usb bellek ve hafıza kartı

Başlatan hasmetgulkokann, 17 Ekim 2011 - 12:40:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasmetgulkokann

ubuntu 8.04 ve laptopta 10.04 kullanıyorum usb bellekte ve hafıza kartından bazı dosyaları sildiğimde bellekte yer açılmıyor. her seferinde biçimlendirme yapmak zorunda kalıyorum. yalnız bazen silmek istemediğim bazı dosyalar oluyor ve biçimlendirme yapamıyorum. yani örneğin 500 mb lık bir dosyayı usb belleğe kopyalamak istediğimde yer yok diyor. içinde ki tüm dosyaları silsemde yer açılmıyor. halen yer yok diyor. ayrıca dosyaların hepsini silip özelliklerden baktığımda disk dolu gözüküyor. forumda biraz araştırma yaptım ama benim sorunuma göre bir şey bulamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. saygılar

if

@hasmetgulkokann, bu aygıtları 'güvenle kaldır' dediğinizde çöpü boşaltmanızı isteyen bir mesaj gelmiyor mu? Aygıtların içinde CTRL+H yapıp(gizli dosyaları göster) çö dosyasını vs. görebiliyor musunuz? Yanıtınız evet ise o çöp dosyasından silebiliyor musunuz? Aygıtları takıp her ikisi için ayrı ayrı aşağıdaki komutları yürütün ve çıktılarını buraya aktarın.

sudo fdisk -l
mount

hasmetgulkokann

Disk /dev/sdb: 1003 MB 1003421184 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 121 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x001371f7

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1               1         122      979872    b  W95 FAT32
1 disk bölümü farklı fiziksel/mantıksal bitişlere sahip:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011, 13:25:11

ctrl+H yaptım trash dosyası çıktı ve sildim

if

Hafıza kartı ve taşınabilir bellekten bahsetmiştiniz ama burada sadece birine ait bir komutun çıktısı var. Peki, gizli çöp dizinini boşalttıktan sonra yer açıldı mı? Bu aygıtları 'güvenle kaldır' dediğinizde çöpü boşaltmanızı isteyen bir mesaj gelmiyor mu?

hasmetgulkokann

evet yer açıldı tşk ederim. ama her sferinde böyle mi yapacağım . sistemi ayır diyorum birşey sormuyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011 - 13:44:03

yalnız şimdide usb belleğe hiç bir şey atamıyorum hata mesajı veriyor

if

@hasmetgulkokann, her seferinde elle silmenize bir çözüm bulunabilir ama şu an benim bilgim bu çözümü size iletmek için yeterli değil. Bakınmam gerek. Siz buraya gerekli çıktıları aktarır mısınız? Önce taşınabilir belleği takın ve mount komutunun çıktısını geçin. Belleği kaldırdıktan sonra hafıza kartını takın ve sudo fdisk -l
mount
komutlarını verin.

hasmetgulkokann

Read-only file system hatası veriyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ekim 2011, 13:47:13

Disk /dev/sdb: 1003 MB 1003421184 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 121 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x001371f7

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1               1         122      979872    b  W95 FAT32
1 disk bölümü farklı fiziksel/mantıksal bitişlere sahip:
     fiziksel=(120, 254, 63) mantıksal=(121, 253, 3)

/dev/sda6 on / type ext3 (rw,relatime,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
/sys on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
varrun on /var/run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,mode=0755)
varlock on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,mode=1777)
udev on /dev type tmpfs (rw,mode=0755)
devshm on /dev/shm type tmpfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
lrm on /lib/modules/2.6.24-29-generic/volatile type tmpfs (rw)
securityfs on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
gvfs-fuse-daemon on /home/nur/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=nur)
/dev/sda2 on /media/disk type fuseblk (rw,nosuid,nodev,noatime,allow_other,blksize=4096)
/dev/sdb1 on /media/Yeni Birim type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=hal,shortname=mixed,uid=1000,utf8,umask=077,flush)

if

Hangisi o hatayı veriyor @hasmetgulkokann?

heartsmagic

Her seferinde elle çöp boşaltmak yerine Nautilus'a doğrudan silme seçeneği eklenebilir veya silerken shift tuşu kullanılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasmetgulkokann

gparted ile usb belleği biçimlendirdim şimdi kopyalama hatası vermiyor. sadece dosyaları silerken çöpe atıyor gizli dosya olarak oradan silerek işimi halledebilirim. yalnız merak ettiğim 8.04 ve 10.4 te de aynı hatayı vermesi. şimdiye kadar kimse böyle bir şey yaşamadımı?

if

Ben hep shift kullanrak sildiğim için bilemeyeceğim. Nautilus açılır>Değiştir>Tercihler>Davranış>Çöp>Çöpü kullanmayacak bir sil komutu ekle kutusunu işaretleyerek sağ-tıka sil komutu eklenir.

ekremsenturk

Silinen her dosya önce çöp kutusuna gider ve orada aynen disk boyutunda yer işgal etmeye devam eder. Çöp kutusunu boşalttığında, gerçektn silnmiş olur ve disk'inde yer açılır. Bir Usb aygıtından bir dosya sildiğinde, aynı aygıt üzerinde önce bir çöp dosyası oluşturulur ve silinen dosya o çöp dosyasına aktarılır. Usb aygıtlarında çöp kutusunu iki kez boşaltmalısın. Çöp kutusu birinci boşaltmadan sonra boş görünse dahi, tekrar boşaltmalısın.

Bir Klasör sildiğinde, Klasörün içinde bulunan bir dosya, başka bir kullanıcı tarafından kayıt edilmiş ise ve kullanıcı hakları başka kullanıcılarında aynı dosya üzerinde işlem yapmasına izin vermiyorsa, sözü geçen dosya izinleri değiştirilemedikçe, dosya çöp kutusundan boşaltılamıyor ve dolayısı ile Klasör'de çöp kutusundan boşaltılamıyor. Kullanıcı izinlerini her seferinde sadece sahibi (Dosyayı kopyalan veya yazan) veya root değiştirebilir. İç içe klasörlerde bunu her klasör ve içlerindeki dosyalar için ayrı ayrı, değiştirmelisin.