[Çözüldü]mysql sorgu sorusu

Başlatan ecarpar, 16 Kasım 2011 - 09:22:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ecarpar

mysql de yayindurumu diye bir satırım var bu satır 1 ve 0 olabiliyor
sorgu içersinde 1 olanı ve 0 olanı saydırabiliyor muyuz,

$count = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT yayindurumu == "0" FROM $DB_Tablo"));

gibi bir sorgu nasıl atılır?

$count = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT yayindurumu FROM $DB_Tablo"));
dediğimde 50 yazı var ise 50 diyor fakat benim istediğim sadece 1 olanları sayması.
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.

alquirel

$count = mysql_query("SELECT COUNT(yayindurumu) AS c FROM $DB_Tablo WHERE yayindurumu=='0'");

http://www.w3schools.com/sql/sql_func_count.asp

ecarpar

$count = mysql_query("SELECT COUNT(YayinDurumu) AS c FROM $DB_Tablo WHERE YayinDurumu=='0'");
çalışmadı count boş dönüyor.

AS c FROM kısmını çözemedim.
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.

alquirel

Alıntı yapılan: ecarpar - 16 Kasım 2011 - 21:42:03
$count = mysql_query("SELECT COUNT(YayinDurumu) AS c FROM $DB_Tablo WHERE YayinDurumu=='0'");
çalışmadı count boş dönüyor.

AS c FROM kısmını çözemedim.

"AS c" kısmı verilerini daha kısa isimlerle çağırman için bir kolaylıktır.
Sorguyu aldıktan sonra mysql_fetch_row mysql_fetch_array gibi bir "fetch" komutundan geçirmen gerekiyor.
Sonraki kullanımı da şu şekilde : $fetched["c"]

O kısmını yazmayı unutmuşum, kusura bakılmaya ;)

ecarpar

fetch_row ile boş dönüyor :)
fetch_array ile dönüş var .

$YayinSorgu = "SELECT COUNT(YayinDurumu) AS c FROM $DB_Tablo WHERE YayinDurumu='1'";
$query_l=mysql_query($YayinSorgu, $Connected);
$count_l=mysql_fetch_array($query_l);

echo "Count :". $count_l["c"];

yaptığımda istediğim sonuç döndü.
Bir sorun olur mu ?
Neden row ile dönmüyordur, sonuç php nin versiyonu ile ilgisi olabilir mi?

alquirel

mysql_fetch_row ile de sonuç döner, ama count["c"] şeklinde değil, count[0] count[1] şeklinde kullanılan bir array döner.
Yani sorun PHP sürümüyle değil benle ilgili ;)

Dün fazlaca dalgındım galiba, hep eksik cevaplar verdim. Kusura bakma.

ecarpar

Hahah canın sağolsun senin yav.. Sayende bir ton döküman okudum :) bunu bulmam bile mucize benim için.

Şaka maka php yi iyiden iyiye sökmeye başladım, ama olayı daha kolaylaştırmam lazım gibi geliyor bana, kısaltmaları öğrenmem şart action script den yola çıkıyorum hep orda miskinlik olmaz oturur yazarsın inşaat işçisis gibi :)

Fekağt şu php ve mysql olaylarını iyicene sökmem gerektiğini düşünüyorum. Kitapta var niye açıp okumuyorum bir bilsem..

peki nedir bu

mysql_ fetch_ array
mysql_ fetch_ assoc
mysql_ fetch_ field
mysql_ fetch_ lengths
mysql_ fetch_ object
mysql_ fetch_ row

Çok işe yarıyor anladığım kadarı ile bunları iyicede öğrenmek şart.

http://php.net/manual/en/function.mysql-fetch-row.php okumuyor deme sonra okuyorumda bana göre hepsi aynı :) db deb veri çekiyo...Kısa kısa array şöyle yapar assoc böyle yapar derseniz yeterli olur benim için çok uzun açıklamalara gerek yok. Lİnk bile yeter.