Bana Göre Lxde

Başlatan Nano68, 09 Kasım 2011 - 20:42:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nano68

Bana Göre LXDE
Şimdi size uzun uzun Lxde'nin ne olduğunu anlatamayacağım :) . Çünkü konumuz bu değil konumuz Lxdenin artıları ve eksileri.Şimdi size bunlardan bahsedeceğim.
Eğer merak ediyorsanız devam edelim.İlk önce artı yanlarını görelim sonra yanlışlıkları düşünürüz.
Not:Bu incelemeler Lubuntu'da yapılmıştır.
Lxde Paneli
Lxde'nin paneli çok hoşuma gitti.Zira çok hızlı ve hafif.Notumuz 5/5.
Menüsü
Süper,hızlı esnek bi menüsü var.Ama bazen aradığımızı bulmak zor olabiliyor.Notumuz 4,5/5
Leaf Pad
Çok basit hızlı ve hafif.Çok güzel zira gediten daha çok beğendim.Notumuz 5/5
LxTerminal
Bundan da notumuz tam.Çok hızlı ve esnek hayran bıraktı kendini.Notumuz 5/5
GPicView
Güzel ama uymamış windowsa çok benziyor.Notumuz 3/5
LXTask
Çok güzel ve hafif * her şey var içinde.Notumuz 5/5
LXKeyMap
Çok hafif güzel ama türkçesi bozuk.Notumuz 4/5
Oturumu Kapat Ekranı:* her şey bir arada
Çok güzel bir kapat ekranı var * her şey bir arada bizden tam puan.Notumuz 5/5
PCManFm
Basit ve hızlı.Ama beni kendinden iten bişi var.Ben bulamadım.Notumuz 4/5
Görsellik
Bence süper olmuş ama herkes farklı görsellik sever bu yüzden bana kızmayın.Notum 5/5

Sonuç:
Lxde çok güzel ama gelişmesi gerek.Benim kendi dağıtımımın ana masaüstüsü Lxde olacak.Çok güzel ayar menüsü falan var.Ayar Merkezi gibi bişi olsaydı daha iyi olurdu.Lxde ekibini tebrik ederim ve başarılar dilerim

.Yorumlarınızı eksik etmeyin

alquirel

Alıntı yapılan: Nano68 - 09 Kasım 2011 - 20:42:32
->Sabitlenmesini isterim :) .Yorumlarınızı eksik etmeyin

Kusura bakma ama bence sabitlenmeye değecek bir inceleme yazısı olmamış bu.
Çünkü hiçbir nesnelliği, objektifliği yok.

Değerlendirme kriterlerin ve verdiğin notlar tamamen senin hissiyatını yansıtıyor.
Yaptığın şeye bir ürünün artısını eksisini belirten bir inceleme demek zor kısaca.
Zira artı olarak kabul ettiğin kriter beğenmen, eksi olarak kabul ettiğin kriter ise beğenmemen olmuş.

Misal;
Geditten daha fazla beğenmişsin, notu tam vermişsin. Ama ben sana Gedit'i başka bir şeye değişmeyen bi dünya insan bulabilirim. Bu durumda senin tam puanın teknik bir puan mı olur, kişisel yorumdan öteye geçemeyen bir puan mı olur.
Windows'a benzemiş diye not kırmışsın, Windows'a benzemek bir teknik açıdan eksikliği gerektiren bir şey midir?
Çok hızlı demişsin tam vermişsin, çok hafif demişsin tam vermişsin. Demek ki bunlardan daha hızlı ve hafif bir şey bulsan tamın da üstünde bir puan üretmek zorunda kalacaksın.

Kusura bakma, bu iletiyi yazış sebebim başlığına "artılarıyla eksileriyle" yazmış olman ve sabitlenme isteğinde bulunman.
Bir yazının bu iki hasleti hakedebilmesi için gerçek manada bir teknik yazı olması gerekiyor.

canosayan

gedit iyidir. gnome'un gözümdeki yerinin %75'ini gedit oluşturur. geditin hazır gelmediği bir sistem düşünmek bile istemiyorum.

mesajımın sabitlenmesini isterim.
Chmod bizim işimiz.

Nano68

Alıntı yapılan: alquirel - 09 Kasım 2011 - 21:45:58
Alıntı yapılan: Nano68 - 09 Kasım 2011 - 20:42:32
->Sabitlenmesini isterim :) .Yorumlarınızı eksik etmeyin

Kusura bakma ama bence sabitlenmeye değecek bir inceleme yazısı olmamış bu.
Çünkü hiçbir nesnelliği, objektifliği yok.

Değerlendirme kriterlerin ve verdiğin notlar tamamen senin hissiyatını yansıtıyor.
Yaptığın şeye bir ürünün artısını eksisini belirten bir inceleme demek zor kısaca.
Zira artı olarak kabul ettiğin kriter beğenmen, eksi olarak kabul ettiğin kriter ise beğenmemen olmuş.

Misal;
Geditten daha fazla beğenmişsin, notu tam vermişsin. Ama ben sana Gedit'i başka bir şeye değişmeyen bi dünya insan bulabilirim. Bu durumda senin tam puanın teknik bir puan mı olur, kişisel yorumdan öteye geçemeyen bir puan mı olur.
Windows'a benzemiş diye not kırmışsın, Windows'a benzemek bir teknik açıdan eksikliği gerektiren bir şey midir?
Çok hızlı demişsin tam vermişsin, çok hafif demişsin tam vermişsin. Demek ki bunlardan daha hızlı ve hafif bir şey bulsan tamın da üstünde bir puan üretmek zorunda kalacaksın.

Kusura bakma, bu iletiyi yazış sebebim başlığına "artılarıyla eksileriyle" yazmış olman ve sabitlenme isteğinde bulunman.
Bir yazının bu iki hasleti hakedebilmesi için gerçek manada bir teknik yazı olması gerekiyor.

Hocam tmm anladım ne demek istediğinizi de neden bu kadar sinirli çıktınız :) İlk denemem önceden hiç böyle bişi yapmadım ki  ;) Ama hevesim vardı o da gitti saolun.BAyramınız mübarek olsun....
Zira alta yazmışım bunlar benim kendi görüşlerim beğenede bilirsiniz beğenmeyede :) Keşke yazmasaydım .Chip'in dergilerini okuduysanız (heralde okumuşsunuzdur) anlatımlar hep nu şekilde ...

canosayan

iki söze hevesiniz kırılıyorsa emin olun yolunuz uzun.
burada bazılarımıza neler neler söylendi. şu an benim diyebileceğim chip gibi dergiler okumayın.
Chmod bizim işimiz.

alquirel

Alıntı yapılan: Nano68 - 09 Kasım 2011 - 21:57:05
Hocam tmm anladım ne demek istediğinizi de neden bu kadar sinirli çıktınız :) İlk denemem önceden hiç böyle bişi yapmadım ki  ;) Ama hevesim vardı o da gitti saolun.BAyramınız mübarek olsun....
Zira alta yazmışım bunlar benim kendi görüşlerim beğenede bilirsiniz beğenmeyede :) Keşke yazmasaydım .Chip'in dergilerini okuduysanız (heralde okumuşsunuzdur) anlatımlar hep nu şekilde ...

Bence sen benim yazdıklarıma o gözle bakma, kabul biraz sert bir dil olmuş gibi olabilir ama uzun uzadıya yazdım ki sana yol gösterici olabilsin. Sonuçta iki cümle yazıp bir ironi yaparak kesip atabilirdim de.

Ayrıca yazdığın şeylere kendi düşüncelerin olduğunu belirterek sahip çıktığın sürece kimse bir şey diyemez zaten. Ama sen kalkıp da artılarıyla eksileriyle deyip insanlara artı ve eksi olarak sadece kendi beğenmeni ve beğenmeyişini sunarsan, bir yol gösterenim olsaydı diyecek hale gelirsin. ;)

Nano68

bu dil güzel olmuş  ;)
başlığı Bana Göre Lxde olarak değiştiriyorum