Kulaklığın sağ hoparlörü çalışmıyor. Ubuntu 11.10.

Başlatan hassocan, 01 Kasım 2011 - 15:37:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hassocan

Daha önce kullanmıştım Ubuntu'yu ama, 1 1.5 yıl oyun dönemi sonrası yeniden Ubuntu'ya geçtim ve sorunların çözümü bayağı değişmiş, geri kalmışım. Kulaklığı takıyorum sağ hoparlörden ses gelmiyor, ayarlamalardan Donanım sekmesinden seçili aygıt ayarlarında Analog Stereo Çift Yönlü seçili. Oradakilerin hemen hemen hepsini denedim, sabahtan beri o forum senin o konu benim geziyorum. "Çıktı" sekmesinden sağa geldiğimde hiç ses yok. Jak'ı yarım çıkartıyorum ikisinden de ses geliyor, yani kulaklıkta sorun yok. Çözüm için yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

grayloop

İki sürücü aynı anda aktif olabilir. Birden fazla sürücünün aktif olup olmadığından emin olun. Ya da müzikçaların ayarlarına bakın.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

hassocan

Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla tek sürücü aktif. Program ayarlarını karıştırdım ama herhangi bir çözüm bulabilmiş değilim.

grayloop

Alıntı yapılan: hassocan - 01 Kasım 2011 - 15:37:08
Jak'ı yarım çıkartıyorum ikisinden de ses geliyor yani kulaklıkta sorun yok.

Başka bir kulaklıkla da dener misiniz? Değilse kulaklık girişinde de sorun olabilir. Eğer başka bir işletim sisteminiz de varsa onda da deneyin. AYarların da ses dengesine bir göz atabilirsiniz.
                                 H. Yavuz

hassocan

Alıntı yapılan: gridongu - 01 Kasım 2011 - 17:42:38
Başka bir kulaklıkla da dener misiniz? Değilse kulaklık girişinde de sorun olabilir. Eğer başka bir işletim sisteminiz de varsa onda da deneyin. AYarların da ses dengesine bir göz atabilirsiniz.

Windows 7 de sabaha kadar çalışıyordu ubuntu kurduktan sonra başladı. Diğer bilgisayarımda da sorunsuz çalışıyor kulaklığım. Başka kulaklıkta da aynı sorunu yaşadım maalesef.  ???

grayloop

Ses ayarlarında donanım, giriş ve çıktı kısmında seçili olanların aynı olup olmadığına bakar mısınız? Sadece ANalog Stereo Çift Yönlü mü var, başka seçenekler de var mı?
                                 H. Yavuz

hassocan

Alıntı yapılan: gridongu - 01 Kasım 2011 - 17:49:24
Ses ayarlarında donanım, giriş ve çıktı kısmında seçili olanların aynı olup olmadığına bakar mısınız? Sadece ANalog Stereo Çift Yönlü mü var, başka seçenekler de var mı?

Giriş ve çıktı kısmında olanlar aynı ayarda. Analog Stereo Çift Yönlü seçili , diğer seçenekleri denedim tek tek ancak hiç bir şekilde çözüm bulamadım.

grayloop

H. Yavuz

hassocan

Ek sürücülerde herhangi donanım bulunamadı , hepsi sorunsuz yüklenmiş durumda.

heartsmagic

Alsa derlemesi akla geliyor.
Dizüstü mü bu makine?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hassocan

Hayır , masaüstü. GA-M61PME-S2 anakart marka modeli. Onboard. Sürücülerine baktım aktifmiş. Alsa derlemesi olayıyla çözüme ulaşabilir miyim bilmiyorum denemedim , bu konuda yol gösterebilirseniz sevinirim.

Felâsife

Jak'ı yarım çekince ses çift geliyorsa yuvada sorun var, dolayısıyla sorununuz yazılımsal değil, donanımsal.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

@Felâsife, bu yuva olayı sanırım benim de başıma gelmişti :) Donanımsal olmuyor sanki zıkkım sistemle alakalı bir durum, fakat Ubuntu'nun hangi sürümüydü hatırlamıyorum, güncel sürümlerinden biri değil ancak.

@hassocan, Alsa derlemesi denenebilir. Forumda bir anlatım var, bir ihtimal Alsa paketleri bir sürüm geridedir, güncel olan paketleri indirerek ve dizin isimlerini buna göre değiştirerek deneyebilirsin.

Felâsife

@heartsmagic
Başka kulaklıkla da aynı sorunu verince donanımsal'dır dedim ama tabii dediğin gibi bir durum da olabilir, sonuçta pc dünyası her türlü gariplikler olabilir.

Aynı sorun bende de var ama benim yuva kesin bozuk;  BSD/Linux hepsinde azcık çekince stereo ses veriyor, yoksa vermiyor.  :)

alquirel

Alıntı yapılan: Felâsife - 03 Kasım 2011 - 12:16:38
Aynı sorun bende de var ama benim yuva kesin bozuk;  BSD/Linux hepsinde azcık çekince stereo ses veriyor, yoksa vermiyor.  :)

Mesela bu bahsedilen durum bende şu şekilde oluyor, normal bilgisayar için aldığım kulaklık ile sorunsuzum ama düşük modelli Nokia telefonumla gelen orijinal kulaklıkla azıcık çekmek zorunda kalıyorum.

Bu durumda benim yorumum da jak ile ilgili bir sorundur şeklinde oluyor malesef :D

hassocan

Alıntı yapılan: Felâsife - 02 Kasım 2011 - 23:14:31
Jak'ı yarım çekince ses çift geliyorsa yuvada sorun var, dolayısıyla sorununuz yazılımsal değil, donanımsal.

@Felâsife Merhaba , doctus.org'dan tanıyorum sizi, bir ara hijackthis takımında görev almıştım.Sorunla ilgili olarak Jak'la alakalı bir durum olmadığına eminim çünkü windows xp ve windows 7'de sorunsuz kulaklığı kullanabiliyorum.

@heartsmagic Alsa derlemesini deneyeceğim , teşekkür ederim umarım çözebilirim.

Felâsife

Alıntı yapılan: hassocan - 04 Kasım 2011 - 19:48:32
@Felâsife Merhaba , doctus.org'dan tanıyorum sizi, bir ara hijackthis takımında görev almıştım.
Sorunla ilgili olarak Jak'la alakalı bir durum olmadığına eminim çünkü windows xp ve windows 7'de sorunsuz kulaklığı kullanabiliyorum.
Selamlar :)
Yani aynı pc de başka dağıtımda sorun yoksa o zaman donanımsal değildir tabii, umarım çözersiniz.

hassocan

Alıntı yapılan: Felâsife - 04 Kasım 2011 - 22:39:31
Selamlar :)
Yani aynı pc de başka dağıtımda sorun yoksa o zaman donanımsal değildir tabii, umarım çözersiniz.

Umarım , alsa derlemesini tam uygulayamadım , ses sürücüsünü değiştirebilirmiyim diye araştırıyorum. Alsa'yı kurdum ama hala normal kurulu gelen programla açılıyor. teşekkür ederim ilginiz için.

Felâsife

OSS'yi araştırın birde o da gayet iyidir.
Belki sorun ALSA'da da olabilir.

heartsmagic

hassocan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Kasım 2011 - 00:32:08
Alsa derlemesi neden olmadı diye sorasım geldi :)

Alsa derlemesi sanırım laptop için bazı yerlerde kopukluklar yaşadım , masaüstü 64 bit bilgisayarım. Araştırmaya devam ediyorum.

Ayrıca , alsayı yükledim ama şuan ses hiç gelmiyor donanımı görmüyor bilgisayar.

heartsmagic

Alsa zaten yüklüdür.
Yeniden derleme işlemi sadece çözümleyici eklemeleri ile derleme yapmak için kullanılıyor. 11.10 üzerinde Alsa derlemesi biraz meşakkatli, yakın bir zamanda malum başlığımızı güncellemeyi düşünüyorum.