Kurumsal olarak Linux'a geçiyoruz :)

Başlatan özgürubuntu, 22 Aralık 2011 - 10:47:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Antalya İl Sağlık Müdürlüklerinin Pardus'a göç etmesinin ardından ve işyerimizdeki lisans sorunu olan bilgisayarlarla ilgili sorunlar yaşamamız da üzerine eklenince, Müdür Bey işyerindeki bilgisayarları Linux'a geçirme kararı aldı. Elbette Müdür Bey'in Linux'un ne olduğu konusunda neredeyse hiçbir fikri yok :) Microsoft avukatlarının ihbarnamesi üzerine yaptığı küçük araştırma ve işyerinde benim Ubuntu kullanıyor olmam sebebiyle Linux'u işitmiş oldu.

Ben de, işyerinde oğlu evde Ubuntu kullandığı için Linux'a aşina olan abimizle birlikte Pardus ve Ubuntu konusunda Müdür Bey'i bilgilendirdik ve lisanslı olanlarda dahil olmak üzere tüm bilgisayarlara (isteyene Ubuntu) kuracağız, toplam 21 bilgisayarımız var. Pardus'tan destek istesek acaba bize yardımcı olurlar mı? Yoksa CD gönderip siz kurun mu derler?

KemalALKIN

Pardus CD istemeniz sorun olur çünkü pardus-linux.org sitesinde daha cd isteklerinin yarısı bile zor yollanmış okuduğum haberde daha bir de kurmak için yardım isterseniz alamazsınız derim.
Bence şöyle yapın abi; siz de biliyorsunuz da ben gene de belirtmiş olayım, yavaş/eski/düşük özellikteki bilgisayarlarda KDE ve Gnome gibi olaylar belki kasıntı yapar (unity vb) onlara Xubuntu, diğerlerine Ubuntu, Windows'a aşina ve görsel zevki olanlara da Kubuntu kurarsınız olur biter :).

Kubuntu konusunda buradan yardımcı olabilirim. (Tabi sizlerin daha iyi bilginiz var ancak gene de yazmış olayım.)

Hayırlı olsun. (Pardus'a ne gerek var ki!)
www.tckemal.ist

zeusmaster

Pardus cd gönderiyor herhangi bir sıkıntı yok orada.Ama kurulum sonrası yaşayacağınız hiçbir sıkıntıya çözüm bulamazasınız.Forum sitesinden cevap beklemek uzun iş :( Ayrıca paket deposu çok yetersiz. Size önerim UBUNTU'ya 10.04 LTS'ye geçmeniz. Herhangi bir sorun olduğunda bu foruma yazmanız. Ben Ubuntu'ya başladığımda sorunlarımı buraya yazdım ve en geç 20 sn'de cevap alıyordum :)
Up and Running...

KemalALKIN

Alıntı yapılan: bahdem - 22 Aralık 2011 - 11:11:04
Pardus cd gönderiyor herhangi bir sıkıntı yok orda.Ama kurulum sonrası yaşayacağınız hiçbir sıkıntıya çözüm bulamazasınız.Forum sitesinden cevap beklemek uzun iş :( Ayrıca paket deposu çok yetersiz.Size önerim UBUNTU ya 10.04 LTS ye geçmeniz.Herhangi bir sorun olduğunda bu foruma yazmanız.Ben ubuntuya başladığımda sorunlarımı buraya yazdım ve engeç 20 sn de cevap alıyordum :)
Resmi forum gibi işlev yapan ama resmi değiliz diyen özgürlük için sitesinde forum vb olaylar zaten ölü gibiydi en son girdim ve baktım ıssız bir ada gibi tenha. Pardus-Linux.org sitesine yazarsan belki cevap bulursun.
www.tckemal.ist

özgürubuntu

Alıntı yapılan: bahdem - 22 Aralık 2011 - 11:11:04
Pardus cd gönderiyor herhangi bir sıkıntı yok orda.Ama kurulum sonrası yaşayacağınız hiçbir sıkıntıya çözüm bulamazasınız.Forum sitesinden cevap beklemek uzun iş :( Ayrıca paket deposu çok yetersiz.Size önerim UBUNTU ya 10.04 LTS ye geçmeniz.Herhangi bir sorun olduğunda bu foruma yazmanız.Ben ubuntuya başladığımda sorunlarımı buraya yazdım ve engeç 20 sn de cevap alıyordum :)

Zaten DVD kalıbını indirip yazdırdım bile.. Pardus yerel Linux dağıtımı olduğu için tercih edilebilir gibi geliyor bana, yoksa ben yine işyerinde ve evimde Ubuntu kullanıyorum zaten..

ahmetturan

bu işlerden çok anlamıyorum ama zamanında internette şöyle bir sayfaya rastlamıştım.
belki size bir faydası olabilir.
http://ozguryazilim.com.tr/ozgur-yazilima-goc
boş zaman mahsûlleri
qtHesap
qtRehber

rutku

Aman diyeyim şu aralar Pardus'un ne olacağı belli değil. Proje yöneticisi değimiş ayrılanlar çok fazla. Ve ne olduğunu açıklama yasağı var çalışanlarda.

http://www.teknokedi.com/tubitaktan-haberler-iyi-degil/

Önemli olan en az müdahale ile kullanılabilir sistem elde etmek. Ayrıca teknik destek. En güzeli Ubuntu'dan devam etmelisiniz.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

ahmetturan

Alıntı yapılan: rutku - 22 Aralık 2011 - 12:02:01
Aman diyim şu aralar pardusun ne olacağı belli değil.
necdet yücel ve ekibi pardus tabanlı bir topluluk dağıtımı için çalışıyorlarmış diye okumuştum bir yerlerde.
ama şimdi hatırlayamadım.
boş zaman mahsûlleri
qtHesap
qtRehber

rutku

Pardus'un şu anki durumundan dolayı Pardus tabanlı olmayabilir. %50 projenin iptal olması da var. Çünkü dağıtım yapmaktan çok uygulama geliştirme durumu doğdu.
http://liste.turkuazlinux.org./pipermail/gelistirici/2011-December/000137.html
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

KemalALKIN

Turkuaz'ın iptal olduğunu duymuştum.
www.tckemal.ist

Khan

En sağlamı "stabil(kararlı)" denilen dağıtımları kullanmak.
Ben şu an'a kadar Pardus'un KDE4 kullanan hiçbir dağıtımına stabil diyemem.
En iyisi Ubuntu 10.04 LTS kullanmak olur.

yakusha

"Ya sabri bu alet yavaşladı ne yapacağız" diyen arkadaşa

- Bana güveniyor musun? diye sordum
- Evet, dedi
- Tamam sana bir şey kuracağım, başlarda zorlanacaksın ama çok güzel olacak... Virüs yok, bir şey yok dedim...

Arkadaş kabul etti ve netbook'u üstüne 2 saat kadar önce xubuntu kurdum.
Artık bu forumu kullanmıyor.

özgürubuntu

Kubuntu (KDE) konusunda hem fikir olundu arkadaşlar, en azından ilk intiba görünüm itibariyle Windowsu andırması olumlu bir adım. Kendi bilgisayarımdaki Windowstan kurtulmak amacıyla Kubuntu'yu sıfırdan temiz kurdum, ve işyerindeki arkadaşlara tanıtımını yaptım. Beni şaşırtan tarafı ise Unity'de sorunlu olan ekran kartımın KDE'de çatır çatır çalışması oldu. Ayrıca "Şimdi yazıcıyı kuralım" demek istediğimde HP yazıcının zaten kurulmuş olduğunu görmek herkesi hayran bıraktı :) Açıkçası önyargılı olduğum KDE beni çok memnun etti. Evdekine KDE kurabilirim :)

Dedim ki iş arkadaşlarıma "İlk defa bilgisayar kullanıyor gibi düşünmelisiniz. Bu Windows değil, lütfen o kafayla yaklaşmayın. WinRAR indirip kurmaya kalkmayın, beni böyle ufak tefek şeylerle yormayın" dedim. Dememle birlikte bir arkadaşın "İnternete giriyor mu bu?" demesiyle gözüm karardı :D

Allah sabır versin diyorum, gözümüzü kararttık bakalım neler olacak.. Mesai bitmeden 2 bilgisayara Kubuntu kuruldu.. yarına devam..

decent

Güzel gelişmeler, kolaylıklar dilerim @özgürubuntu.

bytan

Çok güzel haber. Darısı artık diğer müdürlükler ve kurumların başına.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

travego0403

Güzel bir haber. K/Ubuntu yüzünüzü kara çıkarmasın inşallah.  :)
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

Contempt

Çok güzel bir gelişme darısı bizim firmanın başına inşallah. ( Zor olsa da bir umut )
Herşeye Rağmen...

fcengiz

Öncelikle sizi göç konusunda tebrik ediyorum :) Dağıtım konusunda da şu an için en uygun seçimi yapmışsınız. Kubuntu'nun şuan ki durumu gayet stabil ve Ubuntu'ya göre (Unity) baya hızlı. Gnome Shell Unity'e göre hızlı fakat stabil değil, en azından benim bilgisayarımda böyle. Kde4 eskisi gibi değil olgunlaştı. Destek olarak bu forumda sanırım en iyisi.. Umarım göçü sorunsuz bir şekilde tamamlarsın ve kullanıcılarda alıştımı kalıcı olur. Bu tür haberleri daha çok duymak dileğiyle. :)

Saygılar....

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 22 Aralık 2011 - 10:47:00
Antalya İl Sağlık Müdürlüklerinin Pardus'a göç etmesinin ardından ve işyerimizdeki lisans sorunu olan bilgisayarlarla ilgili sorunlar yaşamamız da üzerine eklenince, Müdür bey işyerindeki bilgisayarları Linux'a geçirme kararı aldı. Elbette Müdür bey Linux'un ne olduğu konusunda neredeyse hiç bir fikri yok :) Microsoft avukatlarının ihbarnamesi üzerine yaptığı küçük araştırma ve işyerinde benim Ubuntu kullanıyor olmam sebebiyle Linux'u işitmiş oldu.

Ben de, işyerinde oğlu evde Ubuntu kullandığı için Linux'a aşina olan abimizle birlikte Pardus ve Ubuntu konusunda Müdür beyi bilgilendirdik ve lisanslı olanlarda dahil olmak üzere tüm bilgisayarlara (isteyene Ubuntu) kuracağız, toplam 21 bilgisayarımız var. Pardus'tan destek istesek acaba bize yardımcı olurlar mı? Yoksa CD gönderip siz kurun mu derler.

Şu linke bakın.
http://www.pardus.org.tr/kurumsal/pardusa-nasil-goc-ederim/
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

celalturk

Antalya İl Sağlık Müdürlüklerinin Pardus'a göç etmesinin ardından
Benim tanıdığım müdürlük elemanları hiçbir yere göç etmezler. 
Elindeki düşük donanımlı makinelere Pardus Kurumsal kurabilirsin. Ubuntu tarafında 10.04 LTS sürümünü tavsiye ederim. Windows kullanan insanların aradığı tek şey kısayollar. Kısayolları masaüstüne veya yanpanel kurup orayı kısayol çubuğu olarak  kullandıkları programların kısayollarını ekledin mi tamamdır. Onlar için işletim sisteminin ne olduğunun bir önemi yoktur. İstersen bu mac-os de, ister windows 11...:)  Ama sıkıştıklarında ..ku sana atacaklardır. Sabırlı ol.
  Zamanında Sağlık Grup Başkanlığında 3 PC'ye kurumsal kurup çalıştırmıştım. Bir süre sonra alışıyorlar.

özgürubuntu

Bu sabah 3 bilgisayara daha Kubuntu kurdum, birisinde HP yazıcı çalışmadı, Müdür hemen "ben araştırdım bu programda (Linux'u kastediyor) yazıcı sorunu varmış??!!" Dedim ki "Müdür bey bu yazıcının aynısı benim masamda var. HP LaserJet P1005, kurmadım bile, kendisi tanıdı" dedim. İşyerinde bir bilgisayar firmasından arkadaş var, lisansı olanlara XP kuruyor, ona sordum ve yazıcının arızalı olduğu ortaya çıktı. Üstüne de Samba ağından sinirle tüm yazıcıları tanıttım ve Müdürün gözü önünde 6-7 masadan evrak çıkarttım sinirden ve gösterdim. Adamda hiçbir duygu kıpırtısı olmadı yahu

Şu an lisanslı olan bilgisayarlara LibreOffice kuruluyor. Ve maalesef ofis en zayıf olduğum alan.. Memurlar hemen b.k atmaya başladılar. "Bunda, alt üst başlık nerede, bunda görünüm yüzdesi nerede, çok salakça bişiymiş"  >:(

"Bakın arkadaşlar dedim biraz araştırın, kusura bakmayın ofis konusunda çok bilgili değilim ama muhakkak biraz araştırma ile benzerlerini bulabilirsiniz"

Sanırım LibreOffice konusunda çalışmam gerekecek, Microsoft ofisteki karşılıkları nerede, hani menü nereden bulunur vs.. Sabahtan beridir, başım şişti... LibreOffice konusunda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sdelican

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 23 Aralık 2011 - 12:17:28
Bu sabah 3 bilgisayara daha Kubuntu kurdum, birisinde HP yazıcı çalışmadı, Müdür hemen "ben araştırdım bu programda (Linux'u kastediyor) yazıcı sorunu varmış??!!" Dedim ki "Müdür bey bu yazıcının aynısı benim masamda var. HP LaserJet P1005, kurmadım bile, kendisi tanıdı" dedim. İşyerinde bir bilgisayar firmasından arkadaş var, lisansı olanlara XP kuruyor, ona sordum ve yazıcının arızalı olduğu ortaya çıktı. Üstüne de Samba ağından sinirle tüm yazıcıları tanıttım ve Müdürün gözü önünde 6-7 masadan evrak çıkarttım sinirden ve gösterdim. Adamda hiç bir duygu kıpırtısı olmadı yahu

Şu an lisanslı olan bilgisayarlara LibreOffice kuruluyor. Ve maalesef ofis en zayıf olduğum alan.. Memurlar hemen b.k atmaya başladılar. "Bunda, alt üst başlık nerede, bunda görünüm yüzdesi nerede, çok salakça bişiymiş"  >:(

"Bakın arkadaşlar dedim biraz araştırın, kusura bakmayın ofis konusunda çok bilgili değilim ama muhakkak biraz araştırma ile benzerlerini bulabilirsiniz"

Sanırım LibreOffice konusunda çalışmam gerekecek, Microsoft ofisteki karşıkları nerede hani menü nereden bulunur vs.. Sabahtan beridir, başım şişti... LibreOffice konusunda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

alışkanlıklar ile bilgisayar kullanıyorlar. onlar gözü kapalı bilgisayar kullanırlar. ama ufak birşey değişsin kalırlar öyle. ne diyeyim allah kolaylık versin .
-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

sem

Böyle durumlarda benim de gönlüm Pardus'tan yalnız önerilerin LTS sürüm için 10.04 kurmak yerine 3,4 ay içerisinde çıkacak olan ve 2015' kadar desteği olacak olan 12.04 ü öneririm... Yanlış anımsamıyorsam 2011'de olmamız lazım.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

eribol

Patron sorun çıkarmasaydı diğerlerini yola getirmek kolay olurdu ama önce patronun ikna olması gerek.
Alıntı YapYanlış anımsamıyorsam 2011'de olmamız lazım.
Nasıl yani? Hangi yılda olduğumuzdan emin değil misin?