virtualbox'a 64 bit ubuntu

Başlatan sdelican, 20 Aralık 2011 - 10:34:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sdelican

abiler ablalar, 32bit xp üzerinde kurulu olan virtualbox'a 64 bit ubuntu 10.04 kurmak mümkün mü?
az önce denedim ; "this kernel requires x86/64 cpu, but only detected i686  cpu " dedi.
-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

Rbbt

32 bit kurmayı denediniz mi ? Çünkü benim anladığım kadarıyla sizim işlemciniz 32 bit destekliyor.

Yine de işlemci modelini yazarsanız daha kesin konuşabiliriz.
What happens when I become main source of a pain!!!

sdelican

işlemci: Core2 Duo E4600
daha önce defalarca 32 bit yükledim sanalpcye

Rbbt

İntel sayfasında 64 bit desteği var gibi görünüyor hep nedense, benim işlemci bile 64 bit destekli görünüyor ancak değil (: Sanalda kurmadım ama normal kurulum ile 64 bit kurmuşluğum var her ne kadar performans alamasam da kurulum gerçekleşti sorunsuz.

Uyarıya bakarsak Ubuntu 64 bit evet bu yüzden çekirdek 64 bitlik bir işlemci gerektiriyor, ancak sadece  32 bitlik işlemci saptanmış. Bence 32 bitlik sürümleri deneyin şimdilik.
What happens when I become main source of a pain!!!

sdelican

normalde ben de 32 bit kullanıyorum ama. Unigrapgics'in linux versiyonunu buldum. lakin 64 bit.  onu deneyecektim.

not: cpuz programı ile baktım işlemci 64 bit

Khan

Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama ben zamanında Windows XP 32 Bit üzerinde VirtualBox ile 64Bit Ubuntu Hardy Heron'u çalıştırmıştım.
Belki de sorun yeni VirtualBox'tadır.

Bu arada işlemcim Intel Core 2 Duo E6300...

speakerXXL

Virtualbox => Ayarlar => System => Acceleration => Hardware Virtualization seçeneği altındakiler işaretli mi?
Ya da işlemciniz ve bios Hardware Virtualization özelliğini destekliyor mu bunu araştırabilirsiniz.

http://www.virtualbox.org/manual/ch03.html

sdelican

başka sanallaştırma programlarını da denedim, yine olmadı. yardımlarınız için teşekkürler.

speakerXXL

Sizin işlemcinizi araştırdım, 64 bit olmasına rağmen Hardware Virtualization özelliğini desteklemediği için 32 bit Virtualbox altında 64 bit misafir sistem kuramazsınız.

Intel® Virtualization Technology (VT-x)   No

http://ark.intel.com/products/32242/Intel-Core2-Duo-Processor-E4600-%282M-Cache-2_40-GHz-800-MHz-FSB%29

sdelican

Alıntı yapılan: speakerXXL - 20 Aralık 2011 - 16:41:39
Sizin işlemcinizi araştırdım, 64 bit olmasına rağmen Hardware Virtualization özelliğini desteklemediği için 32 bit Virtualbox altında 64 bit misafir sistem kuramazsınız.

Intel® Virtualization Technology (VT-x)   No

http://ark.intel.com/products/32242/Intel-Core2-Duo-Processor-E4600-%282M-Cache-2_40-GHz-800-MHz-FSB%29

gerçekten çok teşekkür ederim.  amacım iş yerindeki bilgisayardan vbox ile güncellemeleri, gerekli programları falan indirip .deb paketlerini evdeki bilgisayara taşımaktı (internet bağlantısı olmadığı için.)

speakerXXL

Eğer usb belleğiniz varsa, kalıp dosyanızı Linux Live Usb Cretor kullanarak persistent (Devam edilebilir, değişikliklerin muhafaza edildiği.) özelliği ile bir usb belleğe yazdırabilirsiniz. Bu bellek ile sistemi açıp istediğiniz uygulamaları ve güncellemeleri yüklersiniz. Yüklediğiniz güncelleme ve uygulamaların .deb paketleri /var/cache/apt/archive dizini altında muhafaza edilecektir. Buradaki paketleri kendi sisteminize kopyalayıp, kopyaladığınız dizin içinde uçbirimi çalıştırıp aşağıdaki kodla kurabilirsiniz.

sudo dpkg -i .deb

Bu işlemden sonra bağımlık sorunları yaşarsanız paketleri kendi sisteminizdeki /var/cache/apt/archive dizinine kopyalayıp aşağıdaki kodu çalıştırırsınız.

sudo apt-get install -f