[Çözüldü] Ubuntu açılışı neden bazen gecikir?

Başlatan mozakca, 31 Ağustos 2008 - 21:12:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mozakca

Kapatırken hiçbir sorun yaşamadığım bazı durumlarda açılışta aşağıdaki hatayı alıyorum. Bunun sebebi ve çözümü hakkında yardımcı olur musunuz?

41.798673] usb 2-1: device descriptor read/64, error -110
[   41.864776] usb 2-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
[   42.700643] eth0: no IPv6 routers present
[   46.576913] usb 2-1: device descriptor read/64, error -110
[   51.321224] usb 2-1: device descriptor read/64, error -110
[   51.388571] usb 2-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4
[   52.953802] usb 2-1: device descriptor read/8, error -110
[   54.550237] usb 2-1: device descriptor read/8, error -110
[   54.617548] usb 2-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5
[   56.182782] usb 2-1: device descriptor read/8, error -110
[   57.779217] usb 2-1: device descriptor read/8, error -110

Sorunun fotoğrafı aşağıda:

[IMG]http://img399.imageshack.us/img399/3428/1004264rt2.th.jpg[/img]

Not: Birkaç sefer yine denedim. Artık her açılıştı böyle bir hata oluşuyor.
sevgi, emek ister.

heartsmagic

Makineye USB bir aygıt takılı mı? Misal fare, taşınabilir disk veya flash bellek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mozakca

Sadece yazıcı takılı. Onun dışında bir şey takılı değil.

Düzenleme 2: Yazıcının usb kablosunu çıkarıp yeniden başlattım bilgisayarı ve şimdi çok hızlı bir şekilde açıldı bilgisayarım. Acaba yazıcının programında mı bir sorun oldu. Şimdi usb hiçbir şey takılı değil.

Düzenleme 3: Yazıcının kablosunu tekrar taktım bilgisayarı tekrar açıp kapattım. Eski haline geri döndü. Sebebini anlamadım ama tahminim askıda kalan bir şeyler mi oldu? Bilemiyorum. Ama yine de siz bu konuda benim gibi acemilerden tecrübelisiniz. Sebebi ne olmuş olabilir?

Not: Başlangıçta problemin yazılım kaynaklı olduğunu düşünmüştüm fakat anlaşılan o ki donanımsal bir sorun. Bu mesajı donanım sorunları bölümüne taşıyabilirsiniz.
sevgi, emek ister.

maxspacemax

Alıntı yapılan: mozakca - 31 Ağustos 2008 - 23:30:36
Sadece yazıcı takılı. Onun dışında bir şey takılı değil. Yazıcının usb kablosunu çıkarıp yeniden başlattım bilgisayarı ve şimdi çok hızlı bir şekilde açıldı bilgisayarım. Acaba yazıcının programında mı bir sorun oldu.

Şimdi usb hiçbir şey takılı değil.

Farklı bir USB girişi deneyebilirsiniz.

mozakca

Sorun çözümlendi arkadaşlar. Aynı usb girişine bağladım. Yazıcıyı açıp kapattım. Bilgisayarı tekrar kapatıp açınca problem tekrarlanmadı.

Bu sorunun sebebini tahmin edebilecek misiniz? Çok merak ettim de...
sevgi, emek ister.

eldirr

Muhtemelen yazıcı sürekli açık olduğu için PC ile yazıcı arasında bir senkranizasyon sorunu olmuştur.

Usb bir cihaz ile PC arasındaki bağlantı sağlandığında cihazdan bazı paketler alınır, bunlar cihazın tanımlanmasını sağlar. Fakat siz sistemi başlattığınızda aşağıdaki gibi mesajlar almışsınız;

46.576913] usb 2-1: device descriptor read/64, error -110
[   51.321224] usb 2-1: device descriptor read/64, error -110

Yani bilgisayar, yazıcıdan gelen bu tanımlama paketlerini alamamış. Büyük ihtimalle yazıcı yazılımı bir yerlerde takılıp kalmıştı.

Bunları alamayınca tabii bir kaç kez denemeye başlamıştır, bu da bilgisayar açılışında yavaşlamaya sebep olmuştur.

Yazıcı yeniden başlatılınca, PC'de yeniden başlatılınca arasındaki iletişim düzelmiştir. Böylece sorun da çözülmüştür.

Sanırım  :)

(Bir ara USB protokolü ile uğraşmıştım ve biraz karmaşık bir şey olduğunu biliyorum, arada sırada böyle şeyler olması normal aslında :) )

mozakca

Tam da söylediğiniz gibi. Yazıcı sürekli açık kalıyor. Bu demek oluyor ki yazıcıyı kullanacağımız zaman açacağız.
sevgi, emek ister.

eldirr

Ben de aynı sorunu yaşıyorum ama biraz daha farklı.

Şu BIOS ekranından sonra gözüken 'Grub loading..' gibi bir yazı var ya. Eğer USB bir aygıt takılıysa bende de orada yavaşlıyor. İşin ilginç yanı BIOS'um USB'den boot etmeyi de desteklemiyor. USB aygıtla ne alıp veremediği oluyor o noktada bilemiyorum.

heartsmagic

Ne güzel biz burada yokken muhteşem açıklamalar gelmiş. Kaldı ki ben bunu tahmin bile edemezdim. Söyleyebileceğim şu olurdu: Ne de olsa kul yapısı :) 1 0 derken kafa karışmıştır, arada olması muhtemeldir.

Sorun çözüldüğüne göre başlığı kapatabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.