[Çözüldü] Ubuntu 11.10 Compiz efektleri hakkında

Başlatan Karanlık, 23 Aralık 2011 - 13:49:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karanlık

Ubuntu 11.10 Compiz config ile tüm eklentilerini kurdum ardından da compiz fusion kurdum iki ufak sorun dışında gayet iyi çalışıyor.
İlk olarak ubuntu 11.10 da compiz efektlerini başlatmak için her açılışta compiz fusion icon u açıp reload window manager demem gerekiyor.
İkinci soruna gelirsek su efekti eklentisi çalışmıyor ctrl+windows tuşuna bastığımda sadece ekran kararıyor bunu düzgün olarak çalıştırabilen varsa yazabilirmi ?Google dan da aradım yanlız ingilizce aratınca bir kaç benzer sonuç çıktı onlarda sonuçsuz...
Okadar da önemli sorunlar değil ama benzer sorun yaşayanlar varsa paylaşırlarsa iyi olur...

agritux

Ekran kartı sürücüleriniz doğru bir şekilde kurulu ve aktif mi?

otomatik başlangıç için forumda arama yapmanızı tavsiye ederim.

Karanlık

Ekran kartı onboard Ati Radeon HD3000 sürücünün son versiyonunu sitesinden indirip yükledim değişen bir şey olmadı.Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir tabi ama başlangıçta çalışmaması asıl sorun yani su efekti olmasa da olur aslında...
10.10 kullandığımda tüm uygulamalar başlangıçta çalışıyordu 11.10 un benzer sorunları daha var  mesela  internete mobil modemden bağlanıyorum ayarlarını yaptığım halde otomatik bağlanmıyor.
Bunlar 10.10 da sorun olmuyordu şimdi 12.04 e kadar beklemek vardı ama 11.10 a geçtim tüm programlarını vs kurdum artık 12.10 çıkınca 12.04 kurarım heralde...

agritux

Forumda otomatik başlangıç için bir arama yaptım, epey sonuç çıktı. Mesela birisi http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=17632.0#quickreply
hatta öneriyi de direk yapıştırayım;

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Mart 2010 - 22:53:20
Alternatif:
sudo aptitude install fusion-icon isimli uygulamayı kur, başlangıca ekle. Sağ üst panele yerleşir, son bırakığın ortamla sistem açılır. Compizse Compiz'le, Metacity ise Metacity ile.

Forumdaki Compiz bölümüne de mutlaka göz gezdir.

Karanlık

Fusion iconu kurduğumu söylemiştim zaten ilk mesajda yani oradan her seferinde Reload Window Manager ı seçitikten sonra efektler devreye giriyor ben bunun kendiliğinden olmasının bir yolu yokmu diye sormuşum.

agritux

Bende başlangış programları arasına ekleyip eklemediğinizi öğrenmek istiyorum en başından beri :)

Karanlık

Başlangıç programları arasına Compiz Fusion icon ekli bu bir şey değiştirmiyor yine her defasında reload window manager demem gerek açılması için efektlerin...

heartsmagic

Ben en baştan neden fusion-icon uygulamasına gerek oldu diye sormak istiyorum. Zira, 11.10 eğer grafik kartı sürücüleri yüklüyse Unity 3B oturumu (Ubuntu diye geçer) açılır ve Compiz zaten etkin haldedir. Etkin olmazsa zaten Unity 3B çalışmaz.  Ek özellikler kapalıdır, bunu da isteyen kendisi ccsm uygulamasını kurarak açar.

Şimdi, sende Compiz çalıştığına göre grafik kartı sürücülerinle sorunun yoktur. Unity ne durumda, ccsm'yi denemiş miydin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agritux

Fusion icon sadece basit bir kısayol değilmidir bildirim alanında görünecek?
Unity'i yeni kurdum. Pek inceleme fırsatım olmadı açıkçası. Ama fusion icon varmış yokmuş pek fark yaratmaz diye biliyorum.
Fusion-icon'dan ayarlara girince ccsm açılıyor değil mi?
Benim anlamadığım, madem compiz de başlıyor unity ile birlikte, neden efektler reload demeden başlamıyor?
Aklımı karıştırdı :)

heartsmagic

Benim de kafamı karıştıran şey buydu zaten.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Karanlık

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Aralık 2011 - 15:58:34
Ben en baştan neden fusion-icon uygulamasına gerek oldu diye sormak istiyorum. Zira, 11.10 eğer grafik kartı sürücüleri yüklüyse Unity 3B oturumu (Ubuntu diye geçer) açılır ve Compiz zaten etkin haldedir. Etkin olmazsa zaten Unity 3B çalışmaz.  Ek özellikler kapalıdır, bunu da isteyen kendisi ccsm uygulamasını kurarak açar.

Şimdi, sende Compiz çalıştığına göre grafik kartı sürücülerinle sorunun yoktur. Unity ne durumda, ccsm'yi denemiş miydin?
Kurulumdan sonra Unity ile başladı zaten ben Gnome a alışık olduğum için gnome shell yükledim ardından ccsm kurdum.Sonrasında ccsm de yaptığım ayarlar etkinleşmediği içinde fusion icon kurdum ve her açılışta da reload demeden efektler etkinleşmiyor yani yaptığım ayarların açılması için her açılışta pencere yöneticisini yeniden yükle diyorum ve compiz efektleri çalışır hale geliyor.Unity içinde durum aynı.

Aequitas

@Karanlık, forumda "gnome shell compiz" diye arasan istediğin tüm bilgiye ulaşabilirsin. Yine de hatırlatayım, Gnome Shell Compiz kullanmıyor, Mutter isimli bir pencere yöneticisi var Gnome Shell'de. Sorun bundan kaynaklanıyor. Zaten sen compiz-fusion ile pencere yöneticisini compize çevirdiğinde muhtemelen Gnome Shell ortamı otomatik olarak Unity'ye dönüyor olmalı.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

decent

@Karanlık,
Başlangıca aşağıdaki komutu ekleyip denemiş miydin ?
compiz --replace

@Aequitas,
Bu konunun Gnome-shell ile alakası nedir ?

Karanlık

Alıntı yapılan: decent - 24 Aralık 2011 - 08:51:11
@Karanlık,
Başlangıca aşağıdaki komutu ekleyip denemiş miydin ?
compiz --replace

@Aequitas,
Bu konunun Gnome-shell ile alakası nedir ?
Başlangıca compiz programını eklemiştim ama komut eklemeyi denememiştim bunu yapınca efektlerin başlaması sorunu çözüldü...

Aequitas

@decent, @Karanlık'ın yazdığı bu mesajdan sonra Gnome-shell kullanırken compizi etkinleştirmeye çalıştığını düşündüm. Yanlış bir şey söylediysem affola..

Alıntı yapılan: Karanlık - 23 Aralık 2011 - 19:57:15
Kurulumdan sonra Unity ile başladı zaten ben Gnome a alışık olduğum için gnome shell yükledim ardından ccsm kurdum.Sonrasında ccsm de yaptığım ayarlar etkinleşmediği ...

@Karanlık, giriş ekranında seçtiğiniz oturum hangisi, Unity mi Gnome-shell mi?

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Karanlık

Alıntı yapılan: Aequitas - 24 Aralık 2011 - 01:01:01
@Karanlık, forumda "gnome shell compiz" diye arasan istediğin tüm bilgiye ulaşabilirsin. Yine de hatırlatayım, Gnome Shell Compiz kullanmıyor, Mutter isimli bir pencere yöneticisi var Gnome Shell'de. Sorun bundan kaynaklanıyor. Zaten sen compiz-fusion ile pencere yöneticisini compize çevirdiğinde muhtemelen Gnome Shell ortamı otomatik olarak Unity'ye dönüyor olmalı.

Gnome shell yükledim ama Gnome Klasik Masaüstüne dönüş yaptım onu kullanıyorum.
Shell de şimdi denedim ama aynen çalışıyor unity şekline dönüşmedi.Söylediğinin olması için ccsm dan unity plugin aktifleştirilmeli sanırım.

Aequitas

Aa, doğru.. Haklısın.. Neyse, verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

decent

Alıntı yapılan: Karanlık - 24 Aralık 2011 - 10:15:39
Başlangıca compiz programını eklemiştim ama komut eklemeyi denememiştim bunu yapınca efektlerin başlaması sorunu çözüldü...

İlk iletiye [Çözüldü] etiketi ekleyip kilitliyorum.

Alıntı yapılan: Aequitas - 24 Aralık 2011 - 13:17:10
Aa, doğru.. Haklısın.. Neyse, verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz :)

Özürlük bir şey yok :)