wine ile yazılım kurmak istiyorum

Başlatan orhun_ulker99, 11 Kasım 2011 - 19:18:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orhun_ulker99

Ubuntu altında
IE 6
iTunes
Windows media player
Quicktime
programlarını nasıl kurabilceğimi bilen var mı? Daha önceden de forumda birkaç program açıklanmış ama bende hata veriyor nedense.
Wine Sürümü: 1.3
Dağıtım: Ubuntu 11.10
Neden bu programları istiyorsun diye soracak olursanız Windows kullanan arkadaşlarım da bigisayarlarına Linux kurmak istiyorlar ama bu programlar olmadan geçmeyeceklermiş.
Zaten Wine ile program şu ana kadar kuramadığım için nasıl kuracağımı bilmiyorum; eğer bu programların nasıl kurulacağını söylerseniz 10 Linux kullanıcısı daha olacak  :)
Not:Aynı konu hakkında açılan konular var ama nedense o programlar bende hata veriyor, bu yüzden bu konuyu açma ihtiyacı duydum, yardım ederseniz sevinirim.

Rbbt

What happens when I become main source of a pain!!!

orhun_ulker99

IE 6.0 ı indirirken verdiği hata Wine versiyonum eski diyor ama sürümüm 1.3
iTunes'te ise terminale komut verince bulunamadı diyor (Kopyala- yapıştır ile terminale yazdım.).
Windows Media Player ı playonlinux ile kurmayı denedim ama açmadı hata verdi.
IE yüklerken playonlinux  ile denedim yine açılmadı.

Playonlinux olmadan nasıl Wine ile kurulum yapacağımı bilmiyorum.

Belki de kurulum yaparken bir yerde hata yapmışımdır; ama sürekli deneyip duruyorum olmuyor.

sayz

bence o arkadaşlarınıza o programlardan çok daha iyilerinin linux'da var olduğunu anlatmalısnız. sonuçta IE6, wmp falan dediğiniz programlar nedir ki bizdeki programlarla kıyaslanınca.

orhun_ulker99

Zaten bu programlar olursa kesin kullanırlar diğer programlara alışırlar ama ie6 benim de ihtiyacım var azıcık bazı sitelere sadece ie ile giriliyor ie nin kurulumu bana lazım

KemalALKIN

Alıntı yapılan: orhun_ulker99 - 11 Kasım 2011 - 21:38:24
Zaten bu programlar olursa kesin kullanırlar diğer programlara alışırlar ama ie6 benim de ihtiyacım var azıcık bazı sitelere sadece ie ile giriliyor ie nin kurulumu bana lazım

sana daha basit bi çözüm vereyim virtualbox kur (oracle nin sanal pc programı)
ona windows xp veya vista veya 7 kur kullan veya onlarda yapsın çok mu zor

valla oyun falan olsa (eğer wine ile olmayan) derim ki anladım bundan dolayı mecbur geçemezler ancak :D basit fark yapmayan programlar ilginç sadece itunes iphone gibi olayda gerekir belki ancak alternatifi var büyük ihtimal öyle görmüştüm :)
www.tckemal.ist

speakerXXL

Media Player 9. versiyonu aşağıdaki şekilde kurabildim.

winetricks wmp9

Aşağıdaki şekilde Ie8 kurmayı deneyebilirsiniz.

winetricks ie8

Itunes 10 Playonlinux ile kurulabiliyormuş. Daha önce 10.5 versiyonunu kuramamıştım.
Itunes yerine aşağıdaki şekilde kurarak gtkpod uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install gtkpod

KemalALKIN

Alıntı yapılan: speakerXXL - 12 Kasım 2011 - 01:00:47
Media Player 9. versiyonu aşağıdaki şekilde kurabildim.

winetricks wmp9

Aşağıdaki şekilde Ie8 kurmayı deneyebilirsiniz.

winetricks ie8

Itunes 10 Playonlinux ile kurulabiliyormuş. Daha önce 10.5 versiyonunu kuramamıştım.
Itunes yerine aşağıdaki şekilde kurarak gtkpod uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install gtkpod

wmp9 wine 1.3 sürümlerinde sonuncu dahil bazılarında sorun verebilir 1.3.32 gibi
internet explorer her türlü hata veriyor çoğunlukla
itunes bi kere denedim galiba olmuştu ama eski wine sürümleriydi onda

istediğiniz programla kurun farketmez temeli winehq dur yani playonlinux/mac wineskin (mac) crossover (lin ve mac) ve cedega gibi programlar winehq kullanır bu programlarda sadece ek özellikler vardır nasıl mı kolay arayüz ile otomatik kurulumlar gibi

iş winehq sürümünün sorun vermeyenini bulmak (o program için)
www.tckemal.ist

heartsmagic

Alıntı yapılan: orhun_ulker99 - 11 Kasım 2011 - 21:38:24

Kesin kullanmazlar işte. Linux tarafına geçip de IE ve WMP'ı bırakamayan bir insan diğer uygulamalara nasıl alışacak ki? Hiç anlamı yok bence kasmanın, yapılacak en güzel şey arkadaşlarına bu uygulamaların çalışmayacağı pembe yalanını söylemektir. Kendileri karar vermeli bu tarafa geçip geçmeme konusuna, aksi takdirde senin canın sıkılır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sayz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Kasım 2011 - 11:12:49
Kesin kullanmazlar işte. Linux tarafına geçip de IE ve WMP'ı bırakamayan bir insan diğer uygulamalara nasıl alışacak ki? Hiç anlamı yok bence kasmanın, yapılacak en güzel şey arkadaşlarına bu uygulamaların çalışmayacağı pembe yalanını söylemektir. Kendileri karar vermeli bu tarafa geçip geçmeme konusuna, aksi takdirde senin canın sıkılır.

bu konuda @heartsmagic'e katılıyorum, o programların windowstaki gibi çalışmalarını beklememek lazım, ne arkadaşların memnun olur ne de sen.