Pardus Gönüllüleri Hakkında

Başlatan Eren, 30 Ağustos 2008 - 18:23:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

30 Ağustos 2008 tarihi itibari ile Pardus Gönüllüleri Ortak Platformunun (www.parduslinux.org) yönetimi ve tüm hakları bana devredilmiştir. Bu görevi 3 senelik oluşum kapanmasın diye geçici olarak kabul ettim.

Pardus Gönüllüleri sitesinde yazar ya da liste yöneticisi olarak görev almak isteyen bir grup ya da arkadaş var ise buradan bu isteğini dile getirebilir. Görev almak isteyenlerin Pardus hakkında yeterli bilgiye sahip olması ve Pardus kullanması etik açıdan gereklidir.

İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

eldirr

Eğer Pardus kullanıyor olsam kesinlikle içinde bulunmak istediğim bir oluşum olabilirdi.

Konuyu dağıtmak istemem ama bu tür bir oluşum Ubuntu Türkiye için de var mı? Yani sizler bize çok yardımcı oluyorsunuz bu site üzerinden. Ubuntu Türkiye adına bizim görev alarak katkıda bulunabileceğimiz bir şeyler var mı?

Ayrıca yeni görevinizde başarılar dilerim. Umarım gönüllü insanlar çıkar ve güzel bir kadro toparlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Eren

Ubuntu Türkiye zaten sizlerden oluşan bir topluluk. Zaman zaman ve ihtiyaç oldukça deneyim sahibi arkadaşları aramıza alıyor ve yetki veriyoruz. Ancak buraya katkı yapmanız için ille forumda yetkili olmanıza gerek yok çünkü burası bizim değil hepimizin.

Çeviri yaparak, paket yaparak, öneri getirerek, hataları bildirerek, sorulan sorulara bilginiz ölçüsünde yanıt verecek bizlere destek olabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Zaman içerisinde bir çok proje bitmesin diye benim yönetimime bırakıldı ancak hepsini ayakta tutamadım. 30 civarı projede görev almam ya da proje sorumlusu olmam istendi bende kimseyi kırmak istemediğim için hep kabul ettim ama benimde yetebileceğim yer sayısı belli. Bu sebeple iyi bir ekip kurulursa görevi devir etmek istiyorum.

Pardus Gönüllüleri neler yapar?

* Çeviri yapar; Pardus'a ait ya da diğer özgür dünyaya ait programları dilimize kazandırır.
* Paket yapar; Resmi depoda olmayan ancak ihtiyaç duyulan paketleri hazırlar.
* Haber yapar; Pardus ile ilgili güncel bilgileri üyelerine haber şeklinde iletir.
* Destek olur; E-posta listesi üzerinden üyelerine yardım etmeye çalışır.
* Birlikteliği sağlar; Zaman zaman yaptığı buluşmalar ve toplantılar ile kullanıcıların birbirlerini tanıması için aracı olmaya çalışır.
* Teşvik eder; Kullanıcıları Linux ve Pardus kullanmaya teşvik eder, gerekirse eğitim vermeye çalışır.
* Birleşme sağlar; Pardus topluluğunun ve bu topluluğa ait sitelerin bütünleşmesi için faaliyetler yürütür.

Bu maddeler zaman içerisinde yapıldı, bu gönüllüler "resmi proje" doğrultusunda ortaya çıktı ancak proje sonlanınca kendi başlarına kaldılar. Bu sebeple ayrılmalar oldu, işler aksadı, sıkça yönetim değişti ve sonunda proje sahipsiz kaldı.

Pardus Gönüllüleri amaçları açısından büyük bir topluluktu ancak eski gücünü kaybetti. Toparlanması için Pardus kullanıcılarının desteğine ihtiyacı var, eski günlerine geri dönmesi için desteğinize ihtiyacı var.

Dipnot: 10 senedir içerisinde görev aldığım sadece 2 proje ayakta. Bunlardan bir tanesi Ubuntu Türkiye, diğeri Pardus Gönüllüleri. Diğer görev aldığım onca faydalı proje zaman içerisinde destek olunmadığı için yok oldu gitti. Yok olan projeler arasında Türkiye'nin en büyük özgür yazılım ve açık kaynak topluluğu olan Linux Portal Türkiye'de var.

ns

hayırlı olsun eren tebrik ederim . bunca şeye nasil yetişiyorsunuz hayret.

pardus deneyimim var ama malum 8 eylül:D

not : siteyi tubitak tanıyor mu(özgürlükiçin gibi) ? pardus kullanicilari derneği gibi olmaz inşallah.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

Eren

Pardus Gönüllüleri projesini başlatan ve sonlandıran Tübitak zaten. :D Tanımasına tanıyor ama bir desteği ya da kösteği yok. Artık kendi halinde işleyen bağımsız bir yapı. Pardus Kullanıcıları Derneği gibi olmaz burası.

Eren

Pardus Gönüllüleri ile ilgili her şeyi biraz önce yeni kurulan ekibe devir ettim, yeni bir ekip kuruldu daha doğrusu kişisel çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışan küçük ekipler Mustafa ağabeyin dediği gibi tek çatı altında birleşti. Benden daha çok şey bildiğine inandığım insanların başa geçmesi iyi oldu.

Bende bu sayede üzerimdeki yükü attım. Zaman zaman teknik olarak destek verecek olsam da Pardus Gönüllüleri projesinde artık bir görevim kalmadı. :) Sitede duyurulan konularda destek olmak istiyorsanız (özellikle pisi paketçisi arıyorlar) ekibe katılıp destek olabilirsiniz.

Mustafa ağabey ve ekibine başarılar dilerim.

yasars

Tübitak neden böyle bir projeyi sonlandırdı anlamadım.Aklıma değişik senaryolar geliyor umarım tahmin ettiğim senaryo değildir.
Senaryo ne derseniz.Pardus projesinin yakın zamanlarda sonlandırılması gibi  bir şey

Eren

Sonlandırmanın Tübitak ile alakası yok. Pardus Gönüllüleri projesi zaten 1.5 sene önce fes edilmiş, ancak Pardus gönüllüleri "Pardus Gönüllüleri Ortak Platformunu" kurarak yollarına devam etmişlerdi. Şimdi gönüllülerden oluşan (yaklaşık 115 kişi) bu insanlar ve gönüllüleri koordine eden ekip "Pardus Gönüllüleri Ortak Platformunun" ve "Pardus Gönüllülerine ait" oluşumların yayınlarını ve faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Olay bundan ibaret. Yoksa Pardus projesi sonlandırılmıyor.

Bundan öncede bir çok gönüllü Pardus ekibi ve geliştirici Pardus projesine verdikleri desteği çekmişlerdi ve bu çekilme sonucunda ya da birleşme sonucunda Özgürlük İçin platformu kurulmuştu. Şimdi yardımcı olmak isteyen gönüllülerden bir kısmı bu platform üzerinden yardımcı oluyor.

fadike

Şimdi anlayabilmiş değilim: Pardus_linux.org ile PardusLinux.org ayrı mıydı? Zira Pardus-Linux.org hala açık ve yerinde.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Eren

Alıntı yapılan: fadike - 02 Aralık 2008 - 23:39:50
Şimdi anlayabilmiş değilim: Pardus_linux.org ile PardusLinux.org ayrı mıydı? Zira Pardus-Linux.org hala açık ve yerinde.

Aynı değil.

Pardus Gönüllüleri www.parduslinux.org

Tübitak tarafından başlatılan Pardus Gönüllüleri projesi sonlandırılınca bu projede görev almış arkadaşlar tarafından kuruldu. Pardus Oyun, Pardus Haber, Pardus Program, Linux Depo gibi projelerin yönetimini Pardus Gönüllüleri üstlendi ve görev verdikleri 2.5 yıl boyunca bir çok projenin altına imza attılar. Pardus Gönüllüleri Ortak Platformu olarak anılmaktalar.

Pardus Topluluğu www.pardus-linux.org

Pardus topluluğu Pardus Forum olarak hayata geçti ancak ardından Wiki, Gezegen, Sohbet gibi alanları açtı ve topluluğa hitap eden bir topluluk sitesine haline geldi. Pardus Gönüllüleri ve Pardus Topluluğu zaman içerisinde uyumlu bir ortak çalışma yürüttü ve bazı projelerde 2 ekipte de görev alan arkadaşlar görev aldı. Pardus Kullanıcıları Derneği, Pardus Topluluğu tarafından kuruldu.

Özgürlük İçin www.ozgurlukicin.com

Tübitak tarafından mevcut Pardus gönüllü sitelerinin tek çatı ve tek yönetim altında toplanması için kuruldu. Özgürlük İçin kurulduktan sonra Pardus Gönüllülerine ve Pardus Topluluğuna ait bazı siteler kapanmak zorunda kaldı. (Pardus Oyun, Pardus Program, Pardus Haber v.b.) Kapanma sebeplerinin başında, bu projelerde görev alan arkadaşların birlikteliklerini kaybetmeleri ve Özgürlük İçin projesine destek olma kararı almaları geliyor.

En büyük 3 Pardus grubu bu şekilde sıralanıyor. Bu gruplardan Pardus Gönülleri kendilerini fes etme kararı aldılar. Olay bundan ibaret.

Açıklama sanırım yeterli olmuştur.

fadike

Hatırladım şimdi; ERen, açıklamalar için teşekkürler. Bir ara Pardus Sanat vardı; enran görüntüsü yollar simgeleri indirirdik.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Eren

http://sanat.pardus.org.tr

Sanat Pardus projesi de bir çok proje gibi sonlandırıldı.