[Çözüldü] dpkg --configure -a problemi

Başlatan sezer, 27 Ağustos 2008 - 12:39:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sezer

arkadaslar yeni kullanıcıyım 'ubuntu 8.04' sistemde hiç sorun yoktu paketleri kurabiliyodum.sonra limewire(linux) indirdim kurarken kilitlendi.iptal ettim.şimdi hiç bi paketi kuramıyorum.amsn falan neyi denesem you must manually run dpkg cofigure-a diye bi kod veriyo uç birime girip yazıyorum yine olmuyo.lütfen yardım edin.teşekkürler

Yiğit Ateş

aynı hatayı bende de vermişti sorun javadan kaynaklanıyor limewire kurulumu sırasında synaptic bozuluyor fakat sana yapman gerekeni söylüyor o kodu terminalden çalıştırdığında sorun kalmaması gerekir terminalden çalıştırmayı bir daha dener misin olmazsa terminalde ne hata verdiğine bakarız

Yiğit Ateş

ayrıca eklemeyi unutmuşum foruma başlık açarken lütfen yardım şeklinde değilde sorunun ne olduğuna dair bir fikir veren başlık kullanırsan hem daha çabuk yanıt alırsın hem de forum kirlenmemiş olur :)

atomkarinca

dpkg --configure -a
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?action=search
* ya da uğraşma, direk terminale aşağıdaki kou yaz:
sudo dpkg --configure -a

Not:1- aldığın hatayı doğru bir şekilde belirt (mümkünde terminal çıktısını ver)
      2- seçtiğin başlık konuya uygun olsun neredeyse konunun özeti çıkarılmış gibi olsun.
      3- başlığında kesinlikle lütfen, acil, yardım gibi kelimeler kullanmamaya özen göster.
      4- kesinlikle büyük harflerle mesaj yazma (bağırmak anlamanına gelir)
Bunlara özen gösterirsen daha çabuk ve kolay yardım alabilirsin. :)

heartsmagic

Başlık değiştirildi, ve doğru bölüme taşındı.
Lütfen başlık açarken daha açıklayıcı olalım, lütfen yardım gibi bir ibare kullanmayalım, küçük harfle yazalım ve açacağımız bölümü itina ile seçelim. Çok daha önemlisi forumda arama yapalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.