VirtualBox USB Sorunu Çözümü!

Başlatan KemalALKIN, 13 Ocak 2012 - 04:54:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

@stiletto009, whoami
cat /etc/group | grep vboxusers
çıktılarını alayım.

imarah

Alıntı yapılan: stiletto009 - 02 Aralık 2012 - 13:40:31
Herşeyi yapıyorum aktif diyor fakat usb eklemeyi seçince no devices available yazıyor.Ne yapmam gerekiyor?

Root olarak ;
usermod -a -G vboxusers kullanici_adi
komutu verilerek bilgisayar yeniden başlatılır. Daha sonra sanal işletim sistemi çalıstırılarak usb takılır. Eğer yine usb diski görmezse virtualbox programının ana ekranındaki usb tıklanarak sağ taraftaki aygıttan filtre ekle tıklatılarak usb disk seçilip eklenilir. Daha sonra usb diskinizi çıkarıp tekrar taktıgınızda sanal işletim sistemi usb yi görecektir. Bana bu konusa yardımcı olan herkese tesekkür ederim.

Debian mail grubundan gelmişti, saklamıştım. Gökhan Öztürk'e ait anlatım. Bunu bi dener misiniz?

mücahit

meffendi verdiği işlemi yaptım olmadı. Sonra KemalALKIN verdiği işlemi yaptım şimdi sorunuz çalışıyor.
Teşekkürler KemalALKIN ve meffendi.

91011

Denedim şöyle bir hata alıyorum makine açılmıyor

Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

heartsmagic

Önerildiği şekilde yeniden kurmayı denedin mi VBox'ı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

91011

Olmadı yazılım merkezinden kaldırıp kurdum gene aynı hatayı alıyorum

warriorwolf

Resmi sitesinden sisteminize uygun son surum deb paketini indirip kurulum yaparsaniz daha iyi olur.Zira ben oradan indirip kurulum yaptim ve hicbir sorunla karsilasmadim.
Umarin sizlerde karsilasmazsiniz.
Hani koşmak sağlıklıydı? 15 dk koştum ve sonuç
çarpıntı, nefes darlığı, göğüste sıkışma. Otururken hiç
biri yoktu.

91011

@warriorwolf, oracle sitesinden indirdim bu sefer terminal kayboldu yazılım merkezi kayboldu aradığım halde çıkmıyor.Gene aynı hatayı alıyorum ek olarak şu pencerede açılıyor.

warriorwolf

/etc/init.d/vboxdrv setup
Komutu caliistirmayi bir deneyebilirmisin.
Teleffondan baktigim icin tam yazilanlari okuyamiyorum ama yukaridaki komutu calistirmani soyluyor galiba.
Not: ilginc bir durum.Ucbirim ile yazilim merkezinin kaybolmasi.Bu konuda yorum yapamiyorum.
Hani koşmak sağlıklıydı? 15 dk koştum ve sonuç
çarpıntı, nefes darlığı, göğüste sıkışma. Otururken hiç
biri yoktu.

91011

uxterm ve xterm e yazdım ama olmadı gene format attım şimdi düzeldi.

heartsmagic

@91011, yeniden kurulumluk bir durum yok ortada, o alışkanlığı bir kenara bırakalım bence. Aldığın hatayı forumda aratırsan zaten birçok çözüm göreceksin. @warriorwolf'un ve hatada söylenen öneriyi deneyecektin ancak doğrudan değil. sudo ile denemen lazım onu, aksi halde etkisi olmaz hata alırsın.

Dediğim gibi çok aceleci davranma ve sorunların için önce forumda arama yapmayı dene.

sturkmen

Bende virtualbox kurulumu sonrası usb sorunu ile karşılaştım. Daha sonra http://virtualbox.org/ sitesinden son sürümü indirip kurdum sorun çözüldü.

genco15

Beylr terminal derkn tam olqrak nasil acilio terminal

heartsmagic

Unity seçkesinden Terminal der, açarsın.
ctrl+alt+t kısayolu ile açarsın. 

if

@genco15, iletilerinizi imlâ kuralları çerçevesinde yazın lütfen.

Atamertes

Paylaşılan Klasör olarak usbnin takılı olduğu sürücüyü gösterirseniz görüyor.

w01ky

" adduser kullanıcı_adınız vboxusers "Sorunsuz çalıştı ellerine sağlık.

kadrikuram

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 13 Ocak 2012 - 04:54:41

Not: Oluşturduğunuz sanal sistemin tercihler kısmından usb 2.0 ve diğer usb kutucuğunun işaretli olması gerektiğini unutmayınız!

Bana da yardımcı olabilir misiniz? tercihlerden usb 2.0ı seçmeye çalışıyorum ama seçenek aktif değil. Kendiliğinden 1.0 seçili. Resim eklemeyi bilmiyorum. O yüzden SS gönderemiyorum.

if

@kadrikuram, gerekli paketleri kurup kullanıcınızı vboxusers grubuna eklediniz mi?

kadrikuram

Alıntı yapılan: if - 28 Aralık 2015 - 23:16:37
@kadrikuram, gerekli paketleri kurup kullanıcınızı vboxusers grubuna eklediniz mi?

Evet, o ilk iletide söylendiği gibi yaptım kontrol ettim. ama bi daha kontrol etmenin bi yolu varsa edelim.

if

@kadrikuram, ctrl+alt+t ile uçbirim uygulamasını açın; içerisine aşağıda verdiğim iki komutu sırasıyla girip enter tuşuna basın; çıktılarını buraya geçin.

dpkg -l | grep virtual
grep virtual /etc/group

kadrikuram

Alıntı yapılan: if - 28 Aralık 2015 - 23:35:11
@kadrikuram, ctrl+alt+t ile uçbirim uygulamasını açın; içerisine aşağıda verdiğim iki komutu sırasıyla girip enter tuşuna basın; çıktılarını buraya geçin.

dpkg -l | grep virtual
grep virtual /etc/group

birincisi şu:
ii  gvfs:amd64                                  1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs:i386                                   1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs-backends                               1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - backends
ii  gvfs-bin                                    1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - binaries
ii  gvfs-common                                 1.20.3-0ubuntu1.2                                   all          userspace virtual filesystem - common data files
ii  gvfs-daemons                                1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - servers
ii  gvfs-fuse                                   1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - fuse server
ii  gvfs-libs:amd64                             1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - private libraries
ii  gvfs-libs:i386                              1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - private libraries
ii  virtualbox-5.0                              5.0.2-102096~Ubuntu~trusty                          amd64        Oracle VM VirtualBox
ii  virtualbox-guest-dkms                       4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 all          x86 virtualization solution - guest addition module source for dkms
ii  virtualbox-guest-utils                      4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 amd64        x86 virtualization solution - non-X11 guest utilities
ii  virtualbox-guest-x11                        4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 amd64        x86 virtualization solution - X11 guest utilities
ii  virtualbox-nonfree                          5.0                                                 all          Oracle Virtualbox virtualization software.
ikincisi şu
ii  gvfs:amd64                                  1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs:i386                                   1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - GIO module
ii  gvfs-backends                               1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - backends
ii  gvfs-bin                                    1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - binaries
ii  gvfs-common                                 1.20.3-0ubuntu1.2                                   all          userspace virtual filesystem - common data files
ii  gvfs-daemons                                1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - servers
ii  gvfs-fuse                                   1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - fuse server
ii  gvfs-libs:amd64                             1.20.3-0ubuntu1.2                                   amd64        userspace virtual filesystem - private libraries
ii  gvfs-libs:i386                              1.20.3-0ubuntu1.2                                   i386         userspace virtual filesystem - private libraries
ii  virtualbox-5.0                              5.0.2-102096~Ubuntu~trusty                          amd64        Oracle VM VirtualBox
ii  virtualbox-guest-dkms                       4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 all          x86 virtualization solution - guest addition module source for dkms
ii  virtualbox-guest-utils                      4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 amd64        x86 virtualization solution - non-X11 guest utilities
ii  virtualbox-guest-x11                        4.3.34-dfsg-1+deb8u1ubuntu1.14.04.1                 amd64        x86 virtualization solution - X11 guest utilities
ii  virtualbox-nonfree                          5.0                                                 all          Oracle Virtualbox virtualization software.

bu çıktılar falan da böyle kopyala yapıştır yapılmıyor herhalde, ama neyse artık. daha yeniyim.

if

İkinci komutun çıktısını alamadım @kadrikuram.

grep virtual /etc/group

betseg

Kopyala yapıştır için: kodetiketi

kadrikuram

Alıntı yapılan: if - 28 Aralık 2015 - 23:50:14
İkinci komutun çıktısını alamadım @kadrikuram.

grep virtual /etc/group

şu mu