Ynt: sata mount ve grub sorunu

Başlatan heartsmagic, 23 Ağustos 2008 - 02:59:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Şöylece uykulu halde bir okudum. O AHCI meselesini yapmadan, Ubuntu'yu açıp menu.lst'ye Windows eklemeyi denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zazzazzaz

İlginize teşekkürler.
Dediğinizi yapmıştım. Bugun bi hınçla SATA ile sorunu olmadığını düşündüğüm LinuxMint i
indirip kurdum

Kurarken Ubuntudaki sorunla karşılaştım SATA yı yine görmemişti oysaki Bios ta SATA HDD IDE olark tanımlıydı
Ben de kurulumu iptal edip bios a döndüm ve Windows un kitlenmesine yol açan AHCI konumuna aldım SATA drive ımı
Amacım, Windows u grub ta görmek ve grubu da SATA HDD e yazmaktı.

Tahmin ettiğim gibi kuruluma başlayınca her iki HDD imide gördü ben LinuxMint i IDE HDD sine kurdum.

o SCSI (0,0,0) (sda)-320GB ST3320620AS
o SCSI (0,0,0) (sdb)-120GB ST310022A

2. seçeneği seçtim. Mint kuruldu ve windows bölümlerinide gördü

ama windowsu çalıştırmak istediğim de grub tan SATA AHCI modunda olduğundan yine windowsa giremeden reset atmaya devam etti

off çıldırmak üzereyim keşke Pardus Gnome olabilse.

Lütfen yardım...

heartsmagic

Aslında başlıkta anlatıla ilk durum olsa belki durum daha güzel olurdu. Grub'a Windows eklemek çok sorun değil. Şu durumda ise biri diğerinin açılması engelliyor gibi geliyor.

zazzazzaz

Evet dediğiniz gibi olabilir tam bilemiyeceğim.
Peki aklıma şu geldi Pardus2008 i tekrar kursam çünkü onda sorunsuz çalışıyordu. Oradaki Conf. dosyalarının
(menu.lst, varsa başka mount ile alakalı dosyalar) birer kopyasını alsam. Ve daha sonra LinuxMint i tekrar Pardus ün üzerine kursam ve bu dosyaları bulundukarı yere yapıştırsam
acaba sorunum çözülürmü.

Eğer yukarıdaki çözümü tavsiye ederseniz, bana LinuxMint in Windowsda olduğu gibi imajını alabileceğim (mümkünse Flash-disk'e) ve birdaha onca download, firefox ayarları vs ları yapmadan tekrardan kurabileceğim bir program önerebilirmisiniz? Yani hiç bişey olmamış gibi :)

Yada başka bir tavsiyesi olan varsa yazabilirmi?

Saygılar....

heartsmagic

Yok bu pek sağlıklı bir çözüm olmaz, hatta çözüm bile olmaz bence :)
Sorunun tam olarak neresi olduğunu anlasam aslında tavsiye vereceğim de buradan anlayamıyorum sorunun ne olduğunu.

Şimdi, Ubuntu'yu IDE diske kurduğunda sorunsuzca açılıyor ancak Grub'da Windows görünmüyordu? Eğer ilk sorun buysa sanırım bunu aşabiliriz, Windows eklenir diye düşünüyorum. Ancak bu sorun kesinlikle iki diskin olmasından ve Grub'u afallamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Misal Grub'u Ubuntu'nun olmadığı diskin MBR'sine kurmak sorunu çözer mi diye de geçiyor aklımdan.

zazzazzaz

Grub şu an zaten LinuxMint in bulunmadığı HDD de yani SATA da.

Biostaki ayarı, ide den ahci ye alınca grub çalışıyor ve windows hariç LinuxMint e girebiliyorum

Biostaki ayarı ahci den ide alınca grub çalışıyor ama bu seferde LinuxMint e girmiyor uzun uzun progress çubuğunun bulunduğu ekranda kalıyor ama  windows a girebiliyorum.

Yani ben linux a girebilmek için biostan sata hdd imi ahci olarak yapılandırmam gerekiyor
Tabi böyle oluncada windows a giremiyorum grub açılsa dahi yüklenme ekranı geliyor login ekranı gelmeden mavi ekran geliyor çok hızlı yazılar okunmadan çaat reset atıyor xp.

Bu işin sonu ya benim yine artı bi masraf yapıp ide den kurtulup linux a ayrı sata hdd almaktan geçiyor sanırım.
Ama ben hala inat ediyorum sorun donanımsal değil diye.
Teşekkürler ilginize tekrar

heartsmagic

Yok sorun donanımsal değil, yapılandırma sorunu zaten. Ubuntu bu işin altından kalkamıyor kendiliğinden. Ama nerede ne gibi bir hile yapmalıyız şu an aklıma gelmiyor ne yazık ki.

zazzazzaz