Hangi Ubuntu türevini kullanıyorsunuz?

Başlatan Orhan, 29 Mart 2008 - 02:00:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi Ubuntu türevini kullanıyorsunuz?

Ubuntu (Gnome)
Kubuntu (KDE)
Xubuntu (XFCE)
Gobuntu
Linux Mint
GreenOS (Gos)
Edubuntu
Fluxbuntu
Freespire
gNewSense
Linspire
MoLinux
Nexenta OS (Ubuntu Solaris / UbuntuS)
OpenGEU
Nubuntu
Shift Linux
Ubuntu Studio
Ulteo
Ultimate Edition
Ubuntu Muslim Edition
Ubuntu Christian Edition
Diğer
Lubuntu (LXDE)

maxspacemax

Ankette Mint'i göremedim.
LinuxMint-5-KDE-BETA-045 kullanıyorum. Beta olmasına rağmen çok az hata ile karşılaştım. Beta gibi durmuyor çok memnunum.

munirekinci

Ubuntu (Gnome)     - 136 (87.2%)
Kubuntu (KDE)    - 7 (4.5%)
Xubuntu (XFCE)    - 1 (0.6%)
Gobuntu    - 0 (0%)
Linux Mint    - 5 (3.2%)
GreenOS (Gos)
.....

maxspacemax

Alıntı yapılan: munirekinci - 15 Ağustos 2008 - 06:56:50
Ubuntu (Gnome)     - 136 (87.2%)
Kubuntu (KDE)    - 7 (4.5%)
Xubuntu (XFCE)    - 1 (0.6%)
Gobuntu    - 0 (0%)
Linux Mint    - 5 (3.2%)
GreenOS (Gos)
.....

Sabahın erken saatleri idi. Uykuluydum. Nasıl göremedim :D Teşekkürler 

null

Birde Ubuntu Satanic Edition var.Müslümanı olur Hristiyanı olurda Satanistler için yapmasalardı ayıp ederlerdi valla :D
http://ubuntusatanic.org/download.php

torullu

Yani sadece görünüm vede bir kaç program farkı var.Bende Ubuntu ve Kubuntu kullandım güzel ama bende Beryl ve Compus Fusion tadı alamadım :s Sizce Onboard ekran kartlarında bu özellikeri kullanabilirmiyim yada Driver sorunundan dolayı mı kaynaklanıyor olabilir ?

WarGasm

Ilk basladigimda ubuntu secmistim dogal olarak. Su anda imzamda da yazdigi gibi, Ubuntu 8.04 (Gnome - Kde 4.1 ve Enlightenment E17), Linux Mint 5.0 ve Linux Lapis 1.0.1 kullaniyorum.

pcgov

Alıntı yapılan: Kozmo - 13 Haziran 2008 - 19:09:08
Linux Mint 5 kullanıyorum, Ubuntu\'nun saçma sapan hatalarından arındırılmış, WPA2 sorunu bulunmayan güzel bir dağıtım.

Aynen katılıyorum. Kullandığım kadarıyla herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kulağı kullanıcıda diyebilirim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: pcgov - 03 Eylül 2008 - 12:27:25
Alıntı yapılan: Kozmo - 13 Haziran 2008 - 19:09:08
Linux Mint 5 kullanıyorum, Ubuntu\'nun saçma sapan hatalarından arındırılmış, WPA2 sorunu bulunmayan güzel bir dağıtım.

Aynen katılıyorum. Kullandığım kadarıyla herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kulağı kullanıcıda diyebilirim.

O yorum pek bir saçmaydı bence. Her dağıtımın kendisine göre hataları mevcuttur. Mint için de bunu söylemek mümkün. Kaldı ki o WPA problemi Minti de vurdu zamanında, şu an ne durumda bilemiyorum.

Dağıtımları övmek ve yermek makul şeylerdir ancak bunu yaparken biraz daha sakin olmak en güzelidir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maxspacemax

Uzun süre Ubuntu , Mint , Debian , Suse , Mandriva kullandım. Hepsi birbirinden güzeldi. :D

Şimdilik lapis kullanıyorum. Ufak tefek hataları var tabii zamanla sorunsuz bir dağıtım olacağına inanıyorum.

Tilki

Şu anda Ubuntu'yu kullanıyorum.Gnome 2.22'yi KDE3.X'e göre daha çekici buluyorum.Ama oturmuş bir KDE4.X'le gelen Kubuntu'yu da merakla bekliyorum.Herhalde Kubuntu 8.10'da KDE4.X daha bir oturmuş, keyif verir bir hal alır.

ironic

ubuntu gnome... ikisi de birbirinden güzel.. Umarım gnome desteği hep sürer.. linus efendi gnome kullanıcılarını  çağdışılıkla suçladı ama  :D

o konuda mağara adamlığına kadar gideriz... Gnome dan vazgeçmeye hiç mi hiç niyetim yok..

fotomusa

Aslında kde masa üstü hoşuma gitti bir süre kullandımda fakat gnome masa üstü sanki daha iyi gibi geldi bana  o nedenle oyum gnomeye yani ubuntuya gitti

York

Aslı varken kopyasına hacet yok Ubuntu kullanıyorum.

maxspacemax

heartsmagic

Alıntı YapLinspire is a full-featured operating system (based on Debian GNU/Linux and Ubuntu) like Microsoft Windows XP or Apple Mac OS X.

http://distrowatch.com/table.php?distribution=Linspire
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mepis

En yakin turevi Mint bile bu tabloya gore dogru duzgun kullanici kitlesine sahip degil

maxspacemax

İki gündür Ultimate Edition kullanıyorum. Zaten Ubuntu'dan farksız. Birkaç fazla paket. Farklı bir tema.
max@max-desktop:~$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=8.04
DISTRIB_CODENAME=hardy
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 8.04.1"

bellatrix

ben oyumu kde'den  yani kubuntu'dan yana kullanıyorum. gnome'u kullandım inanılmaz sevdim ama kde her zaman bana daha sıcak geldi. kde4 görüp kullanmaya başladıktan sonra vazgeçemem artık. gnome'nin yeni sürümlerini merakla bekliyorum. zira dizüstü bilgisayarımda kde ve gnome bir arada. masaüstü bilgisayarımda ise kde... debain+kde+gnome,  kubuntu(ubuntu+kde), zenwalk(slackware+kde+gnome), yoper(debian+kde)... gnome'dan vazgeçebilirim ama kde'den asla diyecektim vazgeçtim çünkü gelişimleri görüp kara vereceğim, belki de yıllar sonra gnome diyeceğim...
Debian For Ever, Human, World and ME

ArdentAnarchY

Müzikle ve grafik tasarımıyla fazlasıyla ilgili olduğum için Ubuntu Studio'yu seçtim. Daha doğrusu bir arkadaşım bana Ubuntu Studio'yu önerdi ve şu an onu kullanıyorum.

Pars

Asli varken kopyasina gerek yok ubuntu kullaniyorum.

umutubuntu

Gimp Uzmanı

Şu ana kadar denemiş ve başarılı bulduğum türevler.

Ubuntu (Gnome)
Xubuntu (XFCE)
Linux Mint
GreenOS (Gos)
Ubuntu Studio

garafatma

Bikaç sene önce, mandrake (şimdiki mandriva) kullandım baya problemliydi, kullanmaya çalıştım daha doğrusu :)
ubuntuyle 6 versiyonu çıkınca tanışmıştım, o zamanda çok hoşuma gitmişti, sonra bi ara uzak kaldım askerlikten dolayı, geldiğimden ve geldikten sonra bilgisayarı adam ettikten sonra ubuntu :)

türevi olarak ubuntu studyo kullandım ve şunu diyebilriim, eğer müzikle uğraşıyorsanız ubuntu studyo çok işe yarar. birde M-Audio ses kartı oldumu değmeyin keyfine insanın.

Mandrake zamanında suse, redhat gibi dağıtımlarıda incelemiştim, ama kararım son olarak ubuntuda. yani has olanda. tekrar müzkle uğraşırsam ubuntu studio ya geçerim hiç düşünmeden.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010