[Çözüldü] Lubuntu Masaüstü Sorunu

Başlatan bigbang, 22 Ekim 2011 - 02:10:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bigbang

Arkadaşlar malum Lubuntu yükledim. Öntanımlı olan masaüstü ile açıyorum. Normalde sağ tıklayınca yapıştır,düzenleme seçenekleri gibi seçenekler çıkıyordu. Ama ben bi ayarla oynadım o sağ tık menüsünde, onun yerine ingilizce bir menü çıkıyor. Sağ tıkladığımda en alta exit yazıyor. exit dediğimde. Openbox'tan çıkmak istediğinize emin misiniz diyor. Bunun böyle olmasını istemiyorum. Tekrar eski hale nasıl getiririm?
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

heartsmagic

Nelerle oynadığını en iyi sen bilirsin sanırım. Buraya da aktarmamışsın hiçbir şey, varsa kullanan arkadaşlar da ancak araya taraya bulmaları gerekir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tefoski

- Fare ile sağ tık,
- desktop settings - gelişmiş sekmesindeki,
- " masa üstüne tıklandığında... " kutucuğundan işareti kaldır,
- sistem eski haline gelir.

geç olmuş ama çözüm bu...
BirDost

if

Sağ tıklandığında ekrana gelen o şey openbox-menu'dür.

sabian

Alıntı yapılan: if - 28 Aralık 2011 - 01:48:06
Sağ tıklandığında ekrana gelen o şey openbox-menu'dür.

+1

Lubuntu'ya sağ tıklayınca Openbox'a geçiş yapılabiliyor hemen. Oturumu kapatıp ön tanımlı uygulamayı değiştirebilirsiniz. Ya da sağ tıklayıp Openbox'tan çıkmak istediğime eminim deyin.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

cerencalici

Alıntı yapılan: sabian - 28 Aralık 2011 - 02:05:11
Ya da sağ tıklayıp Openbox'tan çıkmak istediğime eminim deyin.

Bunu yaparsanız bütün pencerelerde başlık çubuğunu kaybedebilirsiniz. Telaşlanmayın. :)
En iyisi Lubuntu'yu ön tanımlı olarak değil de LXDE ile başlatmak  olur kanaatimce.
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

erdemchetin

Arkadaşlar pc normal açılıyor  masaüstü resmi geliyor fare geliyor fakat hiçbir simge ve görev çubuğu gelmiyor, fare işaretçisi harekete cevap veriyor ama tıklama yapmıyor, sağ tık menüsü falan gelmiyor.  Kısaca bilgisyar açılıyor ama başka hiçbir şey olmuyor. Sistem Lubuntu 11.04

decent

Benzer sorunların çözümü aynı olabileceği için konular birleştirildi.

if

@erdemchetin, kurtarma kipine girip sudo apt-get install lubuntu-desktop komutunu verip bir daha deneyebilir misin?

agritux

Alıntı yapılan: sabian - 28 Aralık 2011 - 02:05:11
Lubuntu'ya sağ tıklayınca Openbox'a geçiş yapılabiliyor hemen. Oturumu kapatıp ön tanımlı uygulamayı değiştirebilirsiniz. Ya da sağ tıklayıp Openbox'tan çıkmak istediğime eminim deyin.

Lubuntu zaten openbox uygulamaları kullanıyor. Openbox ile Lxde iç içe diyebiliriz. Gnome-kde ayrımı ile karıştırmayalım.

erdemchetin

Alıntı yapılan: if - 29 Aralık 2011 - 20:41:55
@erdemchetin, kurtarma kipine girip sudo apt-get install lubuntu-desktop komutunu verip bir daha deneyebilir misin?
Denedim fakat gene aynı şekilde  masaüstü resimim geliyor gerisi yok bazen simgeler 5-10 dk sonra geliyor.Sağ tık menüsü görev çubuğu hiç çıkmadı.

if

@erdemchetin, durup dururken mi oldu bu sorun? Bir ekran görüntüsü koyar mısınız?

lspci | grep VGA
cat /var/log/Xorg.0.log
çıktılarını da alayım.

erdemchetin

Alıntı yapılan: if - 01 Ocak 2012 - 13:24:26
@erdemchetin, durup dururken mi oldu bu sorun? Bir ekran görüntüsü koyar mısınız?

lspci | grep VGA
cat /var/log/Xorg.0.log
çıktılarını da alayım.

Wireless bağlanmıyordu, onu düzeltmeye çalıştım. Bir de notebook'un içini açtım Wi-Fi kontrol etmek için, ama hangisi neden oldu bilmiyorum.

eribol

Komutları yanlış vermişsiniz. Biraz daha dikkatle bakıp komutları uygulayınız. Ayrıca resim yerine çıktıyı kopyalayabilirsiniz.

Büyük-küçük harf ayrımına da dikkat ediniz.

erdemchetin

PC'de hiçbir şey kullanamıyorum, o yüzden böyle çektim. PC sadece açılıyor. 
Kodları tekrar deneyeceğim"|" bu işareti çıkaramadım
Artık root ekranına da düşemiyorum, sanırım çöktü artık.

eribol

Altgr+< tuşlarını kullanabilirsiniz.

erdemchetin

if

@erdemchetin, komutlarla ilgili ekran görüntüsü istememiştim ben. Okuyamam böyle zaten. Çıktılarını foruma kopyala. Ekran görüntüsünü masaüstüne bakmak için istedim.

dnzz

yeni bir kullanıcı hesabı oluştur ve oturumu o hesapla aç.bende aynı sorunla karşılaştım ama üstesinden anca böyle gelebildim.

if

Bu konu çözüldü olarak etiketlenmiş. Nasıl çözüldü?