Kulaklık girişini iptal etme veya mavi giriş yeri aktif etme

Başlatan Neo_Neo, 24 Aralık 2011 - 02:58:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neo_Neo

Arkadaşlar merhaba laptop'umun ön tarafındaki kulaklık çıkışında kulaklık kırıldı ve ucu içersinde kaldı haliyle şimdi bilgisayar kulaklık modunda, hoparlörden ses gelmiyor. Ubuntu'da kulaklık girişini iptal edip hoparlörden nasıl ses alabilirim ya da diğer mavi giriş yeri nasıl kullanabilirim ?

if

@Neo_Neo, kulaklığın kırılan ucunu oradan çıkarmanız gerekmekte. Uç orada takılı olduğu için sisteme sürekli sinyal gönderecektir ben burdayım diye.

Neo_Neo

Küçük bir parçası kaldı bir türlü çıkmıyor deniyorum. Artık usb ses kartı kullanacağım galiba yapacak bir şey yok :) ilginiz için teşekkür ederim.

if

@Neo_Neo, rica ederim. Bilgisayarın elektrikle bağlantısını kesin, bir ataşı uygun şekle getirip onunla çıkarmayı deneyin. Tecrübeyle sabittir:)

Ozmo

garantisi var mı pc'nin? yok ise içini açarak çıkartabilirsin...

burk

Aynı sorunu yaşamış biri olarak sana şu çözümü söyleyeyim, girişin çağı boyutunda küçük bir yay bul, karga burnu ile ya da pense ile yayı ucundan turarak çevire çevire yuvaya sok, yay kırılan parçayı saracaktır, sonra da yavaşça çek, kırılan parçayı bu şekilde çıkarabilirsin. :)

Ozmo

Alıntı yapılan: burk - 24 Aralık 2011 - 23:08:20
Aynı sorunu yaşamış biri olarak sana şu çözümü söyleyeyim, girişin çağı boyutunda küçük bir yay bul, karga burnu ile ya da pense ile yayı ucundan turarak çevire çevire yuvaya sok, yay kırılan prçayı saracaktır, sonra da yavaşça çek, kırılan parçayı bu şekilde çıkarabilirsin. :)

:) güzel yöntem...

burk

@Ozmo, gerçek anlamda dahi olduğuna inandığım ve şimdiye kadar tanımış olduğum en kültürlü insanlardan biri olan bir saat ustası bu şekilde sorunumu çözmüştü, daha sonra bir arkadaşımın sorununu da ben bu şekilde çözdüm, gerçekten çok kolay bir teknik ve şimdiye kadar hep başarılı oldu. :)