SESET - ODTÜ BÖTE Öğrencilerden Eğitime Yeni Bir Ses Daha Katıldı

Başlatan aysel_aksu, 20 Ekim 2011 - 11:35:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aysel_aksu

ODTÜ BÖTE öğrencilerinin yayımlamaya başladığı SESET, sadece ODTÜ'nün değil tüm BÖTE öğrencilerinin sesi olmak çabası içerisinde.  Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız projemizi hayata geçirdik 17 Ekim 2011 tarihinde. 

Dergimizi çıkarma amacımızın başında, bilgisayar öğretmenlerine verilen değerin günden güne azalmasının önüne geçmek; bilgisayar öğretmenliği okuyan öğrencilerin durmadığını, çalıştığını göstermektir.


seset.ceit.metu.edu.tr    adresinden ulaşabilirsiniz elektronik dergimize.



Dergimizde ne olacak?

Bilişsel Bilimler  alanında, "Bilişsel bilim nedir?" sorusundan yola çıkacağız. Bilişsel bilimler konu başlığı altında yapılan araştırma ve projelerden bahsetmek ile birlikte, BÖTE bu alanın neresindedir; bunu öğreneceğiz.

BÖTE  alanında; "BÖTE nedir, BÖTE mezunu ne yapar?" sorularından yola çıktık. Yayınımız sırasında:

BÖTE mezunları ile röportajlar yapacağız,

BÖTE'ye emek vermiş hocalarımızdan yazılara yer vereceğiz,

BÖTE ile ilgili yaptığımız anketlerin sonuçlarını yayınlayacağız.



Donanım alanında, eğitimde donanımın yerinden bahsederek başlıyoruz yazılarımıza. Önümüzdeki sayılarda, eğitimi ve öğretimi güçlendirecek teknolojilerden bahsedeceğiz. Yer yer bu teknolojileri öğreneceğiz birlikte. Bunun yanında, ağ teknolojileri alanındaki birikimlerimizi de bu ana başlık altında paylaşacağız.



Eğitim alanında, örgün eğitimde gerçekleşen yeniliklerden tutun da uzaktan eğitime; engelli öğrencilerin eğitimde çektikleri zorluklardan tutun da bu zorluklarla başa çıkılma yöntemlerine kadar birçok konuda yazı bulacaksınız. ERASMUS, Comenius gibi eğitim programlarını da bu başlık altında bulacaksınız.



İnternet Teknolojileri alanında, internetin tarihinden başladık yayınımıza. Önümüzdeki sayılarda ise internet teknolojilerinin geleceğinden, günümüzün vazgeçilmez ağı olan Faceebook'a kadar; Web 2.0' ın ne olduğundan tutun da bu alandaki uygulamalardan bahsedeceğiz.



Oyun alanında, öncelikli olarak eğitsel oyunları tanıyarak başlayacağız yazı dizimize. Daha sonra, eğitsel oyun programlama temelleriyle devam edecağiz.



Tasarım alanında, grafik tasarım ve web tasarım olmak üzere iki alt başlıktan ilerleyeceğiz. Bu alanlardaki programların tanıtımının yanında bu programların eğitimde kullanımına da değineceğiz. Birlikte güzel ve yararlı uygulamalar yapacağız.



Video & Animasyon alanında, video ve animasyon hazırlama programlarını tanıyarak başlıyoruz bu yolculuğa. Gelecek sayılarımızda bu programlar ile uygulamalar yapacağız.



Yazılım alanında; eğitsel yazılımlar, programlama, işletim sistemleri ve veri tabanı alanlarındaki bilgilerimizi paylaşacağız ve bu alanlardaki yeniliklerden haberdar olacağız.

siz de takipçimiz olun, siz de bizi unutmayın.