dosya kaldırdım pc kapanıyor hata veriyor.

Başlatan s7e7v7e7n, 24 Ekim 2011 - 12:28:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s7e7v7e7n

merhaba lamp-server kaldırdım dosyaları sonra resimlerdeki gibi hataları veriyor pc acılıyor aradan 10 dk sonra sürekli böyle hata veriyor.

http://imageshack.us/g/805/24102011039.jpg/

resmi foruma ekleyemedim bir türlü link verdim bende. 2 resim koydum bakabilir misiniz ?

sorunu nasıl halledebilirim.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

if

O resimden bir şey çıkaramadım. Okunmuyor. Lamp sunucusunu kaldırmak için hangi komutu verdiniz?

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: if - 24 Ekim 2011 - 12:45:54
O resimden bir şey çıkaramadım. Okunmuyor. Lamp sunucusunu kaldırmak için hangi komutu verdiniz?

yakınlaştırıp bakabilirseniz iyi kötü belli olur sanırım zaten ekran görüldügü gibi oluyor kendi kendine bu 10 dakka sonra oluyor.

kullandığım komutlar Lamp Server'in kaldırılması için şunlardı ;

sudo apt-get purge apache2   

sudo apt-get purge mysql-server

heartsmagic

O hataların Apache kaldırmayla bir ilgisi yok, bariz başka bir sorun görünüyor ortada. Son olarak sistemde neler oldu? Elektrik kesintisi, donanım değişikliği vs?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Ekim 2011 - 01:11:23
O hataların Apache kaldırmayla bir ilgisi yok, bariz başka bir sorun görünüyor ortada. Son olarak sistemde neler oldu? Elektrik kesintisi, donanım değişikliği vs?

hiç biri olmadı apache kaldırdıkdan sonra durum böyle oldu.

vede bu 10 dakka durdukdan sonra yapıyor. bu gördügün resimdeki gibi oluyor. ve hiç bir tuş vb birşey işe yaramıyor.

komple kapatıp pc yi tekrar dan açarak sorunu düzeltiyorum.

heartsmagic

Çekirdekle alakalı hatalar bunlar, Apache ile ilgisi yok. Ne yazık ki çözümü de bilmiyorum fakat yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu kesin. Donanımsal bile olabilir sorun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decent

En basit yöntemden yola çıkalım.
Ubuntu CD/DVD ile sistemi başlatarak yeteri kadar açık bırakmayı denemiş miydik ?

Al Arabi

Diğer başlıktan değilde burdan cevaplıyım. Hatanın apache ve mysql ile ilgisi (ki varsa yeniden kurulumda bu sorunun düzelmesi gerekli, denedin mi?) yok.

Ubuntu Linuxta acil durumlarda ilk yapılması gereken şu komutların uygulanmasıdır. :) Büyük ihtimal sorununu çözecektir.

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Eğer bu sorunun apache-mysql ikilisini kaldırmaktan kaynaklandığını düşünüyorsan, az önce dediğim gibi tasksel ile yeniden kurabilirsin. Xampp'ı yeniden kurmayı da deneyebilirsin.

Son olarak aklıma gelen bir kaç soru var. Sen bunu sanal makinada mı deniyorsun ? Bu sorunu yaratan bilgisyarın güç ayarları ilgili yakın zamanda bir ayar yaptın mı?

Not: lütfen araştırarak sistemin çözümü için neler denediğini yaz.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: Al Arabi - 25 Ekim 2011 - 02:37:01
Diğer başlıktan değilde burdan cevaplıyım. Hatanın apache ve mysql ile ilgisi (ki varsa yeniden kurulumda bu sorunun düzelmesi gerekli, denedin mi?) yok.

Ubuntu Linuxta acil durumlarda ilk yapılması gereken şu komutların uygulanmasıdır. :) Büyük ihtimal sorununu çözecektir.

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Eğer bu sorunun apache-mysql ikilisini kaldırmaktan kaynaklandığını düşünüyorsan, az önce dediğim gibi tasksel ile yeniden kurabilirsin. Xampp'ı yeniden kurmayı da deneyebilirsin.

apache yi kaldırdım diye biliyordum ama dosya sisteminin icine baktım hala dosyaları duruyor temizlenmemiş mi anlamadım gitti.

şuapache yi komple temizleyip temiz bir kurulum yapmak istiyorum tekrar dan.

apache yi her 2 apacheyi de silmek icin hangi komutları yazmalıyım ?

lamp + xampp için ? sonradan da tasksel ile lamp kurulumu yapıcam ?

Son olarak aklıma gelen bir kaç soru var. Sen bunu sanal makinada mı deniyorsun ? Bu sorunu yaratan bilgisyarın güç ayarları ilgili yakın zamanda bir ayar yaptın mı?

Not: lütfen araştırarak sistemin çözümü için neler denediğini yaz.

HP marka netbook da kurulu ubuntu sanal değil yani, güç ayarları ile oynamadım ama sadece 1 2 kere pilini çıkartıp taktım daha önceden ?

ubuntu hakkında pek bilgim olmadığı için cözüm hakkında * bir şey yapamadım bilseydim zaten yazardım şu adımları yaptım ama hala aynı diye.

update yaptım sistemi güncelledi. bekliyorum şuanda bakalım aynı hatayı verecek mi bilmiyorum.

yarın bunu kontrol edeceğim son birşey vardı

şimdi XAMPP'ın tüm uygulamayı ve dosyalarını hangi komutla silebilirim sonrada LAMP kuracağım.