Birkaç sorum var.. :)??

Başlatan master, 26 Ağustos 2008 - 19:05:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Merhaba ubuntu kurdum wine ile bir çok programı çalıştırdım ve mutluyum:) fakat bir iki sorum var.

vistayı nasıl tamamen kaldırabilirim? / wine için gerekir diye düşünüp o yüzden kurmuştum.

Windows fontlarını nasıl çalıştırabilirim?

Fireworks kurarken hata ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım. Sorunsuz şekilde zend kurdum ama fireworks olmadı.

Windows ile ortak kullanmak için ntfs olarak bıraktım sorunum yok ntfs üzerine yazabiliyorum ama ext3 yapmakta yarar var mı ve biçimlendirmeden ext3 yapabilir miyim?

teşekkürler..

atomkarinca

Alıntı yapılan: master - 26 Ağustos 2008 - 19:05:19vistayı nasıl tamamen kaldırabilirim? / wine için gerekir diye düşünüp o yüzden kurmuştum.

Gparted programıyle Windows'un bulunduğu bölümü formatlayabilirsin, başlangıçta seçeneklerde görünmemesi için de /boot/grub/menu.lst nin en sonundaki Windows bölümünü silmen yeterli olacaktır.

Alıntı YapWindows fontlarını nasıl çalıştırabilirim?

sudo apt-get install msttcorefonts

olması lazım.

Alıntı YapFireworks kurarken hata ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım. Sorunsuz şekilde zend kurdum ama fireworks olmadı.

Bunun cevabını sanıyorum Wine Application Database'de programın adını aratıp bulabilirsin.

Alıntı YapWindows ile ortak kullanmak için ntfs olarak bıraktım sorunum yok ntfs üzerine yazabiliyorum ama ext3 yapmakta yarar var mı ve biçimlendirmeden ext3 yapabilir miyim?

Çok fazla fark olacağını sanmıyorum fakat yine de Linux'un desteklediği bir format kullanmak her zaman için iyidir.

master

atomkarinca

Alıntı yapılan: master - 26 Ağustos 2008 - 19:31:13
fireworks orda var ama kurarken hata veriyor..

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9410

Fireworks hiç kullanmadım ama demin baktım vektör grafik programıymış. Inkscape kullanmayı denedin mi? Çok profesyonel bir program ve alışması da çok kısa sürüyor.

sudo apt-get install inkscape

master

atomkarinca

Alıntı yapılan: master - 26 Ağustos 2008 - 20:01:38
wine sürümünden olabilir mi

Wine kullanmıyorum o yüzden bu konuda yardımcı olamam. Ama dediğim gibi eğer aradığın vektör grafik programıysa iddia ediyorum Inkscape'le en az Fireworks kadar iyi sonuçlar alacaksın. Windows'dan kurtulmak demek onun bulunduğu bölümü formatlamak demek değildir, onun dikte ettiği programların alternatiflerini kullanabilmek demektir. Eğer işin gereği Fireworks kullanmak zorunda değilsen benim tavsiyem kesinlikle özgür yazılım kullanman, eğer iş sana Fireworks kullanmanı zorunlu kılıyorsa o zaman Wine'ı zorlayabilirsin.

atomkarinca

Alıntı yapılan: master - 26 Ağustos 2008 - 19:31:13
fireworks orda var ama kurarken hata veriyor..

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9410
Zaten kurulumunda problem varmış oraya iyi bakmamışsın, ama çalışıyormuş silver almış, kullanımı fena değil demekki. Kolay yoldan kurmak için wine-doors kullanabilirsin, wine-doors için:
http://www.getdeb.net/download/2557/0

master