Banshee media tuslarini kullanmiyor?

Başlatan spider909, 08 Kasım 2011 - 18:25:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spider909

Arkadaslar ben Ubuntu 11.10 a geçtim bir hafta kadar önce. İlk yüklediğimde Banshee de çalan müzikleri klavyemin üstündeki media tuşları ile yönetebiliyordum; ama şimdi bunu yapamıyorum. Nedeni ve çözümü nedir bunun? Klavye modelim :
microsoft sidewinder x6
I don't want to believe. I want to know. -Carl Sagan

yakusha

uzay mekiği gibi maşallah....

huston huston klavye desteklenmiyor :)
Artık bu forumu kullanmıyor.

spider909

Alıntı yapılan: LinuxHaber - 08 Kasım 2011 - 18:41:32
uzay mekiği gibi maşallah....

huston huston klavye desteklenmiyor :)
:D oyun klavyesi zaten oyun icin almistim :D ama alttan isik verme olayi cok iyi karanlikta ise yariyor.birde medya tuslari calissa cok iyi olacak :D

heartsmagic

Tam olarak ne zaman oldu bu olay hatırlıyor musun? Neler yaptın mesela?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spider909

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Kasım 2011 - 16:09:52
Tam olarak ne zaman oldu bu olay hatırlıyor musun? Neler yaptın mesela?
iste driver sorunlariyla ugrastim bayagi bir ama onunla alakasi var midir ki?Belkide 11.04 den 11.10 a yuksetince olmus olabilir olur mu ki oyle nedenlerden?

heartsmagic

Yükseltme en büyük etken olabilir. Banshee'yi şöyle güzelce kaldırıp bir daha kurmayı dener misin?

spider909

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Kasım 2011 - 16:24:09
Yükseltme en büyük etken olabilir. Banshee'yi şöyle güzelce kaldırıp bir daha kurmayı dener misin?
Güzelce derken? Ben bir tek yazılım merkezini kullanarak kaldırmayı biliyorum, olur mu o da?

heartsmagic

Olur olmasına da, yapılandırma dosyalarını da bulup silmek lazım. Ev dizinindeyken ctrl+h ile gizli dizinleri gör, .config/ dizinine gir ve banshee dizinini sil. Unutma, bu tüm ayarları sıfırlayacaktır. Kısacası müzik arşivini tekrar içeri aktarman gerekecektir.

Gerçi sorun Banshee de olmayabilir, yükselme sonrası bir şeyler olmuş da olabilir.

decent

Konuya girdikten sonra Banshee uygulamasını açıp kontrol ettim, aynı sorun var, bende de çalışmıyor.
Denemek için Rhythmbox yükledim, onda sorun yok.

eribol

Alpha başlıklarında belirttiğim sorun aynen devam ediyor. Çalışması ilginç olmuş zira bende hiç çalışmadı :) O zamanlar herhangi bir hata kaydı yoktu.banseekomut satırında çalıştırınca multimedya tuşları için bir hata satırı ekrana basıyordu. Şu an imkanım olmadığı için ben çıktıyı aktaramıyorum.

speakerXXL

Aşağıdaki kodla keytouch paketini indirip kurcalayınız. MS multimedia klavyenin bütün tuşlarını bu paket sayende kullanabilmiştim.

sudo apt-get install keytouch keytouch-editor

Depoda yoksa aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

http://keytouch.sourceforge.net/dl-keytouch.php

eribol

Sorun multimedya tuşlarının işlevsiz olmasında değil banshee'nin bunlara tepki vermemesinde. Zira rhythmbox ile de çalışmazdı.

heartsmagic

Sorunun kaynağı Banshee de olmayabilirmiş. İki tane hata kaydı var ki pek iç açıcı şeyler göremedim henüz:
https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/860600
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/banshee/+bug/849103

Tekrar kurup baktım Banshee'ye, haliyle sorun bende de mevcutmuş. Rhythmbox'a devam :)

eribol

Ben de ubuntu açıkken baktım artık eskisi gibi çıktılarda da bir şey göremiyorum. Tek dikkatimi çeken çıktı Network veya Wicd bağlantısı göremediğini söylemesi. Oysa gnome paketlerinin tümü bağlantıyı algılıyor.

aurora

Audacious'da baktım, öntanımlı olarak çalışmasa da yazılım içindeki eklentilerde yer alan ''Global Hotkey'' eklentisini aktifleştirince media tuşları çalışıyor. Gerçi eski Acer 6935G dizüstü bilgisayarımda yer alan dokunmatik konsoldaki tuşlar eklenti gerektirmeden çalışıyordu. Sadelik aradığımdan banshee kullanmıyorum. :)

spider909

Alıntı yapılan: aurora - 11 Kasım 2011 - 03:24:40
Audacious'da baktım, öntanımlı olarak çalışmasa da yazılım içindeki eklentilerde yer alan ''Global Hotkey'' eklentisini aktifleştirince media tuşları çalışıyor. Gerçi eski Acer 6935G dizüstü bilgisayarımda yer alan dokunmatik konsoldaki tuşlar eklenti gerektirmeden çalışıyordu. Sadelik aradığımdan banshee kullanmıyorum. :)
acaba banshee de de oyle bir ayar olabilir mi ? bilmedigimiz bir bolumde filan?

eribol

Var ancak o da işe yaramıyor maalesef.

spider909

Aynen, ben de demin buldum; ama işe yaramıyor seçili olmasına rağmen.

fakcay

Konuyla ilgili bir gelişme var mı? nasıl kullanacağız banshee ile bu medya tuşlarını?..

spider909

Alıntı yapılan: fakcay - 18 Nisan 2012 - 21:22:52
Konuyla ilgili bir gelişme var mı? nasıl kullanacağız banshee ile bu medya tuşlarını?..
ben 12.04 LTS kurdum Rythmbox ile gayet güzel çalışıyor. 12.04 gayet iyi tavsiye ederim :)