[Çözüldü] Libreoffice menü başlıkları alt çizgi olarak görünüyor.

Başlatan Aequitas, 10 Ocak 2012 - 13:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aequitas

Herhangi bir ofis belgesini açtığımda, hangi tür olursa olsun, libreoffice açıldığında "Dosya, Düzen, Görünüm..." menülerinin çoğunun ismi görünmüyor, isimlerinin yazması gereken yerde uzun alt çizgiler oluyordu. Bunun üzerine "lo-menubar" uzantısını kurdum. Bu kez bu menüler global menüye taşındı ve bu sorun ortadan kalktı. Global menüde isimleri düzgün bir şekilde görüntüleyebiliyordum. Ama maalesef sorun devam ediyor. Bu kez belge içinde sağ tık menüsünü açtığımda çoğu seçenek başta bahsettiğim şekilde alt çizgilerden ibaret. Dolayısıyla hangi seçenek olduklarını bilemiyorum.
Böyle egzantrik sorunlar da hep beni buluyor.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

alquirel

Kullanılan GTK teması sonucu menü arkaplan rengiyle yazı rengi aynı olduğundan olsa gerek, menüler yazılı ama görünmüyor galiba.
Bana öyle geldi, öyle olmayabilir de. Tema değişikliği yaparak sorunun kaynağını bir miktar öğrenebiliriz sanırım.

Aequitas

GTK ve Pencere temalarını değiştirip denedim, fakat değişiklik olmadı. Zaten menülerdeki bazı başlıklar normal görünüyor eklediğim resimde de, ama bazıları görünmüyor.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

if

@Aequitas, koyu renkler barındıran bir tema kullanmayın.

Aequitas

@if, tüm temaları denedim, değişen bir şey olmadı.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

if

@Aequitas, o zaman sorun başka yerdedir. Peki uçbirimden çalıştırdığın vakit ne çıktı alıyorsun?

Aequitas

@if, biraz resim kalabalığı olacak ama mazur görün.
İşlemin başından sonuna kadar imleç bir alt satırda beklemede kaldı. Ama aynı zamanda sorunun da devam ettiği görülüyor.

Burada da belgeyi kapattıktan sonraki uçbirim var.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

keaver

Aequitas, bir yerde bu sorunun font sorunu olduğuna dair bir yazı okumuştum.
Sistem ayarları >> Görünüm >> Yazı Tipleri >> Alt Piksel Yumuşatma
Ayrıntılar >> Düzeltme Hafif, Orta, Tam

Buradaki seçenekler ile biraz oynayıp sorunun ne şekilde devam ettiğine bakabilir misin?
Düzeltme'yi Tam olarak ayarlayan biri sorununu bu şekilde çözmüştü.
Tabi Libre office üzerinde de Araçlar >> Seçenekler >> Görünüm kısmında "Ekran Yazı tipi yumuşatma" seçeneğini işaretlememiş bu kişi.
Ayrıntılı bilgi >> http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=16&t=40791

Aequitas

@keaver, teşekkür ederim. Libreoffice üzerinden yazı tipi yumuşatma seçeneğini devre dışı bırakınca sorun çözüldü. Yine de bu bir çözüm olmamalı bence. Böcek olarak libreoffice'e bildirmek gerek.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)