Python to Exe Sorunu?

Başlatan OrucReis, 25 Aralık 2011 - 19:41:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OrucReis

Merhabalar arkadaşlar.Daha yeniyim bu forumda pek göz atma imkanım olmadı ama bu konuda takıldım.Birisi py2exe gibi bir makale yazmıştı denedim olmadı bunu detaylı şekilde anlatan bir kaynak ya da aynı işlevi gören bir program tarzı tool var mı??
Python'la yaptığım programı exe'ye çevirmek istiyorum.
Bırakta işimizi yapalım güzel çocuk...

if

O makalenin bağlantısını geçer misin @OrucReis?

OrucReis

Bu sitede okumamıştım.Başka bir forumda okumuştum.Ama isterseniz paylaşabilirim bu konu altında onu da.

if

utdmr

Not: Alternatif olarak PyInstaller'da deneyebilirsiniz.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

OrucReis

@if Aynen böyleydi anlatım.

Bugün sizlere .py uzantılı dosyaları nasıl .exe'ye çevirebileceğinizi anlatacağım...

Bunun için ilk olarak py2exe isimli modüle ihtiyacımız var. Bu bir 3.şahıs modülüdür. Bundan dolayı bu modülü indirip kurmanız gerekiyor.
http://sourceforge.net/projects/py2exe/files/py2exe/0.6.9/ adresinden kendinize uygun sürümü indirin ve kurun.

Sonrasında bir setup dosyası oluşturmanız gerekiyor. Bunun için;

#!/usr/bin/env python
from distutils.core import setup
import py2exe

setup(console=['dosyaadi.py'])

yukarıdaki kodları setup.py olarak programın olduğu dizine kaydedin.
(dosyaadi yerine kendi dosya adınızı yazmayı unutmayın!!!:))
ardından komut isteminden setup.py ve programınızın bulunduğu dizine gidin.

python setup.py install

komutunun verin.

ardından;

python setup.py py2exe

komutunu verin. Olduğunuz dizinde dist adıyla bir klasör oluşacaktır. Yazdığınız programın .exe hali bu klasörün içinde.

Teşekkür ederim           

@utdmr  :  peki teşekkür ederim bir deneyeyim.

if

@OrucReis, o anlatımı uygulamaya çalıştınız mı? Çalıştıysanız hangi adımda hata aldınız?

OrucReis

@if
Kurdum modülü ama python ile install komutu vererek çalıştırınca syntax hatası aldım.
Python 2.7 kullanıyorum.

if

@OrucReis, büyük ihtimal oluşturduğun kurulum dosyasında bulunan #!/usr/bin/env python satırını #!/usr/bin/python2.7 yapman gerek ama yine de ben hem kurulum için verdiğin komutu hem de komutun çıktısını görmek istiyorum.

OrucReis

Peki yarın deneyip sonucu yazarım buraya.