Google video da siyah ekran

Başlatan s3cr3t, 31 Ekim 2011 - 20:21:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s3cr3t

Merhabalar,
Google plus ta videolu görüşme için google talk plugin indirdim kurdum. ama benim kamerayı siyah gösteriyor. başka sitelerde ve peynir de deniyorum kamera norma gösteriyor. ama gogle video da göstemiyor. başına gelen veya nasıl düzeltilebileceği konusunda fikri olan varmı?  10.10,11.04 ve 11.10 bu üç sürümdede yaşadım bu sıkıntıyı.

heartsmagic

Şu cevabı bir deneyelim:
http://askubuntu.com/questions/51394/my-webcam-is-not-working-with-google-hangout-can-i-make-it-work/51458#51458

Yapacakların:

sudo mv /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin.real

gksudo gedit /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin

Açılan dosyaya:
Alıntı Yap#!/bin/sh
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin.real   

Ardından:
sudo chmod +x /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin

Tarayıcıyı falan kapatıp tekrar denersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s3cr3t

dediklerinizi harfiyen uyguladım. tarayıcıyıda yeniden başlattım. amma malesef sonuç aynı

heartsmagic

Keni sistemimden baktım da .so dosyasını yanlış vermişiz. LD_PRELOAD kısmındaki bölümü şununla değiştirir misin?
Alıntı Yap/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so

Sistemin 64bit'se ayrıca konuşmamız gerekecektir.

s3cr3t

verdiğiniz linki inceledim. anlayabildiğim kadarıyla okudum. eksik bilgi vermiş olmaayayım. gnome3 kullanıyorum. unity kullanmıyorum. etkisi olurmu biilmem. ayrıca hem firefox ta denedim hemde chrome da. ayrıca 32bit işletim sistemi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2011 - 02:07:25

#!/bin/sh
LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so /opt/google/talkplugin/GoogleTalkPlugin.real

bu şekilde değiştirdim dediğiniz üzere kapatıp açtım yine siyah ekran

heartsmagic

Gnome/Unity farkı olacağını sanmam. Şu komut ne diyor?
ls -l /usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so

s3cr3t

-rw-r--r-- 1 root root 5368 2011-08-25 20:13 /usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so

bu sonucu verdi

heartsmagic

Tamam, dosya mevcut kısacası. Ne yazık ki farklı bir öneri getiremiyorum şu an için.

s3cr3t

anladım. teşekkür ederim ilginize

cagriemer

v4l-utils isimli paketi, paket yoneticisinden kurup, googletalk-plugin'i tekrar yuklemeyi dener misiniz? Eger oyle olmazsa suradaki[1] adreste nasil calistirdigini anlatmis bir ubuntu kullanicisi. Onun yontemini deneyebilirsiniz.

[1] http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=11254043&postcount=8

ksksersey

Bende de aynı sorun var. Gmail sohbet ayarlarına girdiğim zaman kamerada görüntü yok, siyah ekran. Gmail üzerinden görüntülü görüşme yaptığım zaman  karşı taraf beni görüyor, yani kameram çalışıyor, ışığı yanıyor ama ben kendimi ve karşıdaki kişiyi göremiyorum. Tüm yukarıda denilenleri yaptım, son olarak @cagriemer'in verdiği linkteki çözümü de uyguladım ama değişen bir şey olmadı. Ubuntu 11.10 32 bit kullanıcısıyım, acaba şu an bunu tarayıcıdan düzgün bir şekilde kullanabilen var mı?

grayloop

Bu sorun flash sorunu sanki. Bende de olmuştu, flash yükleyince çözülmüştü. Bildiğim kadarıyla Gtalk-plugin flash la çalışıyor.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

ksksersey

Alıntı yapılan: gridongu - 06 Aralık 2011 - 23:28:23
Bu sorun flash sorunu sanki. Bende de olmuştu, flash yükleyince çözülmüştü. Bildiğim kadarıyla Gtalk-plugin flash la çalışıyor.

Flash da düzgün olarak yüklü bende, acaba şu an düzgün bir şekilde tarayıcıdan görüntülü görüşme yapabilen var mı? Empathy'de de bazen karşıdaki gmail kişisinin isminin yanında kamera simgesi oluyor ve düzgün çalışıyor ama bazen de kamera simgesi gözükmüyor ve düzgün çalışmıyor. Acaba jabber sunucularından kaynaklanan bir problem mi bu?

burk

@gridongu'nün dediğini biraz irdelemek için soruyorum;
dpkg -l | grep flash
ne diyor?

ksksersey

Alıntı yapılan: burk - 12 Aralık 2011 - 23:03:10
@gridongu'nün dediğini biraz irdelemek için soruyorum;
dpkg -l | grep flash
ne diyor?
dpkg -l | grep flash çıktısı şu şekilde:

seyit@ksk:~$ dpkg -l | grep flash
ii  flash-doctor                                                0.2.5-1~oneiric1                        Interactive Flash Doctor
ii  flashplugin-downloader                                      11.1.102.55ubuntu0.11.10.1              Adobe Flash Player plugin downloader
ii  flashplugin-installer                                       11.1.102.55ubuntu0.11.10.1              Adobe Flash Player plugin installer
ii  live-usb-install                                            2.3.2                                   Install various Linux distributions from ISO, CD/DVD, Internet or IMG file to USB flash drive.
seyit@ksk:~$

burk

@ksksersey rica etsem Flash oynatıcıyı Ubuntu Yazılım Merkezi'nden  yükleyip dener misin? Eğer sorun devam ediyorsa aynı çıktıyı verir misin?

ksksersey

Alıntı yapılan: burk - 13 Aralık 2011 - 00:20:52
@ksksersey rica etsem Flash oynatıcıyı Ubuntu Yazılım Merkezi'nden  yükleyip dener misin? Eğer sorun devam ediyorsa aynı çıktıyı verir misin?

@burk dediğini yaptım ancak yine google posta ayarlarına girdiğimde kameramın ışığı yanıyor ama kendimi göremiyorum, siyah ekranda kalıyor. çıktıyı tekrar vereyim:

ii  adobe-flash-properties-gtk                                  11.1.102.55-0oneiric1                   GTK+ control panel for Adobe Flash Player plugin version 11
ii  adobe-flashplugin                                           11.1.102.55-0oneiric1                   Adobe Flash Player plugin version 11
ii  flash-doctor                                                0.2.5-1~oneiric1                        Interactive Flash Doctor
rc  flashplugin-downloader                                      11.1.102.55ubuntu0.11.10.1              Adobe Flash Player plugin downloader
ii  live-usb-install                                            2.3.2                                   Install various Linux distributions from ISO, CD/DVD, Internet or IMG file to USB flash drive.

if

@ksksersey, makina 64 bit ise adobe-flashplugin paketi kalsın yoksa silin. sudo apt-get purge adobe-flashplugin
sudo apt-get install --reinstall flashplugin-downloader

ksksersey

Alıntı yapılan: if - 13 Aralık 2011 - 01:20:31
@ksksersey, makina 64 bit ise adobe-flashplugin paketi kalsın yoksa silin. sudo apt-get purge adobe-flashplugin
sudo apt-get install --reinstall flashplugin-downloader

@if, makinem 32 bit ve yazdıklarını yapıp adobe-flashplugin'i kaldırdım. Tarayıcıyı kapatıp açtım ve gmailden e-posta ayarlarına girdim, orada tekrar siyah ekran olarak görünüyor, ama bir de birisiyle chat yaparken deneyim, belki öyle çalışıyordur. Şuanki "dpkg -l | grep flash" çıktım şu şekilde:

ii  flashplugin-downloader                                      11.1.102.55ubuntu0.11.10.1              Adobe Flash Player plugin downloader

if

@ksksersey, yaptığımızın tersini yapmamız gerekmiş, kusura bakmayın. O an Ubuntu üzerinde olmadığım için yanlış karar almışım.

Şöyle yapacağız: sudo apt-get purge  flashplugin-downloader flash-doctor
sudo apt-get install adobe-flashplugin

ksksersey

@if, kusura bakma daha önce cevap yazamadım, ilk önce test etmek istemiştim, dediklerini yaptım ve bugün arkadaşımla test ettim, o beni görebiliyor ve duyabiliyor ancak ben ne kendimi nede onu görebiliyorum. Şuanki  "dpkg -l | grep flash" çıktısı şöyle:

ii  adobe-flash-properties-gtk                                  11.1.102.55-0oneiric1                   GTK+ control panel for Adobe Flash Player plugin version 11
ii  adobe-flashplugin                                           11.1.102.55-0oneiric1                   Adobe Flash Player plugin version 11

if

@ksksersey, önemli değil de çözmeye çalıştığımız sorun flash videoların siyah olarak görünmesi değil miydi? Siz hangi uygulamayı denediniz de "O beni görebiliyor ve duyabiliyor ancak ben ne kendimi nede onu görebiliyorum." diyorsunuz?

ksksersey

Alıntı yapılan: if - 15 Aralık 2011 - 01:36:53
@ksksersey, önemli değil de çözmeye çalıştığımız sorun flash videoların siyah olarak görünmesi değil miydi? Siz hangi uygulamayı denediniz de "O beni görebiliyor ve duyabiliyor ancak ben ne kendimi nede onu görebiliyorum." diyorsunuz?

Yok hayır @if, bu sorun gmail videolu görüşmede oluyor, yani google video ve ses eklentisini kurdum ancak gmail arayüzünde kameralı sohbet yaparken kendimi ve karşı tarafı göremiyorum ama karşı taraf beni görebiliyor, seslerde ise herhangi bir sorunum yok, birbirimizi duyabiliyoruz. @grindou arkadaşımız bunun flashtan kaynaklanabileceğini belirtti de ben de o sebeple buna flash sorunu gibi baktım, normalde flash videolarda sorunum yok.

cavci7

Aynı sorun aylardır benide meşgul etti arkadaşlar.İlk kurulumda sorunsuz çalışan kamera uygulaması sonra ne oluyorsa siyah bir hal alıyordu.Karşı taraf beni görüyordu ama ben onları göremiyordum.Ayarları test et kısmında da siyah bir ekran vardı.ama sonunda hatanın kaynağını buldum ve çözdüm.Kurulumdan sonra ek sürücüler kısmı bilgisayarın ekran kartı driver ını yüklememi istiyordu,bende doğal olarak NVDI sürücüsünü yüklüyordum.Ondan sonra ise gösteren kamera göstermez hale geliyordu.Yapacağınız şey ek sürücüler kısmında aktifleştirdiğiniz ekran kartı sürücüsünü kaldırmak yada pasif hale getirmek.Sorun bu şekilde çözülüyor.Bizzat bir kaç kez denedim ve oldu.

tefoski

- Evvet,
- ayni problemi yaşıyorDUM,
- cavci7 arkadaşımızın deneyimi sonucu,
- donanım sürücüsünü kaldırdım,sorun çözüldü...
BirDost