Dağıtım Tavsiyeleri ve Soruları

Başlatan if, 13 Eylül 2011 - 23:34:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

manjaro'da var son kullanıcı için arayüzü fazla olan cinsten  :))

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: Codseus - 14 Temmuz 2016 - 23:21:06
Daha önce az çok ubuntu kullandım ancak arayüzüde boğdu beni ubuntuyuda önerebilirsiniz ancak onun dışında hangi dağıtımla başlamamı önerirsiniz ? teşekkürler.
Ubuntuyu tavsiye ederim cok kolay ve rahat.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Temmuz 2016 - 23:48:51

bu ara yeniiysen sıkıntı cıkmaması için kararlı bi sürüm sec önerilerim:
-ubuntu
-busybox

heartsmagic

Arayüzü boğdu derken tam olarak nesini sevmediğini söylersen ona göre öneri yapılabilir. Mesele dağıtımdan çok masaüstü ortamı gibi zira.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Codseus

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2016 - 00:40:20
Arayüzü boğdu derken tam olarak nesini sevmediğini söylersen ona göre öneri yapılabilir. Mesele dağıtımdan çok masaüstü ortamı gibi zira.

ne bileyim yani renk olarak iconlar olarak falan çok sıktı gerçekten 1 ay kullanınca.

eronis

Alıntı yapılan: Codseus - 19 Temmuz 2016 - 13:11:44
Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2016 - 00:40:20

ne bileyim yani renk olarak iconlar olarak falan çok sıktı gerçekten 1 ay kullanınca.

Peki bu sıktı mı ? Kişiselleştirmeyi bilmiyorsun anlaşılan.

https://www.youtube.com/watch?v=MSjBJ6zDJ1g

Bu video'yu izle. Linux'ta hiç bir arayüz Windows gibi sabit değildir. Kişiselleştirebilirsin.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Codseus

Tamamdır arkadaşlar ubuntu kurdum. Eskiden biraz bilgim var ama tekrar alışmaya çalışacağım sanırım forumda başlangıç rehberide vardı. Teşekkürler.

Source

Opensuse 42.1 kullanıyorum denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.

furyzer0

evet arkadaşlar soru başlıkta belli laptopum 256 mb ramli ve usbden boot edilyemiyor sadece cd den yapabiliyorum ondan dolayı 700 mb altında bir distro lazım(DVD destekliyor ama normal laptopum nedense dvdleri görmüyor) siz ne önerirsiniz şu an antix yükleyeceğim puppy de gözüme takıldı o da olabilir siz ne önerirsiniz peki?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ağustos 2016 - 20:06:42

dağıtım tavsiyeyleri adı altında konu varmış görmemiştim kusura bakmayın sanırım konu kilitlenecek

furyzer0

Önce konu açtım ama sonra fark ettim konusu varmış eski bir laptopum var usb den boot edilemiyor ondan dolayı 700 mb altında bir distro bakıyorum antix deneyeceğim bir ama puppy de gözüme takıldı o nasıl? ve ya siz ne önerirsiniz?

kartal

256 MB ram oldukça az  tarayıcı ile sorun çıkartma ihtimaline karşı metin tabanlı bir tarayıcı ve VLC kullanılabilir.Vlc ile youtube videolarını linklerini ekleyerek yada bilgisayarınıza indirerek izleyebilrsiniz.Puppy Tahr yada grafik arayüz kullanmadan başka bir dağıtım da deneyebilirsiniz.

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ata1

archkur-2015.06.24-64bit.iso : http://sourceforge.net/projects/archkurtest/files/archkur/archkur-2015.06.24-64bit.iso/download

archkur-2015.06.24-32bit.iso : http://sourceforge.net/projects/archkurtest/files/archkur/archkur-2015.06.24-32bit.iso/download

İndirme sayfası: https://sourceforge.net/projects/archkurtest/files/archkur/

söylediğiniz kadar ufak ısolar genelde zor sürümlere ait olurlar kurmak bilgi deneyim ister kullanmak ayrı deneyim ister
genede şuna bir bakın

neynefes

@furyzer0, başlığınızı burası ile birleştirdim. Buradan devam edebilirsiniz. 256 mb ram olan bir cihaz için masaüstü ortamı çok sıkıntı olacaktır. Ram takviyesi yapmanızı şiddetle öneririm. Cihazı ev sunucusuna dönüştürme gibi farklı projelerde de kullanabilirsiniz.

Ubuntu33

13:Hangi Ubuntu?
Hala bu sorunun geldiğine inanamıyorum.Düşük sistemler için Xubuntu ve Lubuntu olsun.Normal ise Ubuntu 16.04 kurmanızı öneriyorum.12.04 LTS'den eskisini kurmayın bu yıl gelecek yıl ise 14.04 kurun.Server için Ubuntu for Servers kullanın.

Minty

Herkese merhaba. Şu anda Linux Mint kullanmaktayım ve yeni bir dağıtımı daha keşfetmek istiyorum. Ubuntu ve Linux Mint haricinde olan ve tam bir işletim sistemi olan (içerisinde her şeyi yüklü gelen) ve rahatça destek alabileceğim bir dağıtım arıyorum. Ancak dediğim gibi benim için öncelik takıldığım yerde destek alabilmek ve kişiselleştirmenin esnek olması. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Toor

Arch çok iyi bir tercih olur. Gentoo da var ama Arch için daha rahat destek alırsın. Ayrıca apt ile devam etmek istiyorsan Debian dene.

ubuntuM

Apricity OS'u şiddetle tavsiye ederim.

https://apricityos.com/download

Ayrıca Google Chrome ön tanımlı olarak geliyor.

illedelinux

Debian tabanlılar dışında bu aradıklarını bulamazsın ki, Ubuntu-Linux mint bunların başını çeker.
Bunun dışında her kolaylığı bulacağın sadece Manjaro var.
Yok eğer ben macera arıyorum diyorsan, Linux dağıtımlarının hepsi aynı zamanda bir maceradır...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Minty

Alıntı yapılan: Toor - 16 Eylül 2016 - 11:15:21
Arch çok iyi bir tercih olur. Gentoo da var ama Arch için daha rahat destek alırsın. Ayrıca apt ile devam etmek istiyorsan Debian dene.
Arch'ı çok duyuyorum. Kullananı da fazla gibi. Ciddi farklılıklar var mıdır? Yani şimdi apt ye alışmış biri olaraktan soruyorum. Basit bir kullanıcıyım ve hemen hemen her türlü işimi buradan halledebiliyorum. Bana katacağı artısı var mıdır?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Eylül 2016 - 12:51:03

Alıntı yapılan: illedelinux - 16 Eylül 2016 - 11:31:04
Debian tabanlılar dışında bu aradıklarını bulamazsın ki, Ubuntu-Linux mint bunların başını çeker.
Bunun dışında her kolaylığı bulacağın sadece Manjaro var.
Yok eğer ben macera arıyorum diyorsan, Linux dağıtımlarının hepsi aynı zamanda bir maceradır...
Manjaro'yu Live CD olarak deneme imkanı buldum. İlginç bir şekilde Live CD'de bile sanki sisteme kurulu gibi hızlı bir şekilde çalışıyor. Onu da listeme aldım. Biraz daha tavsiyeler biriksin fikrim daha da oluşacaktır ona göre seçeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Eylül 2016 - 12:54:33

Alıntı yapılan: ubuntuM - 16 Eylül 2016 - 11:21:48
Apricity OS'u şiddetle tavsiye ederim.

https://apricityos.com/download

Ayrıca Google Chrome ön tanımlı olarak geliyor.
Temiz bir dağıtıma benziyor. Sade ve şık olanlarına bayılıyorum zaten. Bunu kurmadan önce sanal makinede çalıştırıp bir göz atmak istiyorum.  :)

ata1

apt  kullanıma alışmışsan biraz zor gelecektir manjaro arch tabanlı olup pacman kullanır. Arch ile  aynı depo ve komutları kullanır. Archa oranla daha çok son kullanıcıya hitap eder arch en azından kendi çözümünü üretemiyorsan kullanmakta zorluk çekeceğin bir dağıtım kurması kadar kullanması da zordur.
manjaro bence sana daha uygun

Barış Can

Alıntı yapılan: MintyHerkese merhaba. Şu anda Linux Mint kullanmaktayım ve yeni bir dağıtımı daha keşfetmek istiyorum. Ubuntu ve Linux Mint haricinde olan ve tam bir işletim sistemi olan (içerisinde her şeyi yüklü gelen) ve rahatça destek alabileceğim bir dağıtım arıyorum. Ancak dediğim gibi benim için öncelik takıldığım yerde destek alabilmek ve kişiselleştirmenin esnek olması. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
söylediğin şeyler aslında tamamı ile linux mint ve ubuntu'yu işaret ediyor ancak neden bunları kullanmak istemediğini anlamış değilim. sanıyorum şunu açıklığa kavuşturmamız gerek; içerisinde her şeyi yüklü gelen ve linux tarafında desteğin Türkiye çapında geniş olduğu iki yahut üç dağıtım var. Linux Mint, Ubuntu, kısmen Manjaro (sanıyorum forumu mevcut).

ancak, bunların hepsi dağıtımlar. sen, kişiselleştirmenin esnek olduğu bir dağıtım olması gerektiğini de belirtmişsin; bilmen gereken şey kişiselleştirmenin her linux dağıtımında aslında esnek olduğu. masaüstü ortamı dediğimiz şeyler, linux tarafında ayrıca geliştirilen ve gerektiğinde hemen her linux dağıtımına rahatlıkla eklenebilen / yüklenebilen şeyler oluyorlar. mesela, ubuntu kullanıp xfce yahut lxde; hatta pantheon bile yükleyip kullanan insanlar biliyorum. bunların hepsi linux mint, manjaro gibi dağıtımlarda da geçerli. anlatmak istediğim şey şu; dağıtım mı istiyorsun, masaüstü ortamı mı?

tavsiyem alıştığın linux dağıtımından herhangi bir şekilde vazgeçmemen. debian tarafında isen tam olarak orada kalman ancak hemen hepimiz yaşadık böyle dönemleri açıkçası, çok da bir şey söyleyemeyeceğim. illa ki ben ubuntu ya da linux mint dışında bir dağıtım kullanacağım diyorsan; elementary os kur. ancak onda da özelleştirme / kişiselleştirme kısmen sıkıntılı olabilir senin için.

yazdıklarımı yanlış anlama lütfen, hem genele, hem özele binaen yazdım. :)
kolay gelsin.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

Minty

Alıntı Yap
söylediğin şeyler aslında tamamı ile linux mint ve ubuntu'yu işaret ediyor ancak neden bunları kullanmak istemediğini anlamış değilim.
Mesele bunları kullanmamak değil, kullandığım dağıtımlar ikisi de. Bir süre sonra insan farklılık arıyor. Değişik tatlara bakmak istiyor.

Alıntı Yapelementary os kur. ancak onda da özelleştirme / kişiselleştirme kısmen sıkıntılı olabilir senin için.
Zaten bu yorumun geleceğini bildiğim için "Esnek" diye üstüne bastım. Siz de yine de Elementary OS demişsiniz. Çok sağolun.

Barış Can

Alıntı yapılan: MintyAlıntısöylediğin şeyler aslında tamamı ile linux mint ve ubuntu'yu işaret ediyor ancak neden bunları kullanmak istemediğini anlamış değilim. Mesele bunları kullanmamak değil, kullandığım dağıtımlar ikisi de. Bir süre sonra insan farklılık arıyor. Değişik tatlara bakmak istiyor.

Alıntıelementary os kur. ancak onda da özelleştirme / kişiselleştirme kısmen sıkıntılı olabilir senin için. Zaten bu yorumun geleceğini bildiğim için "Esnek" diye üstüne bastım. Siz de yine de Elementary OS demişsiniz. Çok sağolun.
oldu, kolay gelsin. (:
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

ata1

Yapmasını bilirsen elindeki sürümler zaten esnek  :))  Kısacası farlılık arıyorsun fakat temel de hepsi linux çekirdeği üzerinde kabukları farklı sende kendi farklılığını yarat
örnek bir aralar xfce!yi melezledim bunlar senin beceri ve bilgine dayalı geri kalan hazır olan sürümler onlar yerine masa üzerini düzenler isen aynı tadları alırsın.

https://www.youtube.com/watch?v=sKVb0VD8eVc

plazma

@minty başlığınızı burası ile birleştirdim. Buradan devam edebilirsiniz.