VirtualBox USB Sorunu Çözümü!

Başlatan KemalALKIN, 13 Ocak 2012 - 04:54:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

kadrikuram

ii  gvfs:amd64                                  1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs:i386                                   1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs-backends                               1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - backends
ii  gvfs-bin                                    1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - binaries
ii  gvfs-common                                 1.20.3-0ubuntu1.2                                   all          userspace virtual filesystem - common data files
ii  gvfs-daemons                                1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - servers
ii  gvfs-fuse                                   1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - fuse server
ii  gvfs-libs:amd64                             1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - private libraries
ii  gvfs-libs:i386                              1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - private libraries
ii  virtualbox-5.0                              5.0.2-102096~Ubuntu~trusty                          amd64        Oracle VM VirtualBox
ii  virtualbox-guest-dkms                       4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 all          x86 virtualization solution - guest addition module source for dkms
ii  virtualbox-guest-utils                      4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 amd64        x86 virtualization solution - non-X11 guest utilities
ii  virtualbox-guest-x11                        4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 amd64        x86 virtualization solution - X11 guest utilities
ii  virtualbox-nonfree                          5.0                                                 all          Oracle Virtualbox virtualization software.

sanırım şimdi oldu

if

Hayır o değil. O ilk komutun çıktısıdır. Aşağıdakine benzer bir çıktı olması gerek:vboxusers:x:5005:kullanıcı_adınız

kadrikuram

vboxusers:x:125:kadri

sanırım bu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2015 - 00:10:26

sanırım ekran görüntüsü de böyle yükleniyor.

if

Evet o. Oracle VM VirtualBox Extension Pack paketini de yüklemede sorun almadıysanız BIOS ayarlarından USB ile iligli seçenek olup olmadığına bakabilir misiniz?

kadrikuram

sadece boot menüsünde usb var. başka bi yerde yok.

ata1

Bios ayarlarında "Advanced" bölümü altında aradınız mı ?

kadrikuram

Bios'ta advance bölümü yok  :-\ benim bilgisayarım biraz eski. 5 yıllık vardır. Ondan olabilir mi?

seron

5 yıllık bir bilgisayar eski değildir.
Aynı sorunu ben de, üç tane bilgisayarım var, üçünde de Linux kullanırken yaşıyorum ve çözüm bulamadım ama alternatif bir çözüm var arkadaşım. flaş belleğini kurulum olarak değil de Vbox'a dosya aktarmak ve yazılım kurmak amacıyla kullanmak istersen,

önce vboxa kurduğun misafir eklentileri adını verdiğimiz, o kurduğun eklenileri, işletim sistemine de kurmalısın; bu bir...

nasıl yapılacaktır: Vbox'u çalıştırarak içine dosya aktarmak istediğin işletim sistemini (win olur, başka linux dağıtımları olur...) çalıştır, masaüstüne gel...
Virtualbox penceresinde "Aygıtlar" mönüsüne tıklat, en aşağıdan, "Misafir eklentileri CD kalıbını yerleştir" e bas. Bu, kalıp bir CD kalıbı gibi algılanacak ve windowsa ya da lnuxa bir CD takılmış gibi olacaktır. ben windowsa göre anlatıyorum. sanal CD takılır takılmaz, otomatik kurulum penceresi açılacak ve vbox misafir eklentilerinin işletim sistemi içerisine kurulacaktır. kurulum bitince sistemi yeniden başlatacaksın; sanal işletim sistemini yani, ana makineni değil.

ardından sanal makineyi kapat.

linux dosya yöneticini açarak bir disk bölüntüsünü bağla (mount). burdan sonrasını nasıl yapıldığını hatırlamıyorum ama bu disk bölümünü ağda paylaşıma açacaksın. diski unmount (devredışı) yapmadıktan sonra artık vbox daki işletim sisteminde görünür hale gelir ve bilgisayarım mönüsünde ağda bağlı bir disk gibi görünür...

şimdi o disk ikonuna tıklatıp içeriğin görüntüenip görüntülenmediğine bak... sorun yoksa görünecek.

şimdi flaşını ana makinene(linuxa) bağlayıp dosyalarını bu paylaşılan disk içine at.

sanal makine (windowsa) geç, masaüstünde yenile yapıp, tekrar bilgisayarım menüsünden paylaşılan ağa gir. koyduğun dosyaları artık sanal makineye aktarabilirsin.

flaş belleği de böyle paylaşabilir misin, bilmiyorum. Forum yönetimi yazdıklarıma bir baksın, gereklidir derlerse resimli ya da videolu anlatım yapayım.

aşağıya resimler yüklüyorum bakarsanız daha kolay anlaşılır:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

" Extension Pack" kurulu mu sorulduğu üzere?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Aralık 2015 - 18:16:56
" Extension Pack" kurulu mu sorulduğu üzere?
Arkadaşa mı sordunuz? ben de kurulu evet, ama Vbox'a kurulu olması yetmiyor; içine kurulu işletim sistemine de yukarıda anlattığım üzere bağlayıp kurmak gerekiyor.(Bu yöntemi sağolsun bana @ata1 öğretti)

Expansion Pack dediğimiz eklenti, sadece disk bağlama sorunlarını çözmüyor, ekran çözünürlüğü ve renk derinliği gibi konularda da sanki ekran kartı sürücüsü kurmuş gibi bir etki yapıyor. Fakat bir yere kadar tabii. Öyle yüksek görsellik isteyen yazılım ve oyunları desteklemez. Hani şöyle diyeyim: 24renk sınırlı bir ekran özelliği varken, 64MB on board kalitesine yükseltiyor ve harici disk bağlama özellikleri de geliyor. Gibi...

Bir not daha:
Windows tarafında misafir eklentileri Vboxun içinde geliyor ve kuruluyor, USB bağlama sorunu kat'iyyen olmuyor. Linux tarafında bu sorunun nedenini bulabilmiş değilim.

heartsmagic

Yok ben soruyu soran arkadaşa sordum da, "extension pack" ile misafir eklentileri zaten farklı şeyler yanlış bilmiyorsam. Misafir eklentileri sanal makinenin içine kurulmakta, diğeri ise konak makineye kuruluyor.

seron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Aralık 2015 - 21:00:07
Yok ben soruyu soran arkadaşa sordum da, "extension pack" ile misafir eklentileri zaten farklı şeyler yanlış bilmiyorsam. Misafir eklentileri sanal makinenin içine kurulmakta, diğeri ise konak makineye kuruluyor.
Ben bunu bilmiyordum. Ben "expansion pack" diye birşeyi elle indirip vboxa kuruyorum, oradan da sanal işletim sistemine gösterip kullanıyorum. Eğer bilgim eksikse bunun nasıl yapıldığını öğreneyim, çünkü ben de USB belleklerimi gösteremiyorum sanal makineye...

kadrikuram

Ben de bilmiyorum. Nasıl kontrol edebiliriz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Aralık 2015 - 23:14:38

hmm tamam şimdi sanal makineye de misafir eklentilerini kurdum. tam ekran modu falan şimdi kusursuz oldu ama usb hala çalışmıyor  :(

ata1

if

VBoxManage list vms
VBoxManage list extpacks

komutlarının çıktısına bakabilir miyim?

seron

Benim çıktılarım bunlar ağabey:
seron@seron-H54Z ~ $ VBoxManage list vms
"Windows XP" {928d3686-b638-41d7-8a89-25c77f617862}
"Windows 2000" {377c899d-d5e1-498a-947e-bd29eab18171}
seron@seron-H54Z ~ $ VBoxManage list extpacks
Extension Packs: 1
Pack no. 0:   Oracle VM VirtualBox Extension Pack
Version:      5.0.4
Revision:     102546
Edition:     
Description:  USB 2.0 and USB 3.0 Host Controller, Host Webcam, VirtualBox RDP, PXE ROM, Disk Encryption.
VRDE Module:  VBoxVRDP
Usable:       true
Why unusable:
seron@seron-H54Z ~ $

heartsmagic

Sende kurulu durumda "extension pack" dediğimiz şey.

dogon

virtualbox extention pack'i kurunca düzeliyor. USB 2.0 'ı çalışır duruma getirmek gerekiyor. Normalde genişletme paketi olmadan destek vermiyor Virtualbox.

ahmet_matematikci

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31509.0

Bu çözüm işe yaramadı
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 13 Ocak 2012 - 04:54:41
[Öncelikle eğer aynen bu şekilde verilen bir anlatım varsa özür dilerim, ben rastlamadım ve bu anlatımı bir yabancı forumdan aldım ve içindeki bir bölümü kaldırıp Türkçe ve acemilere uygun şekilde yayınlamak istedim. Lütfen açtığım yer yanlış ise taşıyınız, eğer dediğim gibi tıpkısı yani birebir aynısı varsa gereğini yapınız. Yoksa Wiki sayfamıza eklemeyi bilmiyorum siz ekleyebilirsiniz.] (En kısa yoldan en basit güncel çözümdür, kendim de denedim.)

VirtualBox USB Sorunu Çözümü;

VirtualBox kurduktan sonra;
http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/virtualbox/downloads/index.html
Bu adresten (ayrıca bu adrestende program kurulabilir) uygun olan " Oracle VM VirtualBox Extension Pack " dosyasını VirtualBox " Tercihler " bölümündeki " Extensions " kısmından kurunuz.

Son olarak " Terminal/Konsole/Uçbirim " üzerinden;

sudo -s
şifreniz (görünmezdir) ve " Enter " tuşuna basınız

adduser kullanıcı_adınız vboxusers

Kontrol etmek için;
cat /etc/group | grep vboxusers

Çıkan sonuç buna benzer bir şey olmuşsa yani kullanıcı adınız mevcutsa olmuş demektir;
vboxusers:x:5005:kullanıcı_adınız

Evet olduğuna göre artık sisteminizi yeniden başlatıp programı rahatça kullanabilirsiniz yani USB aktif bir şekilde.

Not: Oluşturduğunuz sanal sistemin tercihler kısmından usb 2.0 ve diğer usb kutucuğunun işaretli olması gerektiğini unutmayınız!
cat /etc/group | grep vboxusers
komutunu verdiğimde bir şey görünmüyor.
id komutunu verdiğimde
a@a-ThinkPad-T420:~$ id
uid=1000(a) gid=1000(a) gruplar=1000(a),4(adm),24(cdrom),27(sudo),30(dip),46(plugdev),108(lpadmin),124(sambashare)

usermod -a -G vboxusers a
usermod: 'vboxusers' grubu yok
root@a-ThinkPad-T420:~#

a@a-ThinkPad-T420:~$ dpkg -l | grep virtual
ii  gvfs:i386                                             1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs-backends                                         1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - backends
ii  gvfs-bin                                              1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - binaries
ii  gvfs-common                                           1.20.3-0ubuntu1.2                                   all          userspace virtual filesystem - common data files
ii  gvfs-daemons                                          1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - servers
ii  gvfs-fuse                                             1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - fuse server
ii  gvfs-libs:i386                                        1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - private libraries
ii  unity-scope-virtualbox                                0.1+13.10.20130723-0ubuntu1                         all          VirtualBox scope for Unity
ii  virtualbox-5.0                                        5.0.12-104815~Ubuntu~trusty                         i386         Oracle VM VirtualBox

grep virtual /etc/group

boş dönüyor.
a@a-ThinkPad-T420:~$ VBoxManage list vms
"dede" {68cb24b0-0427-4ce1-9bfd-33fffa9db5c2}

a@a-ThinkPad-T420:~$ VBoxManage list vms
"dede" {68cb24b0-0427-4ce1-9bfd-33fffa9db5c2}
a@a-ThinkPad-T420:~$ VBoxManage list extpacks
Extension Packs: 1
Pack no. 0:   Oracle VM VirtualBox Extension Pack
Version:      5.0.12
Revision:     104815
Edition:     
Description:  USB 2.0 and USB 3.0 Host Controller, Host Webcam, VirtualBox RDP, PXE ROM, Disk Encryption.
VRDE Module:  VBoxVRDP
Usable:       true
Why unusable:

http://askubuntu.com/questions/140081/virtualbox-doesnt-recognize-usb
de
sudo apt-get install gnome-system-tools
ama kurudum programı bulamadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2016 - 15:05:20

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ahmet_matematikci

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

if

@ahmet_matematikci, Virtualbox'ı Ubuntu deposundan mı kurdunuz, kendi sitesinden indirdiğiniz paketle mi kurdunuz? Kendi sitesinden indirdiyseniz hangi paketi indirdiniz?

heartsmagic

Virtualbox kurulumunun o grubu oluşturması gerekmiyor mu? Ben öyle biliyorum en azından. Kullanan arkadaşlarda durum nedir?

ahmet_matematikci

@if hocam vbox u sitesinden indirdim.
Version:      5.0.12
@heartsmagic haklısınız grub oluşturması gerek ama hata veriyor.

if

@ahmet_matematikci, 5.0.14 sürümü var sitesinde. Var olanı silip bunu kuralım bakalım.

VBoxManage extpack uninstall "Oracle VM VirtualBox Extension Pack"
VBoxManage extpack cleanup
sudo apt-get purge  virtualbox-5.0
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install dkms linux-headers-$(uname -r)
wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.14/virtualbox-5.0_5.0.14-105127~Ubuntu~wily_i386.deb
wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.14/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.0.14-105127.vbox-extpack
sudo dpkg -i virtualbox-5.0_5.0.14-105127~Ubuntu~wily_i386.deb
VBoxManage extpack install Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.0.14-105127.vbox-extpack