Asus EEE ve Ubuntu sorularım

Başlatan deneme2030, 27 Ağustos 2008 - 19:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deneme2030

arkadaslar kazakistandan bir asus eee aldım..os xp rusca neyse bootable bir usb ile ubuntu eee kurdum xp yı sildim..

tabi linux de yeniyim...ubuntu ee hosuma gitti.ama mp3 video dosyaları açamıyorum.net baglantım yok.kamera calısmıyor.

mplayer diye bir  prgram masaüstüne indirdim bir de cheese ama nasıl install yapmak bilmiyorum..tar.bz2 untar yapmaktan baslayım dızın olusturmaya kadar tum stepler hususunda yardımcı olabılır mısınız..ubuntu dan tekrar xp ye donmek istemiyorum..

heartsmagic

Moral bozucu bir cevap olmasın ancak soruların cevaplarının hepsi forumda mevcut. Biraz arama yapıp, vakit ayırırsan hepsini çözersin diye düşünüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sypro

Öncelikle bölüm kurallarını okuyup sonra da forumda arama yapar mısınız.

Bölüm kuralları: http://www.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2478.0
Arama: http://www.ubuntu-tr.net/index.php?action=search

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

deneme2030

tamam uzun bir zamandır arıyorum heralde ben göremedim bir daha bakayım

deneme2030

ya hala bulamıyorum bari bir link verseydiniz mod arkadaşlar..

Sypro

mp3 & video için: http://www.ubuntu-tr.net/index.php?topic=952.0
program kurmak içiin: http://www.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1332.0
internet ve network için: http://www.ubuntu-tr.net/index.php?action=collapse;c=6;sa=collapse;#6

Şimdi, eğer bunları bulamadığınız konusunda ciddiyseniz yanlış foruma baktığınızı düşünüyorum. 2 tanesi sticky konu birisi başlı başına bölüm.

Bunlar hoşgelsiniz linkleri olsun, ilerleyen zamanlarda sorunlarınızı daha açık ifade etmek, doğru yere doğru konular açmak ve bol bol arama yapmak konusunda ihmalkâr olmamaya çalışırsanız "mod arkadaşlar" olarak seviniriz.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

deneme2030

ya gercekten o lınkleri de okudum...manuel internet olmaksızın kurma ile ilgili cok az bir satırlık bilgi var tarbz için exract here yazıyor aama olmuyor

deneme2030

diger baslıklaa da alakalı... gercekten anlamıyorum...

neden sanki hiç ugrasmamısım gibi bir suru soz solenıyor... yok be patient gibi .bırkac haftadır vaktım oldukca ugrasıyorum

bilgisayar bılen bı arkadastan da yardım ıstedım..kmplayer dıye bır seyı yukleyemedık dosyadakı yonergeleri okumama ragmen..

ısrarla linux diyorum..bakalım nerye kadar...

Sypro

En baştan başlayalım öyleyse, sorununuzu açık şekilde belirtin, şu zamana kadar yaptıklarınızı açık şekilde belirtin ve birlikte çözmeye çalışalım.
Mesela kmplayer diye bi şeyi yüklemeye çalışma sebebiniz nedir? Anketler bölümünde mp3 ve video player'lara dair anketler ve kullanıcı yorumları var.

Burada insanlara boş vaktimizin olması durumunda elimizden geldiğince yardım etmek için bulunuyoruz, doğru; fakat gelip ilk mesajında bir sürü soru sorup arama yapmayanları da pek hoş karşılamıyoruz. Öncelikle forum kurallarını, sonrasında -varsa- bölüm kurallarını ve sticky topicleri okuduktan sonra farklı konuları farklı yerlere açan, sorununu güzel şekilde ifade edip o ana kadar neler yaptığından bahseden kişileri açıkta bıraktığımız olmamıştır. Bir de bunun
Alıntı yapılan: deneme2030 - 27 Ağustos 2008 - 19:16:34
mp3 video dosyaları açamıyorum. net baglantım yok. kamera calısmıyor. mplayer diye bir program masaüstüne indirdim bir de cheese ama nasıl install yapmak bilmiyorum.. tar.bz2 untar yapmaktan baslayım dızın olusturmaya kadar tum stepler hususunda yardımcı olabılır mısınız..
şeklinde olduğunu düşünürseniz aldığınız tepki gayet normal. Peynir -cheese- ile ilgili, program kurulumu ile ilgili, kamera ile ilgili ve kurulumdan sonra mp3 ve video'lar ile ilgili açıklayıcı topicler var, ayrıca net bağlantınızın olmayışına "net bağlantım yok" gibi bir cümleden yola çıkarak nasıl yardım etmemizi bekliyorsunuz? Wired mı wireless mı bu bile belli değilken.

Birbirimizi biraz daha anladığımızı düşünüyorum. Sert cevaplar almış olabilirsiniz; fakat biraz empati. Lütfen.

mbt28

google da aratırsan alternatif olarak ee pc için düzenlenmiş bir arch linux var. Lxde kullanıyor bence bir göz at.

heartsmagic

Kaldı ki yeni bir kullanıcı neden hemen program derlemek ister? Hele hele o program depoda varsa.

deneme2030

yeni bir kullanıcı en azından mp3lerini dinlemek ve videolarını izlemek ister...net baglantım yok derken internete baglanarak progrn yukelemesı yapmam en azından sımdılık soz konusu deıl demek ıstemıstım...

neyse samimi yardımcı olmak isteyen arkadaslara teşekkürler...

heartsmagic

Evet yeni bir kullanıcı bunu ister doğrudur ancak standart Ubuntu ile bunları yapamazsın zira lisans durumlarından ötürü bu paketler dahil değildir kendisine. Eğer bunu istiyorsan forumda daha önce anlatıldığı üzere bu paketleri ya elle başka bir yerden getirip Ubuntu'ya kuracaksın ya da makineyi bağlantı olan bir yere taşıyacaksın.

Ya da bir başka alternatif olan Linux Mint kullanacaksın. Ubuntu ile gelmeyen bu paketler kendisine dahil edilmiştir.