Nvidia Ekran Kartı sürücüsünün yüklü olup olmadığını nasıl anlarız?

Başlatan MTNT, 14 Aralık 2011 - 22:55:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MTNT

nvidia ekran kartı driverinin yüklenip yüklenmediğini nasıl anlarız ?

decent

zeitgeist

glxinfo | grep render

çıktısına bakabilirsin. mesa-utilis paketi yüklü değil derse yükledikten sonra komutu tekrar vermen gerekir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

MTNT

çıktıda 'glxinfo' programı şu anda kurulu değil.  Kurulumunu şunu yazarak yapabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils yazdı.

MTNT

sudo jockey-text --listyazdığımda ise

xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

çıktısını aldım.

Komutları ve çıktıları code # etiketi ile aktarınız.

decent

xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)

Satırından anlamamız gereken, depoda sunulan sahipli Nvidia sürücüsünün yüklenmiş durumda ve kullanımda olduğudur.

mustus

benim çıktım ise şu şekilde nasıl kullanıma sokabilirim. güncel driver el ile kurdum. kurulum aşamasında herhangi bir hata almadım.

kmod:nvidia_current - nvidia_current (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda değil)
kmod:nvidia_current_updates - nvidia_current_updates (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda değil)

şu an ekran çözünürlüğüm 640x480 ve bu inanılmaz sinir ediyor.

heartsmagic

Güncel sürücüyü elle kurduysan burada bir şey yapmayacaksın sen. Çözünürlük bozuksa ya kurulumda sorun yaşamışsındır ya da yapılandırmada.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xeribi84

Benim Ekran karti List Bilgilerim
xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

ben internetten film izlerken ekrani büyüttügümde donuyor hic film izleyemiyorum  bunun nedeni ne olabilir
ekran cozunurlugunu degistirdigim zaman yazilar bulanik cikiyo filmde donma devam ediyo ama eskisi gibi degil
lütfen yardim edin

Düzenleme: Kod Etiketi

decent

@xeribi84,
Şu satır sürücünün kurulu ve kullanımda olduğunu söylüyor.
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)

Nvidia X Settings uygulaması ile çeşitli ayarlar yapabilirsin.

Şuradaki iletiye ve sonrasına bakabilirsin.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31451.msg377447#msg377447

Deathangel

brn@laptop:~$ sudo jockey-text --list
[sudo] password for brn:
sudo: jockey-text: komut bulunamadı
brn@laptop:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
Extended renderer info (GLX_MESA_query_renderer):
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_copy_buffer, GL_ARB_copy_image,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_copy_buffer, GL_ARB_copy_image,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,
brn@laptop:~$

ben de bu ekran kartlarından cok cektım ya bı turlu kuramıyorum :))
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

heartsmagic

@Deathangel, senin kaçıncı başlığın olacak cidden hatırlamıyorum. Eski başlıkların kapalı değilse oraya son durumları geç lütfen. Yeni kurulum mu yaptın, sürücü denedin mi denemedin mi? Böyle arada bir başlığa geçersen olmaz. Yok, ben temiz temiz devam etmek istiyorum diyorsan eski başlıkların açıksa oraya not düş kapatalım, sonra yeni başlık aç ve şuradaki tüm çıktıları aktar: ekrankomut
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.