Ubuntuda stabil olarak exe çalıştırmak?

Başlatan osky, 29 Aralık 2011 - 20:45:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osky

Merhabalar arkadaşlar,
Ubuntu'ya yeni geçtim yalnız ubuntu da visual basic'te yaptığım bir exe yi çalıştıracağım araştırmalarıma göre bir emilatör sayesinde bu mümkünmüş wine adlı uygulama ile bunu deneyeceğim ama stabil olarak exe çalıştırmam mümkün müdür ubuntu'da?

if

'Stabil' olarak .exe dosyalarını çalıştırmak ne oluyor?

pwl

osky

Evet windows'taki yapı gibi sabit olarak hatasız şekilde performans sağlayabilecek şekilde çalıştırmak. Sabit bir exe uygulaması çalıştıracağım o kadar denyen varmıdır acaba?

barış

Alıntı yapılan: osky - 29 Aralık 2011 - 21:05:10
Evet windows'taki yapı gibi sabit olarak hatasız şekilde performans sağlayabilecek şekilde çalıştırmak. Sabit bir exe uygulaması çalıştıracağım o kadar denyen varmıdır acaba?
Virtual Machine kullan en iyisi.

osky

Alıntı yapılan: barış - 29 Aralık 2011 - 21:24:18
Virtual Machine kullan en iyisi.

Virtual Machine derken? windows ile ilgili hiçbir bağ kurmayacağım ben direk işletim sistemini ubuntu olarak kullanacağım.

bytan

Adı üzerinde, windows uygulaması. Windows ile bağ kurmak istemeyip windows için yazılım üretebilirsin; wine ise bunu belli bir seviyeye kadar çalıştırır. Bu tamamen senin yazılımının windows ve kütüphaneleriyle, yapısıyla olan ilişkisinin derinliğine bağlıdır.

Wine sitesinde biraz gezersen uygulamaların wine performansları hakkında fikir sahibi olarak kendi yazdığın uygulamalarla ilgili daha doğru yargılarda bulunabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

rutku

başlığa çok güldüm   :D. sorunun her türlü sorulma şekillerinden birisi.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

osky

Alıntı yapılan: rutku - 29 Aralık 2011 - 21:53:08
başlığa çok güldüm   :D. sorunun her türlü sorulma şekillerinden birisi.

Soru bu anlayana hoca :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2011 - 21:59:53

Alıntı yapılan: bytan - 29 Aralık 2011 - 21:51:03
Adı üzerinde, windows uygulaması. Windows ile bağ kurmak istemeyip windows için yazılım üretebilirsin; wine ise bunu belli bir seviyeye kadar çalıştırır. Bu tamamen senin yazılımının windows ve kütüphaneleriyle, yapısıyla olan ilişkisinin derinliğine bağlıdır.

Wine sitesinde biraz gezersen uygulamaların wine performansları hakkında fikir sahibi olarak kendi yazdığın uygulamalarla ilgili daha doğru yargılarda bulunabilirsin.

İşin açıkcası ubuntuya yeni geçtim bu nedenden dolayıda wine uygulamarı hakkında pek bir bilgim yok ama incelemeye alacağım şimdi

KemalALKIN

winehq.org buradan appdb ye girip kategoriden bak veya aramaya yazarak hata kaydı, forum veya test sonucu görebilirsiniz. Ancak tamamen windows gibi değil.
www.tckemal.ist

osky

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 29 Aralık 2011 - 23:13:24
winehq.org buradan appdb ye girip kategoriden bak veya aramaya yazarak hata kaydı, forum veya test sonucu görebilirsiniz. Ancak tamamen windows gibi değil.
Hocam tamamen windows değilde sadece geliştirdiğim bir yazılımı çalıştıracağım sabitleyeceğim o kadar. Kendi yazdığım bir programı çalıştıracağım yani

confickerbelasi

wine ile dene tabi önce özelliklerinde program gibi çalışabilir işaretli olsun bilgisayarının gücü ve diğer etkenlere bağlı.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: osky - 29 Aralık 2011 - 23:18:40
Hocam tamamen windows değilde sadece geliştirdiğim bir yazılımı çalıştıracağım sabitleyeceğim o kadar. Kendi yazdığım bir programı çalıştıracağım yani

Senin programın ne gereksinimi varsa winetricks ile kurarsın örnek .Net Framework 2 (dotnet20) gibi. O zaman açar ancak görünüm vb değişken olabilir.
www.tckemal.ist

osky

Alıntı yapılan: confickerbelasi - 29 Aralık 2011 - 23:29:44
wine ile dene tabi önce özelliklerinde program gibi çalışabilir işaretli olsun bilgisayarının gücü ve diğer etkenlere bağlı.
Pc gereksinimleri ne kadar olabilirki sadece ufak bir exe çalıştırmak üzere aynı zamanda wine'yi ubuntunun içerisine nasıl gömebiliriz wine hangi versiyonunu önerirsiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Aralık 2011 - 00:19:49

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 30 Aralık 2011 - 00:16:36
Senin programın ne gereksinimi varsa winetricks ile kurarsın örnek .Net Framework 2 (dotnet20) gibi. O zaman açar ancak görünüm vb değişken olabilir.

Hocam hiç önemli değil ben program çalıştırmaycağım sadece bir exe çalıştırıp bu exe üzeirnden video oynatacağım amacım bu. Aynı zamanda flv uzantısını oynatabilirmiyim ubuntuda?

KemalALKIN

Alıntı yapılan: osky - 30 Aralık 2011 - 00:16:58
Pc gereksinimleri ne kadar olabilirki sadece ufak bir exe çalıştırmak üzere aynı zamanda wine'yi ubuntunun içerisine nasıl gömebiliriz wine hangi versiyonunu önerirsiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Aralık 2011 - 00:19:49

Hocam hiç önemli değil ben program çalıştırmaycağım sadece bir exe çalıştırıp bu exe üzeirnden video oynatacağım amacım bu. Aynı zamanda flv uzantısını oynatabilirmiyim ubuntuda?
Linux yani linux dağıtımı olan (çeşidi) ubuntu da eğer amacın medya oynatmaksa birebirdir, bütün türleri açabilirsiniz, windows media player kullanan radyo ve tv leride açar, Quick time bile açıyor ancak kalite düzeyi düşük, silverlight için ise moonlight var
Bu dediklerim yazılım merkezinde vb bulunur eğer kurulu değilse kubuntumuşsunuz size hemen yardım edeyim
Windows media playerlı şeyler için hemen totem-mozilla denen paketi kurun va izleyin
Quicktime için mplayer/totem bunlardan biri idi o açıyor kurulu ise
Kodeler yani türleri açmak içinse (flv vb) hem kodek hemde program kullanabilrsiniz, kurulumda 2 tane ek paket işareti var onları işaretlersen flash dahil kurar
Sana en iyi program vlc player linux ortamında (bütün türleri açıyor)
Silverlight için ise moonlight diye arat googlede sitesinden kurabilirsiniz
Multimedya işinde mac os x'ten daha iyi durumda linux (tek eksiği quicktime kalitesiz açıyor ve silverlight alternatifi bazen işe yaramıyor)
www.tckemal.ist

decent

Alıntı yapılan: osky - 30 Aralık 2011 - 00:16:58

SMPlayer 0.6.10 – Final
UMPLAYER

osky

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 30 Aralık 2011 - 02:07:13
Linux yani linux dağıtımı olan (çeşidi) ubuntu da eğer amacın medya oynatmaksa birebirdir, bütün türleri açabilirsiniz, windows media player kullanan radyo ve tv leride açar, Quick time bile açıyor ancak kalite düzeyi düşük, silverlight için ise moonlight var
Bu dediklerim yazılım merkezinde vb bulunur eğer kurulu değilse kubuntumuşsunuz size hemen yardım edeyim
Windows media playerlı şeyler için hemen totem-mozilla denen paketi kurun va izleyin
Quicktime için mplayer/totem bunlardan biri idi o açıyor kurulu ise
Kodeler yani türleri açmak içinse (flv vb) hem kodek hemde program kullanabilrsiniz, kurulumda 2 tane ek paket işareti var onları işaretlersen flash dahil kurar
Sana en iyi program vlc player linux ortamında (bütün türleri açıyor)
Silverlight için ise moonlight diye arat googlede sitesinden kurabilirsiniz
Multimedya işinde mac os x'ten daha iyi durumda linux (tek eksiği quicktime kalitesiz açıyor ve silverlight alternatifi bazen işe yaramıyor)

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim.

heartsmagic

Ubuntu açılmama sorunu için (eğer açmadıysan) yeni bir başlık açabilirsin. Bir hata iletisi alıyorsan önce forumda aratabilirsin.
MSN veya başka türlü yollarla forumda destek verilmemekte. Gönüllü birileri çıkabilir elbette, fakat forum yapısı olarak ne kullanıyoruz bu yardım türünü ne de öneriyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

osky

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Aralık 2011 - 13:17:47
Ubuntu açılmama sorunu için (eğer açmadıysan) yeni bir başlık açabilirsin. Bir hata iletisi alıyorsan önce forumda aratabilirsin.
MSN veya başka türlü yollarla forumda destek verilmemekte. Gönüllü birileri çıkabilir elbette, fakat forum yapısı olarak ne kullanıyoruz bu yardım türünü ne de öneriyoruz.
Kbakmayın hocam o halde iletiyi silerim