Ubuntu'ya Hasenat 4 programı nasıl kurulur?

Başlatan sgoo, 12 Kasım 2011 - 10:14:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sgoo

Ubuntu 10.04 LTS Lucid kullanıyorum. Hasenat 4 Kur'an araştırma programını Wine ile kurdum ama çalıştıramıyorum. Ne yapmam lazım? Bu program ubuntuya nasıl kurulur?

Program linki: www.hasenat.net

heartsmagic

Kurma konusunu geçmişsin aslında. Kurulum esnasında sorun oldu mu?
Açmaya çalıştığında ne oluyor, hata var mı? Elle açmayı denedin mi?

wine ~/.wine/nerede/bu/dosya.exe
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sgoo

Sırf bu yüzden windows'a geçtim.

Programı ubuntuya kurarken hiçbir sorun çıkmamıştı. Kurulumdan sonra normal olarak çalıştırdığımda eror hatası verdi ama şu anda hatayı tam olarak hatırlamıyorum. Eminim birçok kişi bu yüzden windows kullanıyor...

if

alquirel

Alıntı yapılan: sgoo - 19 Kasım 2011 - 06:52:35
Sırf bu yüzden windows'a geçtim.

Programı ubuntuya kurarken hiçbir sorun çıkmamıştı. Kurulumdan sonra normal olarak çalıştırdığımda eror hatası verdi ama şu anda hatayı tam olarak hatırlamıyorum. Eminim birçok kişi bu yüzden windows kullanıyor...

Ubuntu, Windows platformu için özel olarak oluşturulmuş hiçbir uygulamayı çalıştırma sözü vermiyor.
Bunu bilerek Ubuntu'ya geçmiş olmanız lazımdı.

Ayrıca emin olduğunuz o birçok kişinin, hata ile karşılaşınca Ubuntu'yu bırakıp da döndüğü ya da hata ile karşılaşırım diye korkarak Ubuntu'nun yerine tercih ettiği işletim sistemi sıfır hata ile mi çalışıyor çok merak ediyorum.

bytan

Alıntı yapılan: sgoo - 19 Kasım 2011 - 06:52:35
Eminim birçok kişi bu yüzden windows kullanıyor...

Bu durumda, elma ile armutu karıştıranların işletim sistemi mi oluyor windows? :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

GNUbuntu

Ben Hasenat'ı Virtual Box üstünde Windows XP ile sorunsuz kullanıyorum. Başka alternatif yok. Yani Wine ile olmuyorsa, tek çözüm sanal sistem kullanmak bu gibi durumlarda.
Önce Saygı...

KemalALKIN

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 19 Kasım 2011 - 16:25:56
Ben Hasenat'ı Virtual Box üstünde Windows XP ile sorunsuz kullanıyorum. Başka alternatif yok. Yani Wine ile olmuyorsa, tek çözüm sanal sistem kullanmak bu gibi durumlarda.
Eğer oyun değil de program çalıştırmanız lazım ise; sanal bilgisayar yazılımları üzerinde bir yalancı windows kurarak üzerinde kullanabilirsiniz.
www.tckemal.ist

alquirel

Bu arada uygulama Wine ile kurulabiliyor, açılabiliyor bende. Ancak uçbirim üzerinde (fixme'ler hariç) belirgin bir hata vermeksizin kullanılamaz oluyor.
Kullanılamazdan kastım pencerenin hiçbir yerine tıklanamıyor, pencerede kapat düğmesi bulunmuyor.

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 19 Kasım 2011 - 16:37:09
Eğer oyun değilde program çalıştırmanız lazım ise; sanal bilgisayar yazılımları üzerinde bir yalancı windows kurarak üzerinde kullanabilirsiniz.

@KemalALKIN, @GNUbuntu'nun iletisini alıntılayarak cevap vermişsin ama pek de farklı bir şey söylememişsin.
(Hatta aynı şeyi farklı cümleyle söylemişsin...)

KemalALKIN

Alıntı yapılan: alquirel - 19 Kasım 2011 - 17:10:44
Bu arada uygulama Wine ile kurulabiliyor, açılabiliyor bende. Ancak uçbirim üzerinde (fixme'ler hariç) belirgin bir hata vermeksizin kullanılamaz oluyor.
Kullanılamazdan kastım pencerenin hiçbir yerine tıklanamıyor, pencerede kapat düğmesi bulunmuyor.

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 19 Kasım 2011 - 16:37:09
Eğer oyun değilde program çalıştırmanız lazım ise; sanal bilgisayar yazılımları üzerinde bir yalancı windows kurarak üzerinde kullanabilirsiniz.

@KemalALKIN, @GNUbuntu'nun iletisini alıntılayarak cevap vermişsin ama pek de farklı bir şey söylememişsin.
(Hatta aynı şeyi farklı cümleyle söylemişsin...)

Aynı değil şuraya dikkat et benim iletileri takip etmeden önce.
Eğer oyun değilde program çalıştırmanız lazım ise
www.tckemal.ist

sgoo

Alıntı yapılan: if - 19 Kasım 2011 - 11:36:18
İsabet olmuş.

Ben de windows'a geçmekten o kadar da mutlu değilim. Sizin yaptığınız biraz boş laf gibi duruyor. Maksadınız nedir yani. Bir şey biliyorsanız yardım edersiniz...

Alıntı yapılan: alquirel - 19 Kasım 2011 - 11:46:08
Ubuntu, Windows platformu için özel olarak oluşturulmuş hiçbir uygulamayı çalıştırma sözü vermiyor.
Bunu bilerek Ubuntu'ya geçmiş olmanız lazımdı.

Ayrıca emin olduğunuz o birçok kişinin, hata ile karşılaşınca Ubuntu'yu bırakıp da döndüğü ya da hata ile karşılaşırım diye korkarak Ubuntu'nun yerine tercih ettiği işletim sistemi sıfır hata ile mi çalışıyor çok merak ediyorum.

Haklısın... Bunu bilerek ve uzun zamandır ubuntu kullanıyorum ve ubuntu kullanmayı da seviyorum. Bu sebeple bir çok programdan vazgeçtim yada farklı bir alternatif buldum. Ama devamlı kullanmak istediğim ve artık olmazsa olmaz bir programı kullanamaz hale gelince yapacak başka bir şey kalmadı. Windows kullanmayı sevmiyorum. Çözüm bulunursa kesin Ubuntu :)

Alıntı yapılan: bytan - 19 Kasım 2011 - 13:41:20

Bu durumda, elma ile armutu karıştıranların işletim sistemi mi oluyor windows? :)
.

Ya eğer hem elmaya hemde armuda ihtiyacınız varsa?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Kasım 2011 - 07:06:40

Size bir şey sormak istiyorum. Ben daha önce Virtual Box kullanmadım. Eğer (Windows XP + Virtual Box + Hasenat) sistemde devamlı açık kalacak şekilde kullanılırsa düşük sistemli bir bilgisayar için sorun olur mu. Mesela Netbooklar...?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Kasım 2011 - 07:16:09

Aynen bende de dediklerinize benzer şekilde oldu yani kuruluyor ama kullanamıyorsunuz...

bytan

Alıntı yapılan: sgoo - 20 Kasım 2011 - 06:57:32

Alıntı yapılan: bytan - 19 Kasım 2011 - 13:41:20

.

Ya eğer hem elmaya hemde armuda ihtiyacınız varsa?

Elma niyetine armut yemediğin sürece, elmanın tadını armutta aramadığın sürece sorun olmaz.

Not:
Elma ile armutu karıştırmak:

Alıntı Yapbirbiriyle alakasız ve bağlantısız, hiç karşılaştırılmayacak kavramların, kişilerin, nesnelerin karşılaştırılmaması gerektiğini belirtir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alquirel

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 20 Kasım 2011 - 06:35:06

Eğer oyun değilde program çalıştırmanız lazım ise

Üstteki cümlenin vurgusunun ilk kısımda olduğu ancak orayı koyu yazarak anlaşılabilirdi zaten.

Hatta o cümleyi "kullanmak daha sağlıklı sonuç verir" yerine "kullanabilirsiniz" kelimesiyle bitirmiş olman da cümleye sanki sanal makina uygulamalarını bilmeyen bir kişiye sanal makina uygulaması tavsiye etmek gibi bir mana kazandırıyor. Ki bu da alıntısını yaptığın iletide yazıyordu zaten.

Aynen bende de dediklerinize benzer şekilde oldu yani kuruluyor ama kullanamıyorsunuz...

Eğer Ubuntu kullanmaya devam etmek istiyorsan bir diğer yol olarak da alternatiflere yönelebilirsin. Belki birebir kullandığın özellikleri bulamayabilirsin. Ama işletim sistemi değiştiriyor olmak bu gibi dezavantajları kabullenmek, alışkanlıklardan vazgeçebilmekten geçiyor. Aksi halde işletim sistemi değiştirmeyi istiyor olmanın da bir manası kalmıyor.

Bir alternatif olarak Zekr uygulamasını tavsiye edebilirim. Hasenat'ı kullanamadım ama gördüğüm kadarıyla eksik bir özelliği yok. Tek sıkıntı olarak İngilizce olmasını söyleyebiliriz.

Zekr'den başka Kur'ân-ı Kerîm içerikli uygulamalar da mevcut Linux dünyasında.

decent

Alıntı yapılan: alquirel - 20 Kasım 2011 - 13:24:51

Bir alternatif olarak Zekr uygulamasını tavsiye edebilirim. Hasenat'ı kullanamadım ama gördüğüm kadarıyla eksik bir özelliği yok. Tek sıkıntı olarak İngilizce olmasını söyleyebiliriz.

Yazılımda Türkçe desteği var:

alquirel

Evet varmış Türkçe desteği  :-[

Linux'ta bir uygulamanın arayüzündeki dili uygulamanın kendi ayar penceresinden değiştirmeye hiç alışık olmadığımdan herhalde bunun çevirisi yoktur diye düşündüm galiba.

sgoo

Alıntı yapılan: alquirel - 20 Kasım 2011 - 13:24:51

Tavsiye ettiğiniz uygulamaların bir çoğunu daha önceden kullandım. Özellikle Zekr çok kullanışlı ve güzel bir uygulama ama Hasenata göre bunlarda eksik olan çok özellik var. Şimdi eksik olan özelliklerin hepsini ayrıntılı olarak saymaya gerek yok ama benim en çok işime yarayan özelliği Arapça-Türkçe Kuranı Kerim sözlüğü ve ayrıntılı arama özelliği olması...

krwlng

Ben şahsen if'in kanaatine katılıyorum, sırf bir uygulama için ben bunu bırakıyorum mantığı savunulursa kullanılan şeyin bir anlamı kalmaz, ubuntu'da çok sevdiğiniz ama win de olmayan bir uygulama çıkarsa o uygulama için wini bırakıp ubuntu kurar mısınız? Ayrıca alternatif diye bir terim var anlamı ortada, hasenat olmaz da zikr olur o olmadı başkası olur, o da mı olmadı rica edersiniz uygulama geliştirme ekibimiz var, sizin için uygun zamanda uygun bir yazılım hazırlarlar.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

alquirel

Alıntı yapılan: krwlng - 20 Kasım 2011 - 14:49:20
sırf bir uygulama için ben bunu bırakıyorum mantığı savunulursa kullanılan şeyin bir anlamı kalmaz

Bu kısma tersten de yaklaşmak gerekiyor.
Yani burada amaç her şeye rağmen Ubuntu kullanmak mı, her şeye rağmen bu uygulamayı kullanmak mı?

Eğer amaç uygulamayı kullanmaksa ve Linux dünyasında da bu mümkün olmuyorsa bırakan kişiye kızmamak gerekir.
Eğer amaç işletim sistemini kullanmaksa, fedakarlık yapmadan bu iş olmuyor.

Mesela Hasenat uygulaması hem Kur'ân-ı Kerîm içeriğini hem de sözlüğü (ve başka şeyleri) aynı pencerede sunan bir uygulama gördüğüm kadarıyla. Bunun Linux dünyasındaki alternatifleri bu özellikleri tek pencerede sunmuyor olabilir. İşte bu noktada yol ayrımı geliyor. Uygulama kullanılmak isteniyorsa önce Wine, olmadı VirtualBox, o da olmadı işletim sistemi değişikliği yapılır. Sistem kullanılmak isteniyorsa, Kur'ân-ı Kerîm için ayrı bir uygulama, sözlük için ayrı bir uygulama (veya tarayıcı sekmesi) gibi alternatif çözümler üretme yoluna gidilir.

sgoo

Alıntı yapılan: krwlng - 20 Kasım 2011 - 14:49:20
Ben şahsen if'in kanaatine katılıyorum, sırf bir uygulama için ben bunu bırakıyorum mantığı savunulursa kullanılan şeyin bir anlamı kalmaz, ubuntu'da çok sevdiğiniz ama win de olmayan bir uygulama çıkarsa o uygulama için wini bırakıp ubuntu kurar mısınız? Ayrıca alternatif diye bir terim var anlamı ortada, hasenat olmaz da zikr olur o olmadı başkası olur, o da mı olmadı rica edersiniz uygulama geliştirme ekibimiz var, sizin için uygun zamanda uygun bir yazılım hazırlarlar.

Arkadaşlar şunu belirmek isterim; ben bu programı Ubuntu'da kullanamadığım için Windows'a geçtiğimden dolayı mutlu değilim hatta üzgün olduğumu bile söyleyebilirim. Gerçekten Ubuntu'yu çok severek kullanıyorum. Şimdiye kadar da bunun için bir çok programdan vazgeçtim veya alternatifini buldum zaten. Windows'a geçişimin "geçici" olduğunu, çözümün bulunması veya programın sahipleri tarafından linux desteği verilmesi ile birlikte yeniden Ubuntu kullanmaya devam edeceğimi söylemek istiyorum...  :)

krwlng

Vbox denediniz mi? Denemediyseniz yerleşik modda vbox ile kullanmayı deneyin uygulamayı.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Size bir şey sormak istiyorum. Ben daha önce Virtual Box kullanmadım. Eğer (Windows XP + Virtual Box + Hasenat) sistemde devamlı açık kalacak şekilde kullanılırsa düşük sistemli bir bilgisayar için sorun olur mu. Mesela Netbooklar...?

Satır aralarında gözden kaçan bu soruya ben cevap vermeye çalışayım. Düşük özellikli makinelerde, bilhassa da Netbook'larda Virtualbox ile sürekli bir başka sanal sistem açık tutmak ne yazık ki çok verimli olmaz. Gerçi ayrılacak olan belleğe göre durum değişebilir fakat Vritualbox gibi sanal makine koşturan uygulamalar (haliyle ikinci bir sistemi sanal yolla çalıştırdıkları için) sistem kaynaklarını biraz zorlamaktalar. Ev sahibi sistem yavaş tepkiler vermeye başlar kullanım süresi arttıkça.

Fakat, yine de kendi gözlerimle görmek isterim, bir deneme hakkı tanıyalım diyorsan Virtualbox kullanması son derece basit bir uygulamadır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.