Turquaz Muhasebe windows ve ubuntu

Başlatan Technus, 12 Ocak 2012 - 12:12:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Technus

Selamlar, Windows 7 kullanırken Turquaz 8.0.5 versiyonunu farklı bir diske kurdum ve bir süredir kullanıyorum. Aynı bilgisayara Ubuntu 11.10 kurdum.
1- Kurulu Turquaz'a Ubuntu'dan erişebilir miyim? Wine ile bunu denedim program açılıyor ama kendiliğinden kapanıyor.
2- Linux versiyonunu kurmayı da denedim ama şöyle bir uyarı alıyorum "turquaz.sh: 1: ../../java/bin/java: Permission denied" root mu olamıyorum anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

if

@Technus,

1- Ubuntu'dan dosyalara erişebilirsin ama wine ile o şekilde çalıştıramazsın. Ubuntu'ya kurup oradaki dosyaları görüntüleyebilirsin ama.
2- O hatayı veren komutun başına sudo ekleyin.

Technus

heartsmagic

chmod +x turquaz.sh
sudo ./turquaz.sh
şeklinde bir dene, olmazsa yine bakalım. Ayrıca sorayım, Java kurulu mu sistemde?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Technus

Olmadı, aynı hata "turquaz.sh: 1: ../../java/bin/java: Permission denied"
Javayı kurmaya çalıştım ama oldu mu emin değilim Uygulamalarda" OpenJDK Java 6 Policy" adında bir program var.
Java web sitesinde test ettim "Java sürümünüz: Version 6 Update 23" diyor.

heartsmagic

Kurulum betiği çalıştırılan yerin iki üst dizininde bir yerlerde arıyor Java'yı, ayrıca her ne yapmaya çalışıyorsa "permission denied" hatası almış. Bu ilk bakışta izin sorunu gibi gelse de bir dosyayı doğrudan uçbirime basma sonucunda da aynı şeyi görüyorduk sanırım. Kısacası kurulum betiğinin de elden geçmesi gerekiyor olabilir ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cos

Bilgi olsun diye yazıyorum. Ubuntuda çalışan K9 ticari paket programı var.

http://www.k9ticaripaket.com/

istersen deneyebilirsin.