[Çözüldü] awn dock

Başlatan ghostyy, 27 Aralık 2011 - 18:52:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghostyy

iyi akşamlar.
bilindiği üzere cairo-dock kendi oturumuyla geliyor. Acaba bu durum awn için de olabilir mi ? olabilirse nasıl? yardımcı olursanız sevinirim.
Yakmadan önce yanmak lazım değil mi yeğen..............

speakerXXL

Yapılabiliyor, aşağıdaki bağlantıyı inceleyiniz.

http://opensource-tr.org/destek/thread-313.html

ghostyy

ama bu linux mint içingeçerli galiba. ubuntu 11.10 için bunu nasıl yapabiliriz ?

if

@ghostyy, awn'yi yükleyince istediğin olmuyor mu?

ghostyy

awn yüklü fakat açılışta oturum seçerken böyle bir menü gelmiyor.

speakerXXL

Alıntı yapılan: ghostyy - 27 Aralık 2011 - 19:29:42
ama bu linux mint içingeçerli galiba. ubuntu 11.10 için bunu nasıl yapabiliriz ?

Linux Mint 12 zaten Ubuntu 11.10 tabanlı, yani bağlantıdaki anlatım Ubuntu 11.10 içinde geçerli.

if

@ghostyy, eğer istediğin masaüstünde sadece AWN'nin olması ise Gnome 3 yükleyip AWN'yi üzerinde çalıştırmamız gerek. Burası kolay. Gnome panellerini iptal etmek gerek ve Lightdm için bir AWN oturumu hazırlamak gerek. Bunun için bir iki numara çekmemiz gerekebilir. Mint'de yapılan da büyük ihtimal budur. AWN oturumu için Mint ayar dosyası kullanılabilir ki bizi meşakkatten kurtarır. Bu yönteme tamam dersen başlayalım.:)

Düzeltme: @speakerXXL'in verdiği bağlantıyı yeni gördüm.

lnx

Güzel görünüyor. Ubuntu için de böyle bir anlatım olsa ben uygulardım şahsen  :D

ghostyy

bağlantı linki gözümden kaçmış kusuruma bakmayın şimdi oldu.

speakerXXL

Her ihtimale karşı gnome-session-fallback paketi ile Klasik oturumu yüklemenizde fay var, çünkü Linux Mint DVD sürüm klasik oturumla birlikte geliyor.

sudo aptget install gnome-session-fallback

AWN oturumunda Compiz'de kullanabiliyorsunuz.

decent

Güle güle kullan @ghostyy.
[Çözüldü] etiketi için de teşekkürler.

Alternatif olarak;
DockBarX+slingshot bileşimi de kullanılabilir.

dockx
komutunun başlangıca eklenmesi ve slingshot kısayolunun DockBarX paneline eklenmesi yeterlidir.