kendi masaüstümüzü yapmamız çok mu zor?

Başlatan sireno52, 30 Kasım 2011 - 12:35:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sireno52

selam, ben de gecen gün  kodlab`ın ubuntu kitabını aldım ve bazı şeyler kafama takıldı. mesela 2 Meksikalı  bir araya gelip gnome masaüstünü kurmuşlar,  neden Türk yapımı bir masaüstü yok merak ettim.  hayal gücü olup da  bazı şeyleri başarabilecek bir insan yok mu acaba,  merak ettim. Mesela benim bile  bir anda kafamda bir masa üstü belirdi.  bu masaüstünü  dokunmatik pad'lerde manyak işe yarar mesela. ben fikrimi resimli anlatayım paintle, yazıyla anca bu kadar anlatabiliyorum :)
ilk resimde iki tane ekranda  sembol  olsa sağ taraftaki   uygulama  menüsü sol taraftakide kısayol penceresi olsa 
ikinci  resimde de  sağ taraftaki sembole tıklansa   ve o  sembolün altındaki menüler  otomatikman  etrafına  dizilse  ve her seçilen ikon orta merkez kısmına gelse ve de onun  altındaki menüler  etrafına otomatikman dizilse  olmaz mı?

bu benimkisi sadece  bir fikir  bunun olup olmaması sizlere kalmış
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

smartb0y

Fikrinle ilgili yorum yapamayacağım ama resimler gerçekten çok iyi özetlemiş :D Yani bakınca hayran kaldım :D

sireno52

Alıntı yapılan: smartb0y - 30 Kasım 2011 - 12:59:48
Fikrinle ilgili yorum yapamayacağım ama resimler gerçekten çok iyi özetlemiş :D Yani bakınca hayran kaldım :D
ya kardeş ne yaptıysam olmuyor resim kaydolmuyor  nasıl iştir ben anlamadım  alternatif bir site var mı? şunu düzelteyim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Kasım 2011 - 13:09:16

Alıntı yapılan: sireno52 - 30 Kasım 2011 - 13:06:44
Alıntı yapılan: smartb0y - 30 Kasım 2011 - 12:59:48
ya kardeş ne yaptıysam olmuyor resim kaydolmuyor  nasıl iştir ben anlamadım  alternatif bir site var mı? şunu düzelteyim şu bizim Türkler adam gibi bir şey yapsa bıyıklarımı keseceğim, yaptıkları tek şey üç kağıt, başka şeye kafa çalışmaz zaten
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

smartb0y

Facebook'a yükle resmini sonra adres satırının sonundaki &theater bölümünü kaldır, normal şekilde açılınca da sağ tıklayıp resim konumunu görüntüle gibi seçeneklerden birine tıklayıp adresi buraya yapıştır. Bu aralar resim sunucuları pek isteklere cevap vermiyor, hepsi kendi reklamının peşinde.

if

@sireno52, haliyle zor olsa gerek bir masaüstü yöneticisi yapmak. Şimdi bu konuyu niye açtınız anlamış değilim. Eğer bir masasüstü yöneticisi yapmak istiyorsanız, uygulamanın yazım sürecinde yapamadığınız bir kısım olur da buradan yardım istersiniz; uygulamayı bitirir de burada tanıtımını yaparsınız; şu şu dillerden hangisi düşündüğüm masaüstü için uygun olur gibi bir soru sorarsınız vs. Hiçbiri yok.

Kendinize göre bir masaüstü fikri oluşturmuşsunuz ve iki görüntü koyup "Gerisi size kalmış." demişiniz. Hangi dilde yazılacak? 'Proje' nerede devam edecek? vs. Bu iki görüntüden yola çıkılarak bir masaüstü yöneticisi oluşturmak isteyen birilerinin çıkacağına inanıyor musunuz?

sireno52

daha ben resmi paylaşamadım  :( masaüstünü nasıl yapayım!  iki saattir  paintle yaptığım şeklin fotoğrafını çektim  ve paylaşmak istedim, paylaşamadım.  böyle  sinir bir şey olamaz, neden olmuyor  png uzantılı olduğundan mı acaba :(

decent

@if' e ek olarak;

Anladığım kadarı ile Gnome-pie gibi çalışan bir masaüstü tasarımı düşünüyorsun.
Panelleri silip masaüstünde ne varsa yok ederek istediğini şu anda bile yapabilirsin.
Daha da ileri gitmek istersen, Gnome-pie kaynağı açık; istediğin gibi özelleştirebilirsin.

https://github.com/Simmesimme/Gnome-Pie
http://www.webupd8.org/2011/09/gnome-pie-cool-new-visual-application.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TFQDyZyMxO4#!

alquirel

@sireno52,

İlk iletini düzenledim, iki resim arasında çok belirgin bir fark göremediğim için birini iptal ettim.
Aslında resim eklemişsin ama niyeyse code etiketi içine almışsın.

Resim eklemek için [ img ] [ /img ] etiketleri arasına resim URL adresini yazman yeterli.

burk

Bu kadar fazla mesaj sayısına sahip bir üyenin böyle bir konu açıp içini de bu şekilde doldurmuş olması beni gerçekten çok şaşırttı.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: burk - 30 Kasım 2011 - 23:03:21
Bu kadar fazla mesaj sayısına sahip bir üyenin böyle bir konu açıp içini de bu şekilde doldurmuş olması beni gerçekten çok şaşırttı.

Ben konu sahibinin actigi tüm konulara sasiriyorum sen bu konuda sasirmissin cok mu? :D

rutku

@sireno52 nın bilmediği proje, programlama dillerine, X kütüphanelerine girmeyelim.

Benim de aklımda çok önceden beri aklımda olan bir soruydu. Çok mu zor ? Bana göre zor. Belgelendirmelerin adı "Xlib Programming Manual" diye geçiyor. C/C++ da kendisini iyi geliştirmiş bir insanın bunu mutlaka yapacağı belli bir şey. Belgelendirme yeterli ve kitapları da bulunuyor. Belgelendirmeye baktığımda her adımı zor ve sıkıcı.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

lnx

burk

@BayboraKaan
Şu konu sağlamdı bence. :) Aslında kullanıcının son gördüğüm konusuydu, bayağı bir mücadele vermişti, e bir de mesaj sayısı fazla olan birinin (bir anlamda tecrübe göstergesi) aklımda kaldığı son konuyla birlikte  bu konuyu açmış olması şaşırttı beni. Neyse sanırım fazlasıyla konu dışına çıktım ancak konu içindeki ilk attığım mesajı ve senin verdiğin cevabı tamamlamalıydım. :)

sireno52

ya ben bu unity midir ne haltsa onu neye dayanarak yapmışlar bir kere onu aklım almadı. zira  bir de bu masaüstü pad'lerde kullanılacakmış. bir kere ipad veya android  kullanan varsa   belki benim dediklerimi anlar. adamlar  sade bir arayüz yapmışlar * her şey parmaklarını ucunda ama unity bence  bunun tam tersi.  gnome dersen  o da  kullanışlı, menü yapısı yani uygulamalar  sistem vs. vs. hepsi yerli yerinde bir ilk defa linux kullanan bir insan bile gnome'yi açtığın zaman neyin nerede olduğunu bulur. ben sadece kendimce bir fikri belirtmek istedim. zaten burası da konu dışı değil mi? zaten * her şey  hayallerle başlar,  gerçeğini  yapmak da bizim elimizde.  ben sadece kafamdaki bir fikri  paylaşmak istedim. zira yazı yazmada pek iyi değilim.İlk resimde  sağda ve de  solda iki ikon vardı sağ taraftaki ikon uygulamalar  ikonu olsa dedim ve de bu  ikona tıkladığın zaman etrafında papatya yaprakları  gibi sıralanmış alt menüler  çıksa o menülerden herhangi birine tıklandığı zaman o tıklanan ikon  orta merkeze gelse   orta  merkezdeki ikonun alt menüleri de tekrar etrafına dizilse  bence bu güzel olurdu dedim. ben sadece fikrim söylerdim, zira oyun konusunda bir örnek vermek istiyorum belki forum içinde de paylaşılmıştır.  avrupalılar oyunda büyük para olduğunu çok önceden fark ettiler bilmem kaç sene  olmuş bizimkiler daha yeni oyun yapıyorlar http://www.youtube.com/watch?v=eUQOTm_MTvM          http://www.beyazgazete.com/video/2011/02/02/civilization-of-ottoman-proje-lideri-gurcan-serbest-teknomarket-in-konugu-oldu.html      ben  Türklerin yaptığı bir masaüstü  neden olmasın diyorum sadece.   illa  bir kişiyle olacak diye bir kaide yok  burada * herkes bir birine yardım ediyor zaten .ilk videoda da bahsediyor gönüllüler  çıkmış  bu oyun için   neden  bir masaüstü yapımında gönüllü çıkmasın  bakın bu programı da  bir arkadaşım yaptı tek başına  hiç kimseden de yardım almadı       http://www.dailymotion.com/video/xe03dc_smt-busyness-pro-samet-ayar-beta-te_videogames       bu eski video  yalnız yeni  bir video daha koyacağım dedi Facebook'tan bana, yakında onu da buradan paylaşırım neyse konuya geleyim. burada bir kişi tek başına bir şeyler başarmışsa siz hayli haylı  bu işi yürütürsünüz  yeter ki isteyin  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Aralık 2011 - 15:40:02

bazı şeyler hayallerle başlar     http://cadde.milliyet.com.tr/2011/11/26/HaberDetay/1467564/TURKIYE_FANTEZININ_NERESINDE      bu hayallerden birini de gercekleştiren  Steve Jobs değil mi? adam sıfırdan şirket kurmuş sadece 2 kişilermiş. 

alquirel

@sireno52,

Hani atalarımızın bir sözü var, davulun sesi uzaktan hoş gelir diye.
Tabii ki düşünmeyin fikir üretmeyin demiyorum. Ama bu işin sadece fikir üretme kısmını yapıp hem mevcut masaüstlerini eleştiriyorsunuz hem de bizi eleştiriyorsunuz niye yapmıyoruz diyerek. İşin içine bu "fikri" geliştirmek, kodlamasını yapmak girince emin olun ilk siz vazgeçersiniz yapmaktan :)

Ayrıca özgür yazılım dünyasında, özellikle de Gnome, Ubuntu gibi dünya çapında ürünlerde bence bunun şunun bizim diye ayrıma gitmeye gerek yok.
Eğer en basitinden çevirisine bile katkıda bulunmuşsam o ürün tüm dünya gibi bana da ait olur.

Alıntı Yap
zaten burasıda konu dışı değil mi

Bildiğiniz üzere Konu Dışı bölümümüz kapandı.

decent

Alıntı yapılan: sireno52 - 01 Aralık 2011 - 15:18:26
ya ben bu unity midir ne haltsa onu neye dayanarak tan yapmışlar bikere ona aklım almadı zira   birde bu  masa üstünü   pad lerde kullanılacakmış    birkere  ıpad veya android  kullana varsa   belki benim dediklerimi anlar adamlar  sade bir arayüz yapmışlar * her şey parmaklarını ucunda ama unity ben ce  bunun tam tersi  gnome dersen  oda  kullanışlı menü yapısını yanı uygulamalar   sistem vs. vs. hepsi yerli yerinde bir ilk defa linux kullanan bir insan bile gnome yi açtığın  zaman    neyin nerde olduğunu bulur ben sadece kendimce bir fikri belirtmek istedim zaten burasıda konu dışı değilmi   zaten * her şey  hayallerle başlar  gerceğini  yapmakta bizim elimizde  ben sadece kafamdaki bir fikri  paylaşmak istedim zira yazı yazmadan  pek iyi değilim kendimce    fikrimi belirtmek istedim  zira ilk resimde  sağda vede  solda iki ikon vardı sağ taraftaki ikon uygulamalar  ikonu olsa dedim vede bu  ikona tıkladığın zaman etrafında papatya yaprakları  gibi sıralanmış alt menüler  cıksa o menülerden her hangibi birine   tıklandığı zaman  otıklanan ikon  ortamerkeze gelse   orta  merkesdeki ikonun alt menüleride tekrar etrafına dizilse  bence bu güzel olurdu dedimben sadece fikrim söylerdim zira oyun konusunda bir örnek vermek istiyorum belki forum içindede paylaşılmıştır  avrupalılar oyunda büyük para olduğunu cok önceden fark ettiler bilmem kaç sene  olmu bizimkiler daha yeni oyun yapıyorlar http://www.youtube.com/watch?v=eUQOTm_MTvM          http://www.beyazgazete.com/video/2011/02/02/civilization-of-ottoman-proje-lideri-gurcan-serbest-teknomarket-in-konugu-oldu.html      ben  turklerin yaptığı bir masa üstü  neden olmasın diyorum sadece   illa  bir kişiyle olacak diye bir kaide yok  burda * herkes bir birine yardım ediyor zaten ilk videodada bahsediyor gönüllüler  cıkmış  bu oyun için   neden  bir masa üstü yapımında gönüllü cıkmasın  bakın bu programıda  bir arkadaşım yaptı tek başına  hiç kimsedende yardım almadı       http://www.dailymotion.com/video/xe03dc_smt-busyness-pro-samet-ayar-beta-te_videogames       bu eski video  yalnız yeni  bir video daha koyacam dedi faceden  bana yakında onuda burdan paylaşırım neyse konuya geleyim burda birkişi tek başına bir şeyler başarmışsa siz hayli haylı  bu işi yürütürsünüz  yeterki isteyin  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Aralık 2011 - 15:40:02

bazı şeyler hayallerle başlar     http://cadde.milliyet.com.tr/2011/11/26/HaberDetay/1467564/TURKIYE_FANTEZININ_NERESINDE      bu hayalerden birinide gercekleştire  Steve Jobs değilmi adam sıfırdan şirket kurmuş sadece 2 kişilermiş

Ubuntu gibi kullanıcının en çok ilgi gösterdiği bir dağıtımın geliştiricilerine karşı "küstahça" kullandığın bu kelimeden sonra denilecek bir şey kalmıyor !!!
Beğenmiyorsan beğenmezsin, başka masaüstü kullanırsın, fakat eleştirirken "adam gibi" eleştirirsin !

sireno52

iyi de arkadaşım ben düşüncemi söyledim. bu kadar ciddiye niye alıyorsun ki? hayırdır, seni ubuntu işe mi aldı, ben de beğeniyorum ubuntuyu;  ama apple'nin dock barına benzetip  bu bizim masaüstü demesini ben yakıştıramadım, zira hiç kimseyi örnek almadan tamamen kendine ait bir masaüstü de yapabilirdi. çok beğenerek izlediğin bir filmin  çakmasını da seyrettiğin  zaman nasıl orijinali kadar zevk vermiyorsa bu da aynı  bence, her şeyin orijinali en iyisidir, kusura bakmayın birilerinin kalbini kırdıysam şimdiden özürlerimi kabul edin hadi iyi akşamlar

lnx

Unity güzel ve kullanışlı. İnsanlar nasıl dağıtım kullanmakta özgürlerse bunda da özgürler(unity kullanıp kullanmamakta).

alquirel

Eğer bu başlık daha öncekiler gibi masaüstü karşılaştırması haline gelir, yapılan eleştiriler de aşırı derecede kişiselliğe kaçarsa gereken yapılacaktır.
Masaüstü karşılaştırmak istiyorsanız bunun için bir başlığımız var. --> http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=313.0

Başlıktaki soruya yönelik cevaplar geldi. Varsa buna yönelik daha derin soru, devam edelim.

eribol

Alıntı yapılan: sireno52 - 01 Aralık 2011 - 18:13:41
iyide arkadaşım ben düşüncemi söyledim bukadar  ciddiye niye alıyorsunki
Başlıkta bir tek bu yorumunuza hak verdim. Ciddiye alınacak tek yorum burası.

BayboraKaan

Ben artik bu Unity elestirilerinden sıkıldım. @Decent'in dedigi gibi begenen kullanir begenmegen kullanmaz. Eger elestirilecekse yapici elestiri olsun yikici degil. ''Surasi olmamis söyle söyle eklentiler gelirse daha iyi olur, sunlar bunlar eksik, daha önünde cok yol var'' gibi elestiriler yapicidir. ''Ne gerek vardi, gnome2'nin suyu mu cikti?, bence gereksiz bir masaüstü'' bunlarda elestirmek degil sadece kötülemek anlamina geliyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: sireno52 - 01 Aralık 2011 - 18:13:41
iyi de arkadaşım ben düşüncemi söyledim. bu kadar ciddiye niye alıyorsun ki? hayırdır, seni ubuntu işe mi aldı,

@sireno52, bugüne kadar sence insanlara Ubuntu bizi işe aldığı için mi yardım ediyorduk? Forumun eski sayılabilecek üyelerindensin ve emin ol sana gösterilen müsamaha çok ama çok aşırı bir noktaya geldi. Türkçe konusunda defalarca uyarmamıza rağmen "Yapamıyorum" dedin, anlayış gösterdik. Bu gösterilen anlayış bir bakıma diğer üyelere karşı haksızlık yaptığımız anlamına gelmekte. Gösterdiğimiz anlayışın üzerinden bir de ince göndermelere ihtiyaç yok cidden. Söyleyecek güzel sözlerin varsa söyle, yoksa susmak daha evladır şu durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.