[Çözüldü] Medya tuşları çalışmıyor

Başlatan spider909, 01 Ocak 2012 - 12:03:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spider909

Arkadaşlar ben Ubuntu'yu ilk yükselttiğimde çok güzel şekilde sorunsuz kullanıyordum medya tuşlarını ama ekran kartı driverları ile ilgili sorun olunca biraz kurcaladım gerçi nedeni benim kurcalamam mı başka bir şey mi bilmiyorum.Medya tuşlarına bastığımda iste pause ya da play'e böyle bir şekil çıkıyor ekranın ortasında?anlamadım gitti.
I don't want to believe. I want to know. -Carl Sagan

heartsmagic

Dizüstünün markası/modeli nedir?
Nereleri kurcaladın şimdiye kadar?

Üzülerek belirteyim ki öntanımlı olarak çalışan ancak daha sonradan kullanıcıların kurcalamasıyla bozulan şeylere çözümü zor buluyoruz. Kullanıcının bir şekilde neleri değiştirdiğini bilmesi lazım. Ne kadar çok bilgi, o kadar çok ipucu kısacası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spider909

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ocak 2012 - 14:53:55
Dizüstünün markası/modeli nedir?
Nereleri kurcaladın şimdiye kadar?

Üzülerek belirteyim ki öntanımlı olarak çalışan ancak daha sonradan kullanıcıların kurcalamasıyla bozulan şeylere çözümü zor buluyoruz. Kullanıcının bir şekilde neleri değiştirdiğini bilmesi lazım. Ne kadar çok bilgi, o kadar çok ipucu kısacası.
dizüstü değil bu masaüstü kullanıyorum.
valla ekran kartıyla ilgili her türlü driver'i karıştırdım ama genelde girdiğim komutlar ekran kartıyla ilgili root dizinini falan da karıştırmadım. oraların normal olması lazım

heartsmagic

root dizinini karıştırman gerekmiyor zaten, sudo ile vereceğin komutlar da sistem genelini etkiler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GNUbuntu

Clementine için Araçlar -> Tercihler -> Genel Kısayollar'dan ayarlayabilmen gerek. Ben dizüstünde bu şekilde yaptım.
Önce Saygı...

spider909

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 01 Ocak 2012 - 23:35:44
Clementine için Araçlar -> Tercihler -> Genel Kısayollar'dan ayarlayabilmen gerek. Ben dizüstünde bu şekilde yaptım.
oradaki tiki kaldirip ayarlari kendim duzenleyince cozuldu tesekkurler