Ubuntu Kaldırmak

Başlatan smartb0y, 27 Kasım 2011 - 17:17:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smartb0y

Arkadaşlar dün çok gaza gelip Windows XP'nin yanına Ubuntu 11.10 kurdum. Win C'de, Ubuntu D'de.. Ancak D'de ubuntu'nun yanında yazılımlar ve müziklerim var. Yani kurulum sırasında format atmadım sürücüye. Ancak sistem felaket bir şekilde yavaş
Donanım özelliklerim :
*768 MB DDR Ram,
*512 MB GeForce 6200 VGA Card,
*Celeron 2.4 GHz CPU

Bu yavaşlık donanımdan mı oluyor diye düşünüp ekran kartı güncellemesi yaptım. Ancak şimdi sistemi açmaya çalıştığımda beyaz bi ekranda siyah saçmasapan işaretler beliriyor. Bunlar sanırım kodlar.. Ancak Ubuntu'ya erişemiyorum. Aynı şekilde Ubuntu kurtarma konsoluna da girdiğimde aynı görüntü var. startx dediğimde bilgisayar kitlenip kalıyor. Şimdi format atmak veya eski bir sürüm yüklemek istiyorum, ancak nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Kullandığım Win CD'si OEM CD, yani katılımsız kurulum, doğal olarak içinde sistem kurtarma var mı bilmediğimden format atıp MBR yükleyebilirmiyim bilmiyorum. Alternatif bir yolu var mı? Şimdiden teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Kasım 2011 - 17:27:31

Sadece yuh diyorum. CD'yi taktım, Windows ortamında kurulum dedim.. Daha önce kaldırma gerekli dedi ve kendi başına halletti her şeyi. Şimdi tekrar kuruluma geçiyor...

Teşekkürler Linux diyebiliyorum sadece :D

burk

Kurulum sırasında Ubuntu'yu diğer işletim sisteminin yanına kur şeklinde mi seçtin yoksa elle belirtip özellikle D disketini mi seçtin? Ben ilkini yaptığını tahmin ediyorum, eğer öyleyse Ubuntu kendine bir yer açıp kurulum yapmıştır ve XP cd'in ile format sayfasında disk tablosu içinden Ubuntu'nun olduğu bölümü kaldırarak sorununu çözbilirsin.
Ama bence sorun yaşadığın için hemen bırakıp gitme, senin yaşadığın sorunları herkes yaşayabilir. Sorun yaşadığın şeyleri forumda ararsan ve bulamadıklarını ilgili başlıklara açarsan çok hızlı şekilde çözüm bulacağına inanıyorum.

if

@smartb0y, sanırım wubi aracılığıyla kurulum yapıyorsunuz. Wubi hiç bir zaman gerçek kurulumun performansını vermez. Düşünün, işletim sistemi içinde işletim sistemi çalıştırmak gibi. Sorununuzu çözmüşünüz galiba.

smartb0y

O zaman yapmam gereken şey D'ye direk kurulum mu?
Sadece forumda değil bütün web'de aradım ubuntu beyaz ekran şeklinde. Ancak hiçbir yerde bunun cevabı yoktu..
Ayrıca sistem özelliklerim yeterli değil gibime geldi? Sizce de öyle değil mi?

Ve hızlı bir şekilde soru cevap yapmam gereken bir kaç şey var. IM veya Facebook gibi bir platformda yardımcı olabilecek var mı? Özellikle IM olursa çok yardımcı olur.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Kasım 2011 - 17:50:58

kendi sitesindeki online tur bile benim bilgisayardakinden daha hızlı çalışıyor çıldırcam :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Kasım 2011 - 18:48:17

Çok gaza geldim normal kuruluma geçiyorum ben, haber alamazsanız beklemeyin :P

Yardımlarınız için teşekkürler