Compiz efektlerini açıyorum ama çalışmıyor

Başlatan Tomas, 05 Ocak 2012 - 12:22:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tomas

Arkadaşlar ben ubuntu 11.10 kullanıyorum yükler yüklemez gelen masaüstündeyim gnome ve e17 yi denedim pek hoşuma gitmedi. Şu anda bulundugum masaüstünde efektleri açamıyorum.Nasıl açıldıgını da bilmiyorum. Birkaç video sayesinde compizconfig manager'den falan tik koydum efektlere ama nafile. Tik koyulmuş görünüyor ama efekt yok. Sorun nedir acaba?

zeusmaster

Grafik kartı sürücünüz yüklü mü acaba?
/usr/lib/nux/unity_support_test -p çıktısını veriniz.
Up and Running...

Tomas

Yeniyim de, o ne oluyor bir anlatabilir misiniz?

Aequitas

Ctrl+Alt+T ile uçbirim açıp yukarıdaki mesajda yazılan kodu oraya yapıştırın. Enter'a basın. Ardından çıkanları yeni mesaj olarak "Kod Etiketi" içerisinde buraya yazın.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

if

@Tomas, efektler zaten açık olarak geliyor. Hangi efekti açmayı denedin?

Tomas

OpenGL vendor string:   nouveau
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on NV34
OpenGL version string:  1.5 Mesa 7.11

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          no
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       no

bunlar çıktı söylediğinizi yapınca.

@if,
efektlerin hiçbiri açık değil. compizconfig den sallanan pencere su efektini falan açtım ama çalışmadı...

Aequitas

Sanırım ekran kartınızın sürücüleri düzgün bir şekilde yüklenmemiş. 3D desteği yok görünüyor, bu nedenle efektleri çalıştıramıyorsunuz. Ekran kartınız ne? Eğer nvidia ise şu komut ile mesa sürücülerini yükleyebilirsiniz.
sudo apt-get install mesa-utils
Ardından yeniden başlatmanız gerek.
Ek olarak, uçbirim çıktılarını kod etiketi içinde verirseniz daha kolay okunur. Kod etiketi, mesaj yazarken üst tarafta "#" işareti ile gördüğünüz şey. Ona basın ve kopyaladığınız metni onun içine yapıştırın.
Örnek
Bir de şu çıktıları verir misiniz?
glxinfo | grep render
lspci

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

Ya çok karışık anlattınız ya da ben bir şey anlamadım. Yeniyim, lspci çıktısını da vereyim 2dk sonra edit ile bekleyin ubuntu'ya girmem lazım...
bu lspci çıktısı...

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.1 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.2 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.3 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT890 Host Bridge
00:00.4 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:00.7 Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237/VX700 PCI Bridge
00:09.0 Multimedia video controller: Techwell Inc. Device 6800 (rev 11)
00:0f.0 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VIA VT6420 SATA RAID Controller (rev 80)
00:0f.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [KT600/K8T800/K8T890 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

---------------------------
bu da  glxinfo | grep render cıktısı.

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on NV34

Aequitas

"Kod Etiketi" içinde derken şunu kastediyorum.

Farenin bulunduğu yeri görüyorsun değil mi. Kod Ekle yazıyor. Ona bastığında mesaj yazdığın yere bir şeyler çıkıyor. O çıkan şeyin ortasına yazarsan çıktıları daha kolay okunur.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

Aequitas

Sorunun ekran kartı sürücüsünde olduğunu düşünüyorum.
jockey-text --list ne söylüyor?

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

dedi...

Aequitas

Alt+F2 ye bas. Çıkan yere "jockey-gtk" yaz. Açılan uygulamada "NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü"nü seçip "Etkinleştir"e bas. Sonra bilgisayarını yeniden başlat. Sorun çözülecektir.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

Hemen deniyorum teşekkürler.

---edit

denedim sonuç aynı...

Aequitas

jockey-text --list
çıktısını tekrar verebilir misin?
Bu arada jockey-gtk ile açılan uygulamada dört tane etkinleştirilmemiş sürücü görünüyor. nvidia_173 ile başlayan iki girdiyi (sanırım biri sürücünün kendisi, diğeri de güncelleştirmeleri) etkinleştirin. Bende işlemci ile bütünleşik bir grafik işlemcisi olduğu için böyle bir şey bende yok ama sanırım aynı kart için bütün hepsini etkinleştirmenize izin vermeyecektir.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

@Tomas, @Aequitas'ın dediği gibi önce sürücülerini kurman lazım. Ubuntu kurulumdan sonra sana panelin üstünde sürücü önerisi yapar, yapmadı mı? Yaptıysa şu an hangisini kurdun? Şu komut ne diyor:

glxinfo | grep render
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tomas

@Aequitas;

jockey-text --list çıktısı...

xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

@heartsmagic;

glxinfo | grep render komutu şunları söyledi...

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce FX 5200/AGP/SSE2

Aequitas

Eğer hepsini birden etkinleştirmenize izin veriyorsa hepsini etkinleştirmeyi deneyin. İzin vermiyorsa 173_updates olanı etkinleştirmeyi deneyin. Ekran kartınızın sürücüleri etkinleştirilmediği için ekran kartınızı tam performansı ile kullanamıyorsunuz. Efektlerin çalışmamasının sebebi bu.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

Nasıl etkinleştireceğimi bilmiyorum :(
Biliyorsanız öğretir misiniz?

Aequitas

Alıntı yapılan: Aequitas - 05 Ocak 2012 - 20:55:31
Alt+F2 ye bas. Çıkan yere "jockey-gtk" yaz. Açılan uygulamada "NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü"nü seçip "Etkinleştir"e bas. Sonra bilgisayarını yeniden başlat. Sorun çözülecektir.

Sorun değil. Daha önce gösterdiğimiz şekilde.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

Aequitas

@Tomas, şimdi jockey-gtk yı açtığında bir pencere geliyor. Orada 4 tane sürücü görünüyor olmalı. Bunlardan sadece nvidia_173 olanı etkin durumda, diğer üçü etkinleştirilmemiş olarak görünüyor olmalı. Orada görünen sürücülerin dördünü de etkinleştirmeyi dene. Eğer hepsini etkinleştirmeye çalıştığında otomatik olarak önceden etkinleştirdiğin sürücülerden birini tekrar pasif hale getiriyorsa bil ki tamamını aynı anda etkinleştirmene izin vermiyor. Bu durumda başlangıcı aynı olanları, yani nvidia_173 ile başlayan iki sürücüyü etkinleştirmeyi dene, muhtemelen bunu yaparken bir sorun çıkmayacaktır. Çünkü bu ikililerden biri sürücünün kendisi, diğeri de sürücünün güncelleştirmesi.
Alıntı YapÖrnek:
1. xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda) - Yani bu yüklenmiş.
2. xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil) - Yani bu yüklenmemiş. Bunu da etkinleştir.
3. xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil) - Yani bu da yüklenmemiş. Bunu da etkinleştir.
4. xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil) - Yani bu da yüklenmemiş. Bunu da etkinleştir.

Eğer yukarıdakileri yaparken herhangi bir sorun olmuyorsa ne ala. Hepsini etkinleştirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorsun. Hepsi bu.
Gelelim bu dördünü de etkinleştirmene izin vermiyorsa. Mesela nvidia_173 ile nvidia_96 yı aynı anda etkinleştiremiyorsun. Birini etkinleştirince diğeri otomatik olarak pasif hale geliyorsa bu durumda nvidia_173 ile başlayan iki sürücüyü etkinleştir. Diğer ikisi pasif kalsın
Alıntı YapÖrnek:
1. xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda) - Yani bu yüklenmiş.
2. xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil) - Yani bu da yüklenmemiş. Bunu da etkinleştir.
3. xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil) - Yani bu yüklenmemiş. Buna dokunma.
4. xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil) - Yani bu da yüklenmemiş. Buna da dokunma.

Eğer bu yöntem ile de çözemezsen malesef benim yapabileceğim daha fazla bir şey kalmıyor. Umarım sorunun çözülür.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Tomas

Teşekkürler, boş bir zamanımda rahat kafayla deniyeceğim...

heartsmagic

Verdiğin çıktıya göre zaten Nvidia sürücüleri devrede görünüyor artık. Şu an çalışmayan ne var örnek olarak?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

speakerXXL

Ben de Nvidia-173 sürücüsünü kurduğumda Compiz ile ilgili problem yaşamıştım. Depodan kurduğum sürücüleri kaldırıp sistesinden indirdiğim Nvidia-173 sürücüsünü kurup aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırınca sorun çözülmüştü.

sudo nvidia-xconfig
sudo nvidia-xconfig --composite --allow-glx-with-composite --add-argb-glx-visuals