerinde çalışmıyor. Ben de virtualbox üzerinden xp işletim sistemini kurup , itunes yüklerim dedim. Yükledim de ama virtualbox üzerindeki xp, usb aygıtı tanımadı. Forumda bu konuyla ilgili tüm konuları okudum ama çözüm olmadı, lakin başka bir kaynakta  şu yönergeleri izleyince sorunumu hallettim ve sizinle paylaşmak istedim :)

Eğer usb aygıtlarınızı virtualbox bulamıyor ve aşağıdaki hata kodu karşınıza çıkıyorsa :
Result Code:
NS_ERROR_FAILURE (0x00004005)
Component:
Host
Interface:
IHost {489fb370-c227-4d43-9761-ceb28484fd9f}
Callee:
IMachine {1e509de4-d96c-4f44-8b94-860194f710ac}

Çözüm:

1.

Uçbirimden :
gksu gedit /etc/udev/rules.d/40-permissions.rules

adlı belgeyi açıp aşağıdaki kodları belge içine kopyalayıp kaydediyoruz :
# USB devices (usbfs replacement)
SUBSYSTEM=="usb_device", MODE="0666"

2.

yine uçbirimden :
gksu gedit /etc/init.d/mountdevsubfs.sh

adlı belgeyi açıp aşağıdaki kodları belge içine kopyalayıp kaydediyoruz :
mkdir -p /dev/bus/usb/.usbfs
domount usbfs "" /dev/bus/usb/.usbfs -obusmode=0700,devmode=0600,listmode=0644
ln -s .usbfs/devices /dev/bus/usb/devices
mount --rbind /dev/bus/usb /proc/bus/usb

İki belgeyi de kaydettikten sonra sisteminizi yeniden başlatın. Benim sorunum bu şekilde çözüldü, umarım faydası olur bu hatayı alan arkadaşlarımıza.
Saygılarımla :)

bytan

@meffendi,

Hem hoşgeldin hem de üye olup ilk iletinde sorununu ve çözümünü paylaştığın için teşekkürler.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

meffendi

Hoşbulduk @bytan,  topluluğumuzun güzel bir tarafının da paylaşım ruhu olduğuna inanıyorum :)

prof-x

öncelikle selam lar ... aynı problem bende de mevcuttu ama  KemalALKIN  kardeşimin çözüm yolunu uyguladıktan sonra.. problem kalmadı ve çözüldü... tşk ederim kardeşim...

stiletto009

Herşeyi yapıyorum aktif diyor fakat usb eklemeyi seçince no devices available yazıyor.Ne yapmam gerekiyor?