sunucu dns / ns yapılandırması

Başlatan SAKINCALI, 30 Ekim 2011 - 09:27:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SAKINCALI

yapmak istediğim konu  : Kendime ait bir adet "kobilend.com" alan adım bir adet "static IP" ve artık kurulumu bitmek üzere olan "ubuntu server 11.10" mevcut.
http smtp pop3 ftp gibi hizmet vereceğim, tabi bu hizmeti kendime vereceğim ama internete açık olmasını istiyorum bir başkası başka bir yerden adresi tarayıcısına yazdığı zaman siteme ulaşabilsin. Bunun için alan adımda kendi "NS" mi oluşturdum ve domainimi kendi "ns1.kobilend.com" gibi yönlendirdim bakınız " www.intodns.com/kobilend.com" şimdi bitecek olan ubuntu serverim de; adım adım dns nameserver cname sao gibi ayarları yapmamda bana yardımcı olacak arkadaşların yardımlarını esirgememelerini bekliyorum... sanırım düzeldi (bu arada kurulum bitti üzerine masa üstü kurmaya çalışyorum)

decent

@SAKINCALI,
Hoşgeldin.

Forum kurallarımız gereği lütfen Türkçe kullanımını düzeltin.

Örnek olarak Türkçe hiç bir kelime "w" harfi içermez.
İletide hiç noktalama işareti kullanılmamış, hangi cümle nerede bitiyor anlamak oldukça zorlaşıyor.

Yazınızı tekrar düzenleyiniz.

SAKINCALI

Uyarı için teşekkürler, sanırım düzeldi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2011 - 10:33:37

masaüstü kurulumu da bitmek üzere, kalan ince ayarlar için yardım bekliyorum....

decent

Anlayışın için teşekkür ediyorum.

Başlangıç noktamız olarak resmi sayfayı öneriyorum.
https://help.ubuntu.com/11.10/index.html

SAKINCALI

baktım fakat kaynak dil "ing."

yapılandırmaya yardımcı olarak yardım sever bir arkadas bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2011 - 12:06:22

Bu kadar zor olmasa gerek

konuya duyarlı hiçmi kimse yok?

bytan

Alıntı yapılan: SAKINCALI - 30 Ekim 2011 - 11:11:57
baktım fakat kaynak dil "ing."

yapılandırmaya yardımcı olarak yardım sever bir arkadas bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2011 - 12:06:22

Bu kadar zor olmasa gerek

konuya duyarlı hiçmi kimse yok?

@SAKINCALI,

Başlığı okuyan birinin anlayacağı şey bir kullanıcının windows'tan nefret etmiş olduğu. Hepsi o. Çoğu insan için bu başlık hiçbir şey ifade etmez. Başlığın, sorununu yansıtmadığı sürece de, başlığına uğrayan kişi sayısı daha az olur, aradığın yardımı bulman ise daha uzun sürer.

Ayrıca, iletilerinin birleşmesinden de görüleceği üzere bir saatlik bir zaman dilimi başlığı güncellemek için oldukça az bir süre. Hem bu süreyi hem de bugünün pazar olduğunu düşünürsen, duyarlılık konusunda yazdıklarını tekrar gözden geçirmeyi düşünmelisin. Aksi durumda sen antipatik görünürsün; senden uzak duranlar hakkında da yine "burunlarından kıl aldırmıyorlar" diye söylenebilirsin.

Normal şartlarda konuyla ilgisi bilgisi, tecrübesi ve zamanı olan arkadaşlar, konuyu okuduklarında yorum bırakıyorlar. Bu 5 dakika içerisinde de olabilir, 24 saat içerisinde de olabilir.

Sunucu yapılandırması konusunda tam olarak hangi durumda olduğunu, neleri yaptığını, nerelerde tıkandığını aktarmadığın sürece de, sıfırdan kurulum yardımı bulman daha zor olduğu için pek ilerleme kaydedemeyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

SAKINCALI

şimdi oldu galiba yapmak istediğim şey sıfırdan kurulum değil gerekli işlemleri kendim yapıyorum ama windowsta da yapamadığım name server olayı alan adımda ns oluşturup yönlendirdim intodns.com/kobilend.com da görünüyor
kendi makinemde ns oluşturmak herhangi birisi kobilend.com diye tarayıcısına yazdığı zaman benim makinemdeki sunucuya ulaşsın istiyorum....

heartsmagic

Ben en temel konuyu sorayım, BIND'e baktın mı?
http://www.belgeler.org/howto/bind-ile-dns-howto.html

Bind'i depolardan kurabilirsin, kurulum kısmını geç. Senin işin yapılandırma ile ilgili.

Ayrıca forumdan örnek başlıklardan biri:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28631.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.