intel ekran kartı ile compizi çalıştıramadım (ubuntu 11.10)

Başlatan cansu_seker, 30 Ekim 2011 - 19:48:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cansu_seker

arkadaşlar ubuntu 10.10 sürümünde de aynı sorunu yaşamıştım sorunu şu kodlarla hallettim.

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

açılan pencereye

Section "Device"
        Identifier      "Configured Video Device"
        Driver          "intel"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier      "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Configured Monitor"
        Device          "Configured Video Device"
EndSection
yazınca sorun kalkıyordu. Ancak 11.10'da aynısını yapınca compiz çalışmadı? Yardımcı olur musunuz?

heartsmagic

Bu işlemi yapıp, oturumu yeniden açınca sorun oluyor mu?
Şu komutun çıktısı ne oluyor:
glxinfo | grep render

Ayrıca Compiz'in çalışmadığını nereden anladın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cansu_seker

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 852GM/855GM x86/MMX/SSE2

masaüstü efektleri olmadı. görsel anlamda hiçbir şey yok gibi. :S

heartsmagic

Öncelikle bazı şeyleri netleştirmemiz lazım.
/usr/lib/nux/unity_support_test -p görelim lütfen. Eğer sorun yoksa ve Unity 3B kullanıyorsan Compiz'in de devrede olması lazım. Öntanımlı ayarlarla sanki çalışmıyormuş gibi görünebiir. Zira sallanan pencereler vs. gibi belirgin efektler öntanımlı olarak açık gelmiyor. Depolardan compizconfig-settings-manager paketini kurup uygulama ile açmak gerekiyor.

Bazı kartlarda bu uygulama kurulunca Unity açılmayabiiyor. Otomatik giriş seçiliyse kaldır, böylelikle sorun olursa Unity 2B ile giriş yapabilirsin.

cansu_seker

OpenGL vendor string:   Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 852GM/855GM x86/MMX/SSE2
OpenGL version string:  1.3 Mesa 7.11

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      no
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       no

Unity 3D supported:       no
unity 3b filan anlamadım fazla az önce arkadaşın bilgisayarına da kurduk compiz başta olmadı daha sonra compiz geldi ama ekran sanki düz bir sayfa gibi kaldı kapatma başlat.. vs hiçbir şey yoktu.

heartsmagic

Şu aşamada Unity 3B desteği yok gibi görünüyor. Muhtemelen seni Unity 2B'ye almıştır sistem.İlk iletide anlattığın değişikliği geri alıp, sistemi açıp bir daha verir misin bu komutların çıktılarını?

Intel karta sahip diğer arkadaşlarda durum nasıldır? Bu GL sürümü meselesi pek güzel görünmedi gözüme.

cansu_seker

şimdi açılışta ubuntu ve ubuntu 2d seçeneği tek var bende gnome kurdum onda hiçbir şey gelmedi. unity diye bir şey yok seçeneklerde.:S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2011 - 21:51:33

çok ilginç bir şey oldu..:S:S:S:S
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28128.0

biraz göz attım buradan ilk komutu kullandım açılan pencereyi kaydetmeden kapattım sonra unity yazdım baktım compiz çalıştı bir anda..:S efektler geldi çok şaşırdım her an gidebilir ..:)))

BayboraKaan

irect rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) IGD x86/MMX/SSE2

OpenGL vendor string:   Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) IGD x86/MMX/SSE2
OpenGL version string:  1.4 Mesa 7.11

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       yes

Bende ciktilar böyle ve sorunsuz calisiyor Compiz ve efektler.

heartsmagic

Kaydetmeden kapattıysan etki etmiş olamaz, çok mantıklı gelmedi bana da, ilginç.
Ayrıca Gnome-shell kurduktan sonra Unity'lerin gitmemesi lazım, olmamalı yani.

Sen oturumu bir kapat, tekrar aç duruma tekrar bakalım.

cansu_seker

kapatıp açtım ancak bu sefer de yandaki menüler gelmedi düz masaüstü efektler çalışıyor ama hiçbir şey yok masaüstünde düz pencere gibi

http://178.79.160.162/index.php?topic=29904.0 aynen bu şekil ..:S

BayboraKaan

heartsmagic

Evet, @BayboraKaan'nın söylediği üzere muhtemelen Unity eklentisi devre dışı kalmış şu an.

cansu_seker

Compiz ayarlarında Unity diye bir seçenek yok ama, artı bu ekranda oraya ulaşmak çok zor :-)  kod olarak yazılmaz mı compizde efektlerin bulundugu pencere mi!

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2011 - 23:45:23

Ekranda bir tek masaustu resmi kaldi :$

BayboraKaan

Masaüstüne sag tik yeni dosya>dosyanin adini Compiz yap ve icine ccsm yaz kaydet de ve kapa ardindan dosyaya sag tik özellikler>üsteki ikinci sekmene gel uygulamam gibi calismasina izin ver secenegine tik ekle ve özellikleri kapat ardindan dosyamiza cift tik ve calistir da  dedigin zaman Compiz ayar penceremiz gelecek karsina ;)

cansu_seker

Çok şaşırdım valla :-)  çakışmalar var görmezden geleyim mi yoksa tek tek bakayım mı?

BayboraKaan

Unity eklentisini aktif et eger cakismalar var derse sen de Unity eklentisini aktif edecek sekilde pluginleri kaldir de ;)

cansu_seker

Pencere kenarlari gitti . Ekran ayni daha da kotu oldu efektler de gitti

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2011 - 00:03:42

Yeniden baslattim sorun devam ediyor.dumduz ekran bu sefer masaüstü çöktü sag tik bile calismiyor.

BayboraKaan

simdi iki secenegin var. Ya oturumu kapatip acacaksin ki bunu ilk basta tavsiye etmiyorum. Ya da yine compiz ayar penceresini calistirdigimiz gibi bu sefer de compiz --replace yapacagiz.

cansu_seker

Dosya adini compiz-replace yaptim hicbir sey olmadi

BayboraKaan

Icerigini de compiz --replace yapacaksin esas icerigi önemli.

compiz --replace

harfi harfine tiresine kadar dogru yaz icine

cansu_seker

Aynen yaptim ekran gidip geliyor ayni ekran efekt yok masaustu ayni

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2011 - 00:19:51

Masaustu coktu yine dosyalar da gitti

BayboraKaan

Cakismalari görmezden mi geldin?

cansu_seker

Hayir zaten cakismalar kup vs onemsiz seylerdendi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2011 - 00:23:30

Yeniden baslatiyim mi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2011 - 00:27:33

Baska oturumda unityi kaldirdim dosyalar geldi simdi baska bir şey olmali sanirim ya da hic yok :-)

BayboraKaan

O zaman son bir hamle yapalim tüm Compiz ayarlarin sifirlayalim ondan sonra yeniden baslatabilirsin. Tabi ki tüm yapmis oldugun Compiz ayarlari sifirlanacak ve yeniden kurmus gibi olacak sistemi. Bu söyledigim sadece Compiz'e gecerli. Bu islemi yaptiktan sonra sirasi ile aktif etmek istedigin eklentileri aktif edelim.

ctrl+alt+f1 ile siyah ekrana düselim ve kullanici adini yaz ve enter dedikten sonra sifreni gir (sifreni yazarken yazmiyormus gibi olacak ama sen eksiksiz yaz) ardindan siyah ekran oturumunu actiktan sonra alta ki komutu gir:

rm -rf .compiz*

sonra;

sudo reboot

Sifreni gir ve sistemin yeniden baslamasini bekle ;) sistem acildiktan sonra basliga geri dönüs yap.

cansu_seker

Ya ilk kodu yanlis yazdim sanirim hicbir sey olmadi telden baglaniyorum internet tarayicisini acamadim :$  compiz gitmemis