[Çözüldü] PHP öğrenmek istiyorum

Başlatan karboran, 13 Aralık 2011 - 21:06:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karboran

Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayar mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim. Okulda algoritma programlamada Java görüyoruz. Bu sene tek bölüm dersimiz Java. Bir tane bölüm dersi olunca bana boş zaman kalıyor, bu zamanlarda PHP öğrenmek, geliştirmek istiyorum. İnternet'ten birkaç `belge` indirdim; fakat Ubuntu'da hangi programı kurayım, kullanayım biraz tavsiye alayım dedim.. Şimdiden teşekkürler
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

alorak

Reklendirme ve sınıf, değişken yapılarını görmek için Geany programı hoş gelmekte. ama başlangıç için zorlanabilirsin ama hızlı ve sade, güzel bir düzenleyici.
özgürlük için

karboran

tamam yüklüyorum hemen... azim ve sabır ile sarılacağım bu işe :)

ekremsenturk

PHP, Mysql ve Apache Server kurduktan sonra gönlüne göre bir editör seçebilirsin.

Sade ve kullanılşlı bir editör: Screem
İleri seviye kullanıcılar için bir editör: Bluefish

alorak

Alıntı yapılan: karboran - 13 Aralık 2011 - 22:49:07
tamam yüklüyorm hemen .. azim ve sabır ile sarılacagım bu işe :)

php ye başladığından LAMP da kurmuşsundur sanırım. php yazarken java gibi compile etmene gerek kalmadığından rahat düzenlemeler yapacaksındır. Yeni başlayanlar için:

http://www.tizag.com/phpT/

ve

http://www.w3schools.com/php/default.asp

oldukça yararlı olacaktır. özellikle ilki..
özgürlük için

yakusha

İşin başında tavsiye olarak söyleyeyim; madem php öğrenmeyi düşünüyorsunuz, PHP dilini obje temelli kodlayarak öğrenin; elinize geçecek dokümanların çok azı obje temelli olacaktır maalesef.

Ben de PHP dilini 2005-2006 yıllarında Alfa yayınlarının konuyla ilgili kitabından öğrendim; ama obje temelli kodlamayı bilmediğim için (+ kitap obje temelli konuya yaklaşmadığı için) belli bir noktadan sonra ilerleyemedim.

teşekkürler.
Artık bu forumu kullanmıyor.

karboran

@ekremsenturk Scream bulamadım nereden yükleyeceğim ?
@alorak lamp ne ? netbeans daki gibi ben her harf yazdığımda compile eden bir program mı? Siteler için de teşekkür ederim..
@yakusha obje temelli derken biraz açar mısınız, şu an sadece java biliyorum o da nesne tabanlı .. gerçi nesne obje aynı şey gibi ama :)

alorak

Alıntı yapılan: karboran - 13 Aralık 2011 - 23:40:59
@alorak lamp ne ? netbeans daki gibi ben her harf yazdıgımda compile eden bi program mı ? Siteler içinde teşekkür ederim..

LAMP, Linux'a apache mysql ve php kurulumu olayıdır. yani bir nevi bilgisayarını web server yapar. Kurulum için http://www.howtoforge.com/ubuntu_lamp_for_newbies adresine bakabilirsin. her harf yazdığımızda compile eden değil compile etmeden kaydettiğimizde web server tarafından algılanan bir ortam sunmakta.
özgürlük için

karboran

@alorak dün biraz karıştırdım, becerememiştim, yattım, uyudum, şimdi olayı biraz daha anladım.. Şöyle mi; apache server'i kurmamıza yarar yani PC'deki online ortama dökmeye? mySql bu olayları düzenlemeye yarar ? PHP'de siteyi yapmak için kullandığımız programlama dili? yanlış mı anlamışım veya eksik olan tarafı var mı?.. Kurulumu da yapıyorum hemen geany'yi pek sevmemiştim zaten.. :)

alorak

Alıntı yapılan: karboran - 14 Aralık 2011 - 06:47:35
@alorak dun biraz karıştırdım becerememiştim yattım uyudum, şimdi olayı biraz daha anladım.. şöyle mi ; apache serveri kurmamıza yarar yani pc deki online ortama dökmeye ? mySql bu olayları düzenlemeye yarar ? Php de siteyi yapmak için kullandıgımız programlama dili ? yanlış mı anlamışım veya eksik olan tarafı varmı?.. kurulumuda yapıyorum hemen geany yi pek sevmemiştim zaten.. :)

evet apache server oluşturmak için(dosyaların çalıştırılması için), mysql veritabanı oluşturmak için(biraz zaman sonra öğrenirsin kısaca bir web sitesinde üyelerin, mesajların ve her türlü verinin depolandığı yer), php de apache ile birleşerek yorumlanabilen bir programlama dili. geany'yi yine sevmeyebilirsin ama ileride çok beğeneceğini düşünüyorum.. Ama eclipse'i duymuşsundur. eclipse'in PDT sini de kullanabilirsin daha profesyonel bulacaksındır.
özgürlük için

ekremsenturk

Alıntı yapılan: karboran - 13 Aralık 2011 - 23:40:59
@ekremsenturk Scream bulamadım nerden yüklücem ?
@alorak lamp ne ? netbeans daki gibi ben her harf yazdıgımda compile eden bi program mı ? Siteler içinde teşekkür ederim..
@yakusha obje temelli derken biraz açarmısınız, şuan sadece java biliyorum oda nesne tabanlı .. gerçi nesne obje aynı şey gibi ama :)

Yazılım merkezinden PHP olarak aratırsan, PHP ile ilgili her şeyi bulabilirsin. Screem, Web editörü olarak geçecektir. PHP için /Edit/Preference yolunu takip ederek editörü ayarlayabilirsin.

karboran

Teşekkürler Cümleten Bayağı bi tavsiye veren yardım olan oldu saolun gerçekten bu kadarı yeterli bana herhalde  en azından şimdilik :)
Selametle