Ubuntu 11.10'da Microsoft Remote Keyboard Media Center Problemi

Başlatan irmalp, 10 Kasım 2011 - 11:52:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

irmalp

Merhabalar,

Laptopuma henüz Ubuntu 11.10 kurdum. Bel ve göz rahatsızlıklarımdan dolayı biraz daha uzaktan laptopu kullanma ihtiyacım doğuyor, o yüzden Microsoft Remote Keyboard Media Center 1.0 klavyem var. Klavyedeki herhangi bir tuşa bastığımda, Receiver ışığının yandığını görüyorum, yani klavyeyi algılıyor. Ancak herhangi bir şey yazamıyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim acaba? Ubuntu ile ilgili daha önce bir deneyimim olmadı.

Çok teşekkürler

irmalp

Çok teşekkürler yardımlarınız için, ancak ubuntuforumstaki neredeyse bütün satırları denedim. Ubuntuya alışık olmadığımdan kaynaklanan anlama problemlerim de olabilir belki ama hiçbir sonuç alamıyorum. sizin gönderdiğiniz ilk linkteki şu satırı denediğimde örneğin bana şöyle bir sonuç veriyor,

xxxxxxxx@ubuntu:~$ sudo apt-get install lirc-modules-source
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Package lirc-modules-source is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
  lirc:i386 lirc

E: Package 'lirc-modules-source' has no installation candidate

Bunu bile yapamadım, acaba daha basit bir dille bana anlatabilir misiniz? çok teşekkürler şimdiden.

decent

İlk adımda;

sudo apt-get install synaptic

Synaptic paket yöneticisini çalıştırıp lirc kelimesini arayın ve ilgili paketleri yükleyip sistemi yeniden başlatın.

irmalp

çok teşekkürler. dediğiniz ilk işlemi yapabildim. ancak synptic paketi nasıl çalıştırıp lirc aratacağımı bilemedim. biraz zorluyorum sizi ama kusura bakmayın.

alquirel

Menüye (Dashboard, Başlatıcı, "Başlat" tuşuna basıldığında çıkan yer ... ) Synaptic yazıp arayarak uygulamayı başlatabilirsin.

Ya da daha kolayı Alt + F2 ile çıkan komut penceresine

gksu synaptic

yazarak çalıştırabilirsin.

lirc ifadesini aratacağın yeri Synaptic'i açtığında görürsün. Zaten Synaptic açıldığında orası odaklanmış oluyor.

irmalp

ne kadar teşekkür etsem azdır. herkesin anlayabileceği gibi anlatmışsınız ve bana da aynen böyle bir şey gerekiyordu. ancak dediğiniz yaptım, lirc arattım ve hepsini yüklettim. örneğin, lirc, lirc-x yüklendi. lirc-c:i386 yüklenmedi ve şöyle bir hata veriyor:

irc-x:i386:
Depends: libftdi1 but it is not going to be installed
Depends: libusb-0.1-4 but it is not going to be installed
Depends: lirc but it is not going to be installed
Recommends: xfonts-75dpi  but it is not installable

ayrıca lirc:i386 da yüklenmedi. (bu ikisinin yüklenmesi gerekiyor muydu bilemiyorum zaten)

halen daha ubuntu klavyemi görüyor, receiverdan ışık yanıyor ben tuşlara bastığımda ama malesef yazılar çıkmıyor. daha ne yapılabilir, nereyi eksik yapıyorum sizce?

alquirel

Alıntı yapılan: irmalp - 10 Kasım 2011 - 19:20:31
ne kadar teşekkür etsem azdır. herkesin anlayabileceği gibi anlatmışsınız ve bana da aynen böyle bir şey gerekiyordu. ancak dediğiniz yaptım, lirc arattım ve hepsini yüklettim. örneğin, lirc, lirc-x yüklendi. lirc-c:i386 yüklenmedi ve şöyle bir hata veriyor:

Rica ederim, yalnız gerisi beni aşıyor, umarım çözüme bir an önce ulaşırsınız...

heartsmagic

En güncel kaynak olarak şunu buldum:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=10272753&postcount=61

Fakat sayfanın sonundaki kullanıcı lirc'in sürüm değişikliği nedeniyle sorun çıktığını söylemiş. Sende de aynısı olur mu cidden bilmiyorum. Her durumda denemek istiyorum diyorsan kabaca anlatayım olayı:

1. Synaptic'i açarak lirc ile ilgili kurduğun ve varsa tamamen kaldırma için işaretle ve kaldır.
2. Uçbirimi aç ve şu komutla ilgili dosyayı aç:
gksudo gedit /etc/apt/sources.list

Dosyanın en sonuna yeni bir satır olarak şunu ekle:
Alıntı Yapdeb http://ppa.launchpad.net/jon-hedgerows/lirc-mod-mce/ubuntu natty main

Ardından dosyayı kaydedip kapat ve uçbirimden şu komutları yürüt:
sudo gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 2CDAFB4702E04F78
gpg --export --armor 2CDAFB4702E04F78
sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install lirc lirc-modules-source
sudo dpkg-reconfigure lirc

Yapılandırma esnasında Windows Media Center olarak seçim yap.

Dediğim gibi çalışacağı garanti değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.