En iyi 6 KDEdağıtımı

Başlatan sdelican, 24 Kasım 2011 - 15:24:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sdelican

http://www.linuxbsdos.com/2011/11/17/top-6-kde-distributions-of-2011/ adresinde Pardus'umuz yerini almış. Gurur duydum.
helal olsun bizimkilere:
"This is an original distribution, which means that it is not based on another distribution."
" orjinal bir dağıtımdır, başka dağıtım temel alınmamıştır"
-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

insan

Emeği geçenlere teşekkürler.Pardusumuzun deposu daha geniş olsa kullanılırlık oranı artabilir sanırım.

Monarch

en son 2008de kullanmıştım. dizüstü bilgisayarımın ekran kartıyla uyumsuzluk sorunu çıkınca ubuntu kullanmaya başladım. 4 yıl içinde çok gelişmiş, en iyi olmuş demekki.. tebrikler ;)

NightBlue

Pardusu denedim ama beklediğim performansı alamadım malesef .
Kubuntu bende daha iyi performans veriyor .
Sizde nasıldır bilmiyorum ama bende durum bu.

maydin95

KDE olduğu için Pardus kullanmıyorum diyebilirim. Bana hızlı ve kararlı bir masaüstü yöneticisi gerekiyor. Ondan dolayı Ubuntu en iyi. Sırf bu yüzden 1 yıldır 10.10 kullanıyorum ve biraz daha sürecek bu süre.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

hatalar205

@NattyNarwhal
Tamamen aynı fikirdeyim. Kubuntu 11.10 çok hoş olmuş. Gnome 3 hala tam olarak kararlı olmadığı şu günlerde KDE ve Kubuntu kullanmak çok mantıklı geliyor bana. KDE'yi hiç sevmediğim halde bir süre Kubuntu kullanacağım anlaşılan.

alquirel

Alıntı yapılan: hatalar205 - 24 Kasım 2011 - 22:09:21
...
Gnome 3 hala tam olarak kararlı olmadığı şu günlerde
...

KDE başlığında bunu sormak istemiyorum ama Gnome 3'te size kararsızlık hissi verecek ne gibi bir sorun yaşadınız?

hatalar205

Alıntı yapılan: alquirel - 24 Kasım 2011 - 22:58:05
Alıntı yapılan: hatalar205 - 24 Kasım 2011 - 22:09:21
...
Gnome 3 hala tam olarak kararlı olmadığı şu günlerde
...

KDE başlığında bunu sormak istemiyorum ama Gnome 3'te size kararsızlık hissi verecek ne gibi bir sorun yaşadınız?

Kurulu gelen sisteme hiç müdahale etmeyince gayet düzgün çalışıyor. Ama özelleştirmeye çalışınca işler karışıyor. En basitinden gnome shell  eklentileri olmadan gnome shell pek bir işe yaramıyor. Onları kurunca da sorunlar çıkıyor. Ati ekran kartlarının geç yayınlanmış Gnome 3 sürücüleri de cabası. Yanlış anlaşılmasın Linux deyince ilk aklıma gelen kelime Gnome :) KDE ya da Gnome daha iyidir demiyorum. Gnome bana hitap ediyor. Ve Gnome 3 ün görünümünü de çok sevdim.

alquirel

Belki de Gnome Shell'in sorunu budur, her türlü müdahaleye açık olması :D

Bence bir kararsızlıktan ziyade bir tazelik var üzerinde. Sizin de dediğiniz gibi doğal haliyle gayet süper çalışıyor. Ama eklenti eklerken titiz davranmak gerekir.
Gerçi Shell üzerinde denemediği eklenti kalmayan birisi olarak eklentilerden yana da öyle çok sorun yaşamadığımı belirteyim. Sadece birkaç eklentide Shell iptal oluyordu. Ki o sorunu da eklentiyi kapatarak rahatlıkla çözebiliyorsunuz. Yani demem o ki kararsız demek biraz acımasızlık olur ;)

Konuyu dağıtmış olmam inşallah.

hatalar205

Alıntı yapılan: alquirel - 24 Kasım 2011 - 23:37:43
Bence bir kararsızlıktan ziyade bir tazelik var üzerinde.

Aslında söylemek istediğim buydu. Yanlış kelime kullandım sanırım.

KemalALKIN

LinuxBSDos sitesi modifiye dağıtımları temelinden daha farklı veya üstmüş gibi veren bizim teknokedi sitesi gibi yapılara benzer bir site o yüzden yanlış karar (Pardus). KDE dağıtımlarda farkını ortaya koyan tek dağıtım her türlü sorun yaşamamıza rağmen Kubuntu dağıtımıdır çünki her zaman günceldir (KDE). Pardus ekibi bile kendi içinde çelişkide yoksa önceden acemiken kullanırdık. Yani ne Arch ne Mandriva bize lazım Kubuntu :).
www.tckemal.ist

heartsmagic

@KemalALKIN, süper ötesi yorumuna müteşekkiriz. Neden yanlış karar olduğunu açıklasan biraz daha aydınlanırdık zira. Ne de olsa bu anlatımı yapan berbat! site bize dağıtımları sadece "İyi", "Kötü" şeklinde vermiş, yazmamış başka bir şey!

İlk cümlen dahi dökülmekte. "Modify" dağıtım diyerek muhtemelen Chakra'yı, Sabayon'u hatta korkarım ki Mageia'yı bile bir kalemde sildin, buna rağmen "modify" olmayan ve neredeyse sıfırdan oluşturulan, kendi araçlarıyla gelen Pardus'u da sildin. Evet, güzel bir ikilem oldu.

Son olarak, acemi olan dağıtım değil, kullanıcının kendisidir. Şu an dünyada belki de binlerce kişi Ubuntu kullanan insanlara "noob" demekte, onları biraz daha acemi görmekte. Şahsım adına bu yorumdan en ufak bir nasip bile almıyorum ben. Sense Kubuntu kullanarak "Artık acemi değiliz Pardus'a gerek yok, hadi Kubuntu kullanalım" demek istiyorsun. Bu Ubuntu ve türevlerini acemilik olarak gören ecnebi arkadaşlara bir görünmeni salık veriyorum.

Ayrıca bir şey iddia ediliyorsa  arkası gelmeli zira kişisel eleştiriler olsa dahi bunları okuyup yönlenebilecek insanlar çıkacaktır. Mesela Pardus ekibinin kendi içinde çelişkide olması durumunun nedeni nedir? Ortaya konuşmak değil, destekli konuşmak gerekmekte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sdelican

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Kasım 2011 - 10:29:30
@KemalALKIN, süper ötesi yorumuna müteşekkiriz. Neden yanlış karar olduğunu açıklasan biraz daha aydınlanırdık zira. Ne de olsa bu anlatımı yapan berbat! site bize dağıtımları sadece "İyi", "Kötü" şeklinde vermiş, yazmamış başka bir şey!

İlk cümlen dahi dökülmekte. "Modify" dağıtım diyerek muhtemelen Chakra'yı, Sabayon'u hatta korkarım ki Mageia'yı bile bir kalemde sildin, buna rağmen "modify" olmayan ve neredeyse sıfırdan oluşturulan, kendi araçlarıyla gelen Pardus'u da sildin. Evet, güzel bir ikilem oldu.

Son olarak, acemi olan dağıtım değil, kullanıcının kendisidir. Şu an dünyada belki de binlerce kişi Ubuntu kullanan insanlara "noob" demekte, onları biraz daha acemi görmekte. Şahsım adına bu yorumdan en ufak bir nasip bile almıyorum ben. Sense Kubuntu kullanarak "Artık acemi değiliz Pardus'a gerek yok, hadi Kubuntu kullanalım" demek istiyorsun. Bu Ubuntu ve türevlerini acemilik olarak gören ecnebi arkadaşlara bir görünmeni salık veriyorum.

Ayrıca bir şey iddia ediliyorsa  arkası gelmeli zira kişisel eleştiriler olsa dahi bunları okuyup yönlenebilecek insanlar çıkacaktır. Mesela Pardus ekibinin kendi içinde çelişkide olması durumunun nedeni nedir? Ortaya konuşmak değil, destekli konuşmak gerekmekte.

-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

KemalALKIN

Ben kullananlara acemi demedim. Pardus dediğim an ağzıma sansür gibi laf yetiştiriyorsunuz gözümden kaçmadıda değil. Tamam istediğiniz lafı diyelim geçelim.
Yaşasın Pardus. Özgürlük için Pardus. Nazar değmesin Pardus.

Ekleme: Acemiken kullanırdım derken diğer dağıtımlardan haberim yoktu, Linux ötesi bir sistem gibi Pardus kullandım.
www.tckemal.ist

heartsmagic

Sansür değil bu konu, dilediğini söyleyebilirsin, yeter ki sebepleri açıklansın nedenleri ortaya koyulsun. Senin gözünden kaçmayan bu şey sansürse, benim de gözümden kaçmayan şey ortaya boş, desteksiz, mesnetsiz konuşulmasıdır.

Hadi Pardus konusunu ben yanlış anlamışım diyelim, diğer sorularıma bari bir zahmet değinseydin. Benim duymak istediğim şey kuru gürültü olarak "Yaşasın Pardus" sözü değildir. Zaman zaman Pardus'u eleştirecek şeyler de buluyorum ben, mesela topluluk yönetim politikasi gibi. Sebeplerini de belirtmeye çalışıyorum. Sense tutup bir şey söylüyorsun, ancak neden söylediğin belli değil. Aynı mesele şu başlığa yorum yaptığın diğer konu için de geçerli. Tutup sadece bir cümlemi çekmişsin aradan, sonra da alaycı bir şekilde cevaplamışsın. Diğer sorular yine havada kalmış...

@KemalALKIN, ben seni kişisel olarak tanıyor muyum? Hayır. Daha önce bir yerde karşılaştık mı? Hayır. Peki neden sürekli eleştirildiğini ( hem de sadece benim tarafımdan değil) düşünüyor musun? Sanırım yine hayır. Kişisel olarak insanlara bu kadar yüklenirken ara ara canım sıkılır ve üzülürüm. Fakat karşı tarafın da azıcık olsun bize doğru gelmesi lazım. En başta yapılan uyarılara rağmen dikine dikine giderse karşı taraf ne yazık ki bizim de eleştirilerimizin ardı arkası kesilmez.

Tekrar edeyim, altı boş yapılan her eleştiri ve her yorum için kendi eleştirimi getiririm. Aksi takdirde olumlu, sorunu çözmeye yönelik ve olgun eleştirilere hiç sözüm olmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

stratovarius

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 25 Kasım 2011 - 06:47:32
Kubuntu dağıtımıdır çünki her zaman günceldir (KDE).

Haberde iki adet rolling dağıtım mevcut , şayet en büyük üstünlüğü buysa diğer dağıtımları da denemenizi öneririm.

Denemeleriniz doğrultusunda daha ayrıntılı bir karşılaştırma yaparak artılarından ve eksilerinden bahsederseniz daha bilgilendirici bir yorum olacaktır.

Açıkçası sizin bu yorumunuzu okuyunca haberdeki bütün dağıtımları denemiş birisi olarak, Kubuntu'yu bu kadar özel yapan neymiş merak ettim. Uzun süredir Kubuntu kullanmıyorum, daha önce de belirttiğim gibi artıları ve eksileriyle bir inceleme yaparsanız, belki benim gibi KDE severleri daha doğru yönlendirebilirsiniz.

Şu haliyle yorumunuz fanatik bir yaklaşım içerisinde.

KemalALKIN

Kubuntu 11.10 ilk çıktığı günlerde sürekli diğer KDE dağıtımlarda olan oturum veya pc kapatırken bir çökme oluyordu ancak kullandığımın ve çıkışının 5. gününde fixler geldi ve onlar gitti. 22 Kasım tarihinde tekrar kurdum ve kullanıyorum halen. Ben KDE çok seviyorum her zaman rahatça görsel olabiliyor ve araçlar ekleniyor. Gnome gibi arayüzler benim için çok uğraştırıcı ve bazen takılıyorum. Pardus sistemininde KDE kullanmasında yatan neden bence kolay ve görsel olmasıdır. Kubuntu neden kullanıyorsun dersen; KDE sevgim bir yana, Ubuntu'nun güncel ve geniş depo/ek depo kaynakları ve çekirdek güncelleme desteği (kendi adresinden en güncelleri kurabiliyorum) buda beni Linux'un her zaman güncel yani bir anlamda daha iyi olmasını yaşattırıyor. Yani eğer KDE sevmesem Gnome sevsem Ubuntu kullanırdım veya daha farklı bir arayüz sevseydim o türevine geçerdim. Şimdi modifiyeleri eleştirmemdeki olay şudur; burada var veya yok ancak yorumlayacaklarım var. Linux Mint bir modifiye ekibi olarak geliyor ve öylede ve Linux Mint sistemlerini bir kaç yıl kullanmış biri olarak çekirdek güncellemelerini kapatıyor/du. PC Linux OS (Mandriva modifiyesi) amerikan bir pc satan firma bunu kurarak veriyor. Yıllardır sadece 32 bit ile geliyor ve dil paketi eksiğinden dolayı sevmedim. Pardus ise deposunu fazla genişletemiyor, genişletmeyi bırakın içeriğini güncellemekte eksikliği var. Eleştirilerimi ağır yaptıysamda haklıyım ve zaten ben eleştiri yapınca veya başka bir türlü olayda bana çok güzel ağırlıklarda eleştiri dozu yüksek yorumlar alıyorum. Ancak buna rağmen ben eleştirimi yaparım. Pardus'un ara sürümünüde çok haklı olarak eleştirmiştim. Bizzat kendi ekibinin olduğu sitede eleştirdim ve hiç bir dediklerime düzgün yanıt alamadım. Soru olarakta sorduğumda alamadım. Bu sitedeki bazı arkadaşları Pardus sitesindeki arkadaşlara benzetiyorum bazen bunuda eleştiriyorsunuz. Ben eleştirimi yapınca bana daha ağır bir eleştiri olmazsa haklı bulabilirim her zaman. Hatta burada bazı arkadaşlarda ben bir ara Linux dışında sistem kullanırken bana bundan dolayı farklı yaklaşım sergilemeleri bile oldu. Lafın kısası istediklerinizi yanıtlamışımdır inşallah.

Saygılar;
KemalALKIN

Not: Ben kimseyi aşşağılamayı sevmem bende aynı şekilde aşşağılanmak istemem.
www.tckemal.ist

Nano68

Pardus ekibinin kötü yanları var.Doğrumudur? Tabilide evet.Öneriye açık değiller.Bu yüzden o kadar uğraşmalarına rağmen 40. dağıtımlar.
Pardus kerneli neden güncellenmiyor diye bir mail attım .Bana gelen mesajde 2.6 il 3.x sürümlerinin farkı yok dediler .Sonra driverlerin yenisini görmeyeceğini söyledim ve kendi sitesinden örnek verdim.Cevap gelmedi.Ama adamlara güç yıkmamamız lazım.Sonuçta Ubuntu deb. paket sistemini kullanıyor :) YAni hiç bir sorun çıkmıyor.Ama Pardus burda büyük bir hata etti PiSi. ile .Rpm kullansalardı başta osnra PiSi yapsalardı en azından.Gerçi şu anda Aur Rpmden sonra üstünlük Deb.te. Paket yönetiminde.Plus Linux'un tabanının da ubuntu olmasıının sebebbi budur.
Saygılar

KemalALKIN

Alıntı yapılan: Nano68 - 27 Kasım 2011 - 11:07:31
Pardus ekibinin kötü yanları var.Doğrumudur? Tabilide evet.Öneriye açık değiller.Bu yüzden o kadar uğraşmalarına rağmen 40. dağıtımlar.
Pardus kerneli neden güncellenmiyor diye bir mail attım .Bana gelen mesajde 2.6 il 3.x sürümlerinin farkı yok dediler .Sonra driverlerin yenisini görmeyeceğini söyledim ve kendi sitesinden örnek verdim.Cevap gelmedi.Ama adamlara güç yıkmamamız lazım.Sonuçta Ubuntu deb. paket sistemini kullanıyor :) YAni hiç bir sorun çıkmıyor.Ama Pardus burda büyük bir hata etti PiSi. ile .Rpm kullansalardı başta osnra PiSi yapsalardı en azından.Gerçi şu anda Aur Rpmden sonra üstünlük Deb.te. Paket yönetiminde.Plus Linux'un tabanının da ubuntu olmasıının sebebbi budur.
Saygılar

Adamlar sıfırdan yazdıklarından dolayı (eğer gerçekten yazdılarsa (çekirdek demiyorum)) o yüzden kendi paket uzantılarını yapmışlar. Ancak beni rahatsız eden açılımları hep ingilizce yani biz gel pisi pisi nin pisisi değil ingilizce kısaltımın Türkçe okunuşunu anlıyoruz.
www.tckemal.ist

Nano68

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 27 Kasım 2011 - 11:11:37
Alıntı yapılan: Nano68 - 27 Kasım 2011 - 11:07:31
Saygılar

Adamlar sıfırdan yazdıklarından dolayı (eğer gerçekten yazdılarsa (çekirdek demiyorum)) o yüzden kendi paket uzantılarını yapmışlar. Ancak beni rahatsız eden açılımları hep ingilizce yani biz gel pisi pisi nin pisisi değil ingilizce kısaltımın Türkçe okunuşunu anlıyoruz.
Bu özellik hoşuma gidiyor :)YALI-PiSİ gibi :) * tabi ki eleştiriler olacak :)  Valla çekirdek ile Pardus ne yaptığı'nı bilmiyorum :) Bu arada Pardus TASMA 'yı neden bıraktı anlamıyorum.Son kullanıcıya yönelik değil Pardus.Tekir falan yaptılar.Bunun yerine başka yapsalar daha güzel olurdu

travego0403

Şimdiden bir uyarı geçelim, fazla hararetlenmeden. Başlık bir haber başlığı, KDE'li dağıtımların savaşına dönüşmesin. Forumda yeterince başlık var bu konu ile ilgili. :)
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

Ozgurluk

Alıntı yapılan: sdelican - 24 Kasım 2011 - 15:24:37
http://www.linuxbsdos.com/2011/11/17/top-6-kde-distributions-of-2011/ adresinde Pardus'umuz yerini almış. Gurur duydum.
helal olsun bizimkilere:
"This is an original distribution, which means that it is not based on another distribution."
" orjinal bir dağıtımdır, başka dağıtım temel alınmamıştır"

Pardus için orada demiş ki " This is an original distribution, which means that it is not based on another distribution."

Kendi tabanını kullanan bir pardus var, verdiğiniz sitede.
Helal olsun. Hakikaten 2011 sürümünü beğeniyorum.

Fakat Turkuaz Gnu/linux bürokratik engelleri kırınca ve Gnome gelince her şey daha yeni başlıycak. O zaman Pardus'un distro savaşlarını nasıl kızdırdığını görün.
:D :D

Yalnız pardus en iyi kde dağıtımlarından biriyken icon  seti milky yakınından bile geçmiyor. Bence o da en kötü KDE icon seti bence bunun üzerinde çalışsınlar. Çöp kutusu simgesi filan çok basitçe, diğer dağıtımların hepside oxygen icon seti ile geliyor fakat, Pardus'un bence kendine hoş bir görüntüsü olsa menüsü olsa megia gibi, çok daha sağlam olur. Tamam Oxygen'den gelen, görsellik var kabul ama işte pardus dedirtten simgeler tema renkleri daha yok. * tabi ki kde'de her şey kullanıcının kendi zevkine göre düzenlenir ama, işte pardus'un simgeleri bunlar temaları, açılış ekranı, görselliği, bence keşke geliştiriciler standart kde görselliğine bırakmasalar fark koyabilseler. Onun dışında sistem kaya gibi, istediğiniz gibide özelleştirebiliyorsunuz. Fakat pardusun ön tanımlı hali daha estetik görünmeli.

Birde yerli pc üreticileri PArdus'a pek değer veriyor mu bilmem ama haier malı alman notebookların bazıları Pardus işletim sistemi ile geliyormuş bilginize. Yani yerli üreticide parduslu modelleri çıkarmalı. Tabi bunlar benim görüşüm. Fakat olsa güzel olurdu. Eğer yerli üreticilerinde parduslu modelleri varsa ne güzel.

MURATSPLAT

Pardus'un tek eksiği topluluk, temel sistemleri çok sağlam ve kararlı. Pisi ise deb den çok daha iyi.

Katkı sağlamayan topluluklarla Pardus bundan daha iyisi olmazdı.  Pardus'un Tüm sorunu bu aslında. Meselâ  Türk üniversitelerindeki mühendislik fakülteleri - nedendir bilinmez? - Pardus'u desteklemediler. İnatla Microsoft'un peşinden gidiyorlar.

Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

KemalALKIN

Türkiye bilişim kurumu/vakfı neyse öyle bir yapı var ve başında eczacıbaşı var o ise malesef tekelci bir microsoft aşığı ve en son reklamına çıktı.
www.tckemal.ist

Ozgurluk

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 27 Kasım 2011 - 17:08:45
Pardus'un tek eksiği topluluk, temel sistemleri çok sağlam ve kararlı. Pisi ise deb den çok daha iyi.

Katkı sağlamayan topluluklarla Pardus bundan daha iyisi olmazdı.  Pardus'un Tüm sorunu bu aslında. Meselâ  Türk üniversitelerindeki mühendislik fakülteleri - nedendir bilinmez? - Pardus'u desteklemediler. İnatla Microsoft'un peşinden gidiyorlar.

Pardus'da para yağdırsa, pardus'un da peşinden giderler.  :D