11.10 masaüstü 10.10 a döndü

Başlatan microgazi, 17 Ekim 2011 - 14:28:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microgazi

selamlar sebebini bilemedim ama bugün sabah açtım makineyi masa üstü eski 10.10 sürümü gibi olmus kapatıp açtım ama düzelme olmadi avant pencere gezgini yüklemistim oda zemin beyaz  olmus sanki güvenli modda çalisiyomus gibi sebebi ne olabilir nasıl düzeltebiliriz

heartsmagic

Son olarak neler yaptın? 10.10 gibi olması imkansız, zira 10.10'da Gnome 2 vardır. Sende açılan şey ya Unity'dir (3b veya 2b) ya da Gnome-shell'dir. Elle kurmadıysan Gnome-shell'in açılma şansı da yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

microgazi

en son file zilla ondan sonra bikac uzak masaüstü programi kurdum cumartesi günü kurmustum zaten sistemi  ilk etapta masaüstü gelmiyodu sistemde sol tarafta imlec yanip sönüyodu login ekrani bile gelmiyodu sonra ilk kurulumda f6 ile acıp ordan nomodest secerek kurulumu yapmistim sonrasinda çok iyi gidiyodu bugün sabah actim makineyi 10.10 menüleri gibi soldaki panel yok olmus üst ve allta paneller var ayni 11.10 yani ne sebep olmus olabilirki nomodest ten sebep olma ihtimali varmı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 14:51:09

masaüstünüde ekledim görüntüsünü

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 14:58:36

yanlız söyle bisi daha yaptım dı compizi kurmustum sonra baktım düzgün çalismiyo tekrardan kaldırdım acaba ondan sebep de olmus olabilirmi eski haline nasil çevirebilirik

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Neleri kaldırdığını bilmeden, nasıl geri çevirebileceğimizi de bilemeyiz. Neleri kaldırmıştın? Kaldı ki Compiz zaten kurulu geliyor, sen neyi kurmuştun?

Bu görüntü cidden eski masaüstü gibi. "Fallback" dediğimiz şey bu mudur?

microgazi

compiz yüklümü geliyodukü ben yükledim ekstradan demekki masaüstü küpünü etkinlestirdim birde bikac foto yazan yerleri simdi bastanmi kurmam lazım 11.10 görüntüsü icin

heartsmagic

Tam olarak neleri kaldırdığını hatırlıyorsan durumu çözmeye çalışırız. Muhtemelen /var/log/dpkg altında history adında bir dosya olacak, o dosyada dpkg kayıtlarını görebiliriz. Son bölümü buraya kod etiketi içinde geçebilirsin.

microgazi

bu resimde kurup kaldirdigim compiz var bi kısmı yüklü gözüküyo gerci halen

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Sen Unity dahil birçok Compiz paketini kaldırmışsın. Unity, Compiz ile beraber çalışan bir masaüstü zaten. Tekrar kur bu paketleri.

microgazi

compizimi tekrar kurmam gerekiyo unity yazılm merkezinden kurarken orda baya bi unty aciliyo hangisi acaba benim kurmam gereken 2b olanlar yüklü gözüküyo çünki

Aequitas

o resimde görünen gnome klasik masaüstü görünümü.. login ekranından unity ya da unity 2D yi seçtiğinde de bu masaüstü mü geliyor?

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

zeitgeist

@microgazi

Sen en iyisi şu komutla Untiy'i tekrar yükle:

sudo apt-get install unity
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Alıntı yapılan: microgazi - 17 Ekim 2011 - 15:09:49
compizimi tekrar kurmam gerekiyo unity yazılm merkezinden kurarken orda baya bi unty aciliyo hangisi acaba benim kurmam gereken 2b olanlar yüklü gözüküyo çünki

Buraya eklediğin resimde kaldırmış olduğun paketleri kur öncelikle.

microgazi

sizi çok fazla yormamak adına bastan kurulum yaptım yanlız bisi sorcem compiz yüklümü geliyo nasıl aktif ediyoz üzerindeki compizi birde server 2011 yüklü bi makineye (windows smoll buzines) etki alanina dahil edebiliyomuyuz ubuntuyu

heartsmagic

Etki alanı meselesi için farklı bir başlık lazım. Diğer sorunu cevaplayıp konuyu kapatalım. Compiz kurulu geliyor, aksi takdirde Unity de çalışmaz. Eğer belirli efektleri açmak istiyorsan compizconfig-settings-manager paketini kurman lazım. Bazı sistemlerde bu paketi kurunca Unity sorunu olabiliyor, kenarda kıyıda bir dock bulunursa aynı uygulama altından Unity'yi açabilirsin, tabi sorun çıkarsa.