[Çözüldü] Yükleme sorunları

Başlatan NeSQuiK, 24 Ağustos 2008 - 17:42:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Xenophobia

Merhabalar, SuSE'den Ubuntuya daha bugün geçtim.

Wiki'den baktıklarımı uyguluyorum fakat kurulumda bir sorun yaşıyorum.

Misalen ben SuSE'de su komutu ile Super User olabiliyorken burada her nedense olamıyorum sanırım.

Aldığım hata mesajını aşağıya bırakıyorum ve umarım doğru forum budur.

laptop:~$ su
Parola:
su: Yetkilendirme hatası

Paraloda herhangi bir yanlışlık yok, çünkü bir sürü dosya yükledim snaptic aracılığıyla.

Ayrıca Opera browser kullanıyorum indirdiğim halde onu da kuramadım, sanırım sorun aynı.

Depo güncellemesi için aldığım hata mesajı ;

laptop:~$ sudo aptitude update
.
.
.
Bağlandı http://tr.archive.ubuntu.com hardy-updates/multiverse Sources
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
E: Paket önbelleği yeniden oluşturulamadı

Yoksa ben yetkili kullanıcı olmak için gereken komutu mu yanlış kullanıyorum ?

atomkarinca

İlk sorunun cevabı basit: Ubuntu'da root hesabı otomatik olarak kurulmaz, bu yüzden su komutuyla root olmaya çalışırken hata verir. Yeni kullanıcı oluşturman gerekir. Su yerine sudo komutuyla 15 dakikalığına root hakları kazanabilirsin. Daha güvenlidir.

İkinci sorunun cevabı ise: verdiği hataya göre birden fazla yükleme işlemi çalışıyor aynı anda. Bir programı yüklerken başka bir tanesini aynı anda yükleyemezsiniz. Bu komutu yazdığınızda ya Synaptic Package Manager ya da Add/Remove açık kalmış demektir.

Xenophobia

Atomkarınca, belirttiğin gibi Ekle/Kaldır açık kalmış o yüzden yüklemiyormuş sanırım.

Henüz Opera ve diğer şeyleri denemedim, Compiz hakkında da sorun yaşayacağa benziyorum. Çünkü ayarlar kısmını bulmuş değilim henüz.

atomkarinca

Compiz'in ayarlarını değiştirmek için

sudo apt-get install ccsm

komutuyla CompizConfig Settings Manager'ı yüklemen ve

ccsm

komutuyla çalıştırman gerekiyor.

Xenophobia

laptop:~$ sudo apt-get install ccsm
[sudo] password for nesquik:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: ccsm paketi bulunamadı

Yeni güncelleme yaptım fakat bulunamadı diyor.

atomkarinca

O zaman ismi değişmiş demektir, uzun zamandır Ubuntu kullanmıyorum, burada bilen birinin yardımı dokunabilir.

Xenophobia

Compiz'i Synaptic'den bulup yükledim ve ayarladım.

Opera Browser kullanmayı istiyorum ben, bu yüzden sitesinden *.deb uzantılı pakedini indirdim masaüstüne.

Fakat bunu bir türlü kuramadım, apt-get opera yazdığımda da E: paket bulunmuyor gibi bir ibare çıkıyor.

Opera'yı Ubuntu üzerinde sorunsuz kullanan bir arkadaşım yardım edebilir mi ?

"Hallettim teşekkürler."

Sypro

.deb paketine çift tıkladığınızda install butonu var, ona basarsanız kurulur ya da terminlden opera paketinin olduğu dizine gider sudo dpkg PAKET_ADI.deb yazarsanız şifre sorar ve kuruluma geçer. CCSM ile de terminalden uğraşmayın, ekle kaldırda compiz diye ararsanız çıkacaktır.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

atomkarinca

@Sypro, sanıyorum doğru olanı

sudo dpkg -i PAKET_ADI.deb

olacaktı.

Edit: Aynı dosyaya çift tıklarsan da aynı sonucu alırsın.

Sypro

oyy -i parametresini atlamışız:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Xenophobia

*.deb pkaetleri de, SUSE'deki rpm. paketlerine çok benziyor. Aynı mantıkta hareket edip çok güzel kolaylık sağlıyorlar.

Opera'yı yükledim, Ekle/Kaldır açık olduğundan yüklemiyormuş onu da :)

Cairo-Dock yükledim, Compiz Settings yükledim, nasıl olsaki kotayı aştım bu ay diye yaktım gemileri indiriyorum herşeyi :)

Tema bile yükledim, onu kullanıyorum. Adaptasyon sürecini çabuk atlattım bunun için size ve SUSE'ye teşekkür ederim.

heartsmagic

Katkı yapan arkadaşlara teşekkür ederek başlığı kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.