Ses dosyası gömülmüş .docx belgesini libreoffice ile açma

Başlatan hatalar205, 28 Aralık 2011 - 16:47:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hatalar205

Arkadaşlar merhaba. Çok garip bir şeyle karşılaştım. Bir arkadaşım .docx uzantılı sayfaya bir .mp3 uzantılı ses dosyasını kes - yapıştır yaparak sayfaya resmen gömmüş. Windowsta sayfayı açtığınız zaman .mp3 başlığına tıklayınca media player açılarak çalmaya başlıyor. Köprü değil resmen gömülmüş sayfaya. Köprümü diye baktım değil etrafında mp3 dosyası yok. Üstelik belge 1 sayfa olmasına rağmen büyüklüğü 717 kb. Şimdi bu belgeyi libreoffice de açtığımda gayet güzel açılıyor. Mp3 başlığı görünüyor (Nesne olarak) görüyor. Ama tıklanmıyor (yani ses dosyasını çalmıyor). Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Çözüm yolunu bilen var mı?
Şimdiden teşekkürler.

if

@hatalar205, farklı bir bilgisayara yüklü windows'ta açınca da çalıyor mu?

hatalar205

Alıntı yapılan: if - 28 Aralık 2011 - 16:57:44
@hatalar205, farklı bir bilgisayara yüklü windowta açınca da çalıyor mu?

Evet, sorunsuz.

if

Tecrübem olmadı böyle bir şeyle. Bir hata kaydının açılması iyi olur.

hatalar205

pwl

sorun nasıl çözülür bilmem. ama başlık sunum hazırlamam için benim işime yaradı :) hazırladığım word'lere bu şekilde mp3 gömmek iyi olur :D

umarım sorunu çözersin. selamlar.

hatalar205

Alıntı yapılan: pwl - 28 Aralık 2011 - 18:52:16
sorun nasıl çözülür bilmem. ama başlık sunum hazırlamam için benim işime yaradı :) hazırladığım word'lere bu şekilde mp3 gömmek iyi olur :D

umarım sorunu çözersin. selamlar.

Sorun daha çözülmemişken işe yarıyorsa, bir de sorun çözülünce Allah bilir neler olacak neler. :)

Gabriel

Benim bir çözümüm var.
Tam olarak Libre Office ile açmak değil de dosyanın içindekileri çıkartmak denebilir. Verdiğiniz linkteki dosyayı indirdim.
7z ile ya da arşiv yöneticisi ile açın. İçerisindeki klasörlerden şu yolu izleyin,
word > embeddings

oleObject1.bin, oleObject2.bin ve oleObject3.bin dosyalarını göreceksiniz. Bunlar belgenin içerisine gömülen nesneler. Ses olduğunu bildiğimiz için ben SMplayer ile açmayı denedim. Açıldı ve konuşmaları duydum.

Bunu .odt, ods vs ile de deneyebilirsiniz. Buradan şu çıkıyor, office belgeleri (Win, Linux fark etmez) aslında sıkıştırılmış klasörlerdir. ;)

Sesi boşver bana içerisindeki yazılar lazım derseniz, embeddings klasörünün içerisindekileri silin ve kaydedin. Libreoffice belgeyi açacaktır.
Son söylediğimi neden yazdım; siz belgeyi açtığınızı yazmışsınız. Ama ben o dosyayı açmaya çalışırken LibreOffice çöküyor. 3.4.4 kullanıyorum.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

hatalar205

Alıntı yapılan: Gabriel - 30 Aralık 2011 - 19:50:26
Sesi boşver bana içerisindeki yazılar lazım derseniz, embeddings klasörünün içerisindekileri silin ve kaydedin. Libreoffice belgeyi açacaktır.
Son söylediğimi neden yazdım; siz belgeyi açtığınızı yazmışsınız. Ama ben o dosyayı açmaya çalışırken LibreOffice çöküyor. 3.4.4 kullanıyorum.

Zemberek kurulu mu?

Gabriel

Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

hatalar205

Alıntı yapılan: Gabriel - 31 Aralık 2011 - 09:33:46
Değil. Eve geçince kurup tekrar bakarım.

Tam tersi kuruluysa sorun olabilir diyecektim. Ben de zemberek kurulduktan sonra sayfaları geç açmaya ve çökmeye başladı. Kaldırdım o günden beri rahatım. Ayrıca ses dosyalarının çıkartmakla ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.