Ubuntu 10.4 ses problemi

Başlatan ByBaLY0Z, 14 Aralık 2011 - 01:27:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ByBaLY0Z

Merhaba arkadaşlar ben Ubuntu'yu yeni kurdum normalde XP işletim sistemini kullanıyordum. D sürücüsüne Ubuntu'yu kurdum. Sorunum; ilk yüklediğimde Ubuntu'yu güncelleştirmeler çıktı ve hepsini yaptım. Açıkçası hiç bilmiyorum Ubuntu'yu yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum. Mesela Youtube'de video açtım; ama açılmadı ben de Ubuntu Yazılım Merkezi'nden Flash'ı yükledim; ama bu sefer videolarda görüntü var ses yok, açıkçası yapamadım da yardım ederseniz :)

if

@ByBaLY0Z, sadece youtube'daki videolarda mı ses yok?

Ubuntu Yazılım Merkezinden ubuntu-restricted-extras paketini kurduktan sonra ses var mı?

ByBaLY0Z

Maalesef hala ses yok, bu bütün İnternet'ten izlediğim videolar için geçerli. Ses yok hiçbirinde.

if

Bilgisayarda kayıtlı bulunan bir ses dosyasından ses alabiliyor musunuz?

ByBaLY0Z

gelturi

ekranın sağ üst köşesinde bulunan ses simgesini tıklayınca açılan ses tercihlerini kontrol ederek başlayabilirsiniz eğer usb hoparlör kullanıyorsanız burdan onu seçmeniz gerekmektedir diğer bir yolda uçbirim e alsamixer yazarak açılan ses kontrolllerini kapalı olan varsa açmanız veya seviyeyi yükseltmeniz MM ile işaretleli olanlarıda klavyeden M tuşuna basarak açmalısınız... bunlarda olmazsa başka bir yolda; alsa derleme,bu yöntemi ilgili konuyu takip ederek yapabilirsiniz... kolay gelsin.

if

Alsa derlemeye geçmek için erken.