[Çözüldü] AWN Kullanımı Hakkında

Başlatan burakkk, 19 Aralık 2011 - 01:43:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakkk

Arkadaşlar 10.04 sürümünü kullanıyorum, videodaki gibi alt menüyü ve widgetları nasıl ekleyebilirim?

http://www.youtube.com/watch?v=apuWQ97mvXI

alquirel

Alt menüden kastınızı biraz daha açar mısınız.
Videoyu izledim ama neyi kastettiğinizi tam anlayamadım.

burakkk

En alttaki Facebook, VLC Player, Firefox gibi kısayolların bulunduğu menüden bahsediyorum.

aurora

Alıntı yapılan: burakkk - 19 Aralık 2011 - 02:13:19
En alttaki Facebook, VLC Player, Firefox gibi kısayolların bulunduğu menüden bahsediyorum.

En alttaki panel benzeri uygulamanın genel adı dock bar diye geçiyor sanırım. Ubuntu yazılım merkezinde ''chairo dock, awn, docky'' gibi uygulamaları yükleyerek deneyebilirsiniz. Eğer yazılım merkezinde bulamazsanız forumda yazdığım kelimeleri aratarak ya da google ile kurulum bilgilerine ulaşarak kurcalamaya başlayabilirsiniz. :)

alquirel

Videodaki alttaki panelin ismi AWN. Synaptic'te "avant-window-navigator" paket ismiyle bulabilirsin.
Ayrıca "awn-applet" ifadesiyle başlayan paketleri de kurabilirsin, onlar da panele ekleyebileceğin araçlardır. Bir kısmı kurulu gelir ama daha fazlası için Synaptic'te bu isimle başlayan paketlere el atarsın.

burakkk

Paketleri kurdum yalnız panel hala görünmüyor. Yüklemeden sonra bilgisayarı yeniden başlattım.

alquirel

Menüden AWN'yi bulup (ismi değişik de olabilir) çalıştırıyor musun?
Çalıştırdıktan sonra tercihlerine girip "Awn'yi açılışta başlat" seçeneğini seçersin.

decent

ALT+F2 ile avant-window-navigator komutunu çalıştırırsan altta belirecektir.

Yine ALT+F2 ile awn-settings komutunu yürüterek resimdeki ayarları yapabilirsin.
Applets sekmesine geçerek istediğin uygulamacıkları ekleyebilirsin.

burakkk

Çok teşekkürler  :)

alquirel

Alıntı yapılan: burakkk - 19 Aralık 2011 - 14:35:25
Çok teşekkürler  :)

Bu ifadeyi referans alıp, başlıkta gerekli düzenlemeyi yapıp kilitliyorum.