file not found grub rescue

Başlatan burakg91, 17 Ekim 2011 - 18:05:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakg91

ubuntu 11.10 u tekrar kurmayı planlıyordum. taktım flashdiski, kurarken birden hata oluştu ve kurulmadı. bilgisayarı baştan başlatınca da eski 11.10 gitmiş windows da açılmıyor, file not found grub rescue diyor. flashdiskten de ubuntuyu dene seçeneğine tıklıyorum kararıyor açılmıyor. daha önceden flashdiskten grub2 kurulumu yapmıştım. şimdi ne yapayım ki windows geri gelsin ve tekrar kurayım ubuntuyu?
(şu an bunu başka bir bilgisayardan yazıyorum)

if

@burakg91, "Ubuntu'yu kurmadan dene" seçeneğini seçmeden önce sağ alt köşede F6'ya basın ve "nomodeset" işaretleyerek devam edin. Olmazsa "acpi=off" olanı seçerek devam edin.

burakg91

f6 ya bastım ama hiçbir şey olmadı

if

@burakg91, canlı cd/usb ile açtığınızda gelen ilk ekranda sağ alt köşede bir kaç seçenek var. Onlardan birinde.

burakg91

tamam buldum, az önce biraz geç basmışım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 19:18:28

denedim ama değişen bir şey yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 19:25:07

windowsa girebilmek için ne yapmalıyım, windowsa girsem hdd leri biçimlendirip baştan kurmayı deneyeceğim. böyle mi yapsam?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 19:32:20

ya da ubuntu denemesi çalışmıyor ama siyah ekran çalışıyor(terminal gibi herhalde) ubuntu@ubuntu: yazıyor. kod bilgim çok yok. buradan grub yüklenebilir mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 21:32:34

ubuntuyu flashdiskten calistirmayi basardim simdi ne yapmaliyim ki bilgisayar acilsin grub hatasi almayayim

BayboraKaan

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

Lütfen ilk önce dene cabala ondan sonra oldu yada olmadi diye ileti gec. Eger ''simdi bakiyorum, deniyecegim, tamam'' gibi ileti atarsan sonradan sonuc alamadiginda ikinci yolluyacagin iletiyi kimse fark etmez ;)