[istek] python klavye kısayolu ile program çalıştırmak

Başlatan furkankalkan, 11 Aralık 2011 - 20:10:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furkankalkan

Herhangi bir klavye kısayoluna bastığım zaman istediğim bir programın çalışmasını sağlayacak script istiyorum mesela aşağıdaki gib bir işleyişi olcak :

Terminale ks esc exit yazıp esc tuşuna bastığımda exit komutunu verecek. Yardım ederseniz sevinirim.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

alquirel

Klavye Kısayolları ayar penceresinde yaptığımızdan nasıl bir farkı olacak anlamadım ben.
Gerçi anlasam da bu uygulamayı geliştiremem ama sorunu daha da anlaşılır hale getirmek gerek diye düşündüm.

Yani mesela bu komutu uçbirimde çalıştırdığınızda sadece o anki uçbirim pencerenizde mi geçerli olacak? Pencereyi kapattığınızda kısayol da tarihe mi karışacak?

furkankalkan

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Aralık 2011 - 20:17:23
Klavye Kısayolları ayar penceresinde yaptığımızdan nasıl bir farkı olacak anlamadım ben.
Gerçi anlasam da bu uygulamayı geliştiremem ama sorunu daha da anlaşılır hale getirmek gerek diye düşündüm.

Yani mesela bu komutu uçbirimde çalıştırdığınızda sadece o anki uçbirim pencerenizde mi geçerli olacak? Pencereyi kapattığınızda kısayol da tarihe mi karışacak?
x sunucusu olmayan bir linux için projem dahilinde bash scriptler yazıyorum fakat bash script içinde klavye kısayolu kullanmam gerekti. Googledan araştırmama rağmen bash script için böyle birşey bulamadım. Bunun python ile yazılabileceğini düşündüğüm için buraya yazdım.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

alquirel

Hımm...

Bunu yazmak zaten beni aşıyordu, ne için istendiği ise hayal sınırlarımın da ötesine geçti :)
Kolay gelsin demekten başka yapacak bir şeyim yok ;)

ekremsenturk

X-sunucusu devre dışıyken Firefox veya benzer programları çalıştıramazsın. Sadece konsoldan çalışan programları çağırabilirsin. Örneğin Python'u

Bu durumda Python ile bir konsol programı yazarsın ve Path'a eklersin. Sh ile önce yazdığın programı çağırırsın ve programın açıldıktan sonra atadığın kısayolları kullanabilirsin. Python'da işlemler için veya çağrı yapmak istediğin programlar için değişkenler atarsın ve programının içinden bu değişkenleri çağırdığında işlemler veya çağrılar gerçekleşir. Python'da diğer uygulamalar nasıl içe aktarılıyor, ve içe aktarılanlar doğrudan çalıştırılıyormu? bilmiyorum. Orasını kendin araştırmalısın ve programınıda kendin yazmalısın.

Kolay gelsin.