compiz fusion u hangi masaüstü ortamında çalıştırmalıyım?

Başlatan sembozdemir, 11 Ocak 2012 - 15:21:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sembozdemir

ubuntu 11.10 da compiz fusion u bir türlü kullanamıyorum.

oturumu açarken Ubuntu 3D yi seçerek açtığımda(sanırım Unity diyoruz buna), Compiz Fusion Ayar yöneticisiyle Forumdaki başlıklara göre Masaüstü Kübü ayarı yapmak istediğimde Unity'de sadece masaüstü arkaplanı kalıyo masaüstü kullanılmaz hale geliyor. Bir şekilde Unity'i düzeltiyorum ama Compiz'i kullanamıyorum bi türlü.

oturumu Gnome 3D seçeneğiyle açtığımda da Compiz'i kullanamıyorum pencereler garipleşiyor.

Compiz'i kullanmak için oturumu hangi masaüstü ortamında başlatmalıyım? En iyi sonucu hangisi verir? Unity ile Compiz Fusion uyumlu değilmi? Gnome 3'le Compiz Fusion uyumlu değilmi?

sorularım bunlar teşekkürler..

alquirel

Alıntı yapılan: sembozdemir - 11 Ocak 2012 - 15:21:39
...
Unity ile Compiz Fusion uyumlu değilmi? Gnome 3'le Compiz Fusion uyumlu değilmi?

Diğer soruların için bir fikrim yok, Unity (ve dolayısıyla Compiz) kullanmıyorum uzun zamandır.

Bu soru için şunları söyleyeceğim. Unity, Compiz pencere yöneticisine bir eklenti olarak geliştirildi, Gnome Shell de Mutter pencere yöneticisine bir eklenti olarak geliştirdi. Unity de Gnome Shell de Gnome 3 mimarisi üzerine giydirilmiş birer arayüzdür.

Yani Compiz ile uyumlu olmayan şey Gnome 3 değil Gnome Shell'dir.

Umarım karıştırmamışımdır aklını :)

if

@sembozdemir, masaüstü küpü, ateş ve su efeklerinin çalıştırılmasında sıkıntılar var. Şimdilik çalıştırmamanızı öneririm.

sembozdemir

Alıntı yapılan: if - 11 Ocak 2012 - 18:33:30
@sembozdemir, masaüstü küpü, ateş ve su efeklerinin çalıştırılmasında sıkıntılar var. Şimdilik çalıştırmamanızı öneririm.

ubuntu 11.10 ile uyumsuzluk sorunları mı var yani?

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Ocak 2012 - 18:12:49
Diğer soruların için bir fikrim yok, Unity (ve dolayısıyla Compiz) kullanmıyorum uzun zamandır.

Bu soru için şunları söyleyeceğim. Unity, Compiz pencere yöneticisine bir eklenti olarak geliştirildi, Gnome Shell de Mutter pencere yöneticisine bir eklenti olarak geliştirdi. Unity de Gnome Shell de Gnome 3 mimarisi üzerine giydirilmiş birer arayüzdür.

Yani Compiz ile uyumlu olmayan şey Gnome 3 değil Gnome Shell'dir.

Umarım karıştırmamışımdır aklını :)

yani Gnome Shell kullanmak için oturumu Gnome seçeneğiyle açmamız gerekiyor, Unity kullanmak için Ubuntu seçeneğiyle açmamız gerekiyor doğru mu anladım?

alquirel

Alıntı yapılan: sembozdemir - 11 Ocak 2012 - 21:15:00
yani Gnome Shell kullanmak için oturumu Gnome seçeneğiyle açmamız gerekiyor, Unity kullanmak için Ubuntu seçeneğiyle açmamız gerekiyor doğru mu anladım?

Her ne kadar bunu anlatmaya çalışmış olmasam da doğru anlamışsınız :)

sembozdemir

Alıntı YapHer ne kadar bunu anlatmaya çalışmış olmasam da doğru anlamışsınız :)

Anlatmak istediğinizi de anladım :) Cok açık anlatmışsınız. Teşekkürler :)

Sherlock Holmes

kubuntu-desktop/xubuntu-desktop paketleri ve kurulacak olan gerekli bileşenleri yükleyerek deneyimleyebilirsiniz ortamları.
Ardından sorunuzun cevabını kendiniz verebilirsiniz.