Dağıtım Tavsiyeleri ve Soruları

Başlatan if, 13 Eylül 2011 - 23:34:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serkanburda

aurora

Ayrıca Optimus Teknolojisi nedeniyle çıkacak sorunların çözümü için;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0

Mr. Montana

Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Şuan verdiğiniz linkleri inceliyorum sanırım yeterli olucak. :)

heartsmagic

Tavsiye değil de, neden Ubuntu düşünmüyorsun diye sorayım ben.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mr. Montana

Sn. heartsmagic
Ubuntu konusunda bilmiyorum önceden yaşadığım sıkıntılar beni uzaklaştırmış olabilir uzun lafın kısası benim ki Ubuntuya karşı ön yargı diyebilirim aslında.

burk

Alıntı yapılan: Mr. Montana - 19 Mart 2012 - 17:46:44
Sn. heartsmagic
Ubuntu konusunda bilmiyorum önceden yaşadığım sıkıntılar beni uzaklaştırmış olabilir uzun lafın kısası benim ki Ubuntuya karşı ön yargı diyebilirim aslında.
İyi öyleyse, konuyu bu konu ile birleştirdim, yaklaşık 9 sayfalık öneri iletisi mevcut bu sayfada, size kolay gelsin.

Mr. Montana

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim tekrardan. Ve şunu belirtmek isterim. Ubuntu kurmuştum yanlız 10.10' u ve internete bağlanma konusunda sıkıntı çektim. Şuan Ubuntu 11.10 kurmuş durumdayım ve herşey tıkır tıkır sıkıntısız rahatça kullanımıma hazır ki zaten şuan kullanıyorum. Varsa aynı şekilde sistem değiştirmek arayan bıkmış usanmış arkadaşlar. Ubuntu 11.10 tavsiyemdir ki bilmiyorum daha günceli varsa oda olabilir ama ben şuan kullandığımı tavsiye ederim. Herşey tıkır tıkır temiz kullanımımda :) Tekrardan teşekkürler ve hayırlı günler.

Hep bu ön yargılar ;)

decent

@Mr. Montana,
Güle güle kullan.
Eğer donanım yetersizliği gibi başka bir engel yoksa güncel/kararlı en son Ubuntu sürümü tavsiye edilir.
O da şu an itibariyle senin söylediğin gibi Ubuntu 11.10 sürümüdür.

Mr. Montana

zgunduz

Arkadaşlar 11.10 mu kurayım yoksa 10.04 mü kurayım biri güncel diğer LTS sürüm ama . 10.04 daha aklıma yatıyo aslında. ?

sakirasci

Bu soruya yanıt tamâmen senin isteklerine bağlı.

Eğer Ubuntu'yla epey bir geçmişin varsa, 11.04'ten îtibâren Unity'ye geçildiğini biliyorsundur. Örneğin ben, uzun bir süre 10.10'da kaldım sırf şu Unity'ye ısınamadığım için. Ancak şu anda memnunum. 10.04 kurarsan bâzı paketlerin daha güncel sürümüne Ubuntu'nun kendi deposundan ulaşamayacaksın.

Benim sana tavsiyem 11.10 kurman olur. 12.04'ün çıkmasına zâten az kaldı ve 12.04'ün desteği 5 yıl olacak  8)

11.10 kurduktan sonra 12.04 çıktığında doğrudan yükseltebilirsin. Yalnız kimi zaman yükseltmeler sorunlu oluyor, o yüzden belki sorun yaşayıp 12.04'ü sil baştan kurman gerekebilir. (Ben 11.10'a 10.10'dan yükseltirken pek sorun yaşamadım ama bu yaşamayacağını garanti etmiyor tabi)
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.

ibrahimcelik

Eğer nisan sonunda 12.04' e geçmeyi düşünüyorsanız, ki ben şiddetle tavsiye ederim, şu anda kuracağınız sürümün pek de önemi olmayacaktır. Ben Ubuntu'ya 11.04 ile başladım daha oldukça yeniyim ve Unity arayüzü benim Ubuntu'da kalmamdaki nedenlerden biriydi. Yani, Unity mi Gnome mu kullanmak istediğinize bağlı birazda. Gnome'u 11.10'da da kullanabildiğiniz için ben 11.10 bir ay sonra da 12.04 derim :)

zgunduz

Sürüm yükseltmem kaldırır baştan kurarum 12.04 için. Daha önceden kullanıyodum zaten ubuntu. Unity değil zaten 11.04 kullandığım zamanda gnome de kullanmıştım beni de pek açmadı o. Yine unity kullanmam ama, o zaman şöyle bi soru daha soriyim ben şimdi 10.04 kurucam peki gelen güncelleştirmeler arasında üst sürümlere yükseltmek için güncelleme gelmez dimi, mesele gelen güncellemelerin hepsini seçip kurarsam bana bi süpriz yapıp sürüm yükseltmez demi ubuntu ? bu konuda bilgin var mı?

ibrahimcelik

Bende de şu anda güncelleştirme yöneticisini açtığımda güncelleştirmeler'in üzerinde ayrı olarak "Yeni bir sürüm '11.10' var Yükle diye bi bağlantı duruyor. 10.04 kullanmadığım için kesin konuşamayacağım ama muhtemelen onda da sürüm yükseltme güncelleştirmelerden ayrı sunuluyordur.

sakirasci

Yok yok öyle güncellemelerin arasına koskoca yeni sürümü de katıp hepsini yüklüyorum ayakları yapmaz  ;D

Şöyle bir ekranda gelir o soru (3 olarak numaralandırılan Yükselt (Upgrade) düğmesi):

Eğer bunun sorulmasını da istemezseniz Yazılım Kaynakları>Güncelleştirmeler:
Beni, yeni bir Ubuntu sürümü olunca bilgilendir: Hiçbir zaman

olarak seçtikten sonra bir daha yeni sürüm bilgisi de vermez  :)

zgunduz

Alıntı yapılan: sakirasci - 22 Mart 2012 - 00:31:14
Yok yok öyle güncellemelerin arasına koskoca yeni sürümü de katıp hepsini yüklüyorum ayakları yapmaz  ;D

Şöyle bir ekranda gelir o soru (3 olarak numaralandırılan Yükselt (Upgrade) düğmesi):

Eğer bunun sorulmasını da istemezseniz Yazılım Kaynakları>Güncelleştirmeler:
Beni, yeni bir Ubuntu sürümü olunca bilgilendir: Hiçbir zaman

olarak seçtikten sonra bir daha yeni sürüm bilgisi de vermez  :)

Bu aydınlatıcı oldu saolun :) Peki 12.04 LTS güncellemesini nasıl böyle gösteriyor, henüz resmi olarak kararlı sürümü yayınlanmadı ki

sakirasci

Görüntüyü aldığım sayfa burada. 12.04 şu anda yükseltilebilir durumda; ancak kararlı sürümü değil; görünen ekranda beta sürümüne yükseltme için seçenek sunuluyor aslında.

decent

Alıntı yapılan: ibrahimcelik - 22 Mart 2012 - 00:15:28
Eğer nisan sonunda 12.04' e geçmeyi düşünüyorsanız, ki ben şiddetle tavsiye ederim, şu anda kuracağınız sürümün pek de önemi olmayacaktır. Ben Ubuntu'ya 11.04 ile başladım daha oldukça yeniyim ve Unity arayüzü benim Ubuntu'da kalmamdaki nedenlerden biriydi. Yani, Unity mi Gnome mu kullanmak istediğinize bağlı birazda. Gnome'u 11.10'da da kullanabildiğiniz için ben 11.10 bir ay sonra da 12.04 derim :)

Yaklaşık olarak tavsiyem bu yöndedir.

if

Konular birleştirilmiştir. Hangi dağıtımın sizin kullanımınıza uygun olduğuna yönelik sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz.

saHenkarakartal

arkadaslar suan xp kullanıyorum ama linux e geciş yapacam daha önce pardus kurdum pc mi kastı.
pc özellikleri   amd 64 x2 2600 ghz ,  1 gb 800 mhz ram  , onboard ekran kartı 300 mb  hdd olarakta 32 mb önbellek 5400 rpm

ben pc de internet , müzik , flim , takılırım nadiren de olsa oyun pes yarıs vb.

sizce hangi sistemi kurmalıyım ubuntu,opensuse,linux mint,debian ve arch linux

linux bilgim az ama arastırmalarla bunları cözerim.(bilgin var mı diyenlere)

if

@saHenkarakartal, kurulumu ve kullanımı kolay herhangi bir dağıtım olabilir.

iceboy

Alıntı yapılan: saHenkarakartal - 02 Nisan 2012 - 18:12:23
arkadaslar suan xp kullanıyorum ama linux e geciş yapacam daha önce pardus kurdum pc mi kastı.
pc özellikleri   amd 64 x2 2600 ghz ,  1 gb 800 mhz ram  , onboard ekran kartı 300 mb  hdd olarakta 32 mb önbellek 5400 rpm

ben pc de internet , müzik , flim , takılırım nadiren de olsa oyun pes yarıs vb.

Ubuntu 10.10'u şiddetle öneririm.

Arch'a mevcut bilgileriniz ile sakın bulaşmayın.Biraz linux öğrendikten sonra sizin için en uygunu arch olacak zaten :)

Şu anki sistem ve bilginiz ile ubuntu 10.10. Kullanımı kolay gnome 2 ile geliyor ve sorunu diğer masaüstülere göre oldukça az.Oyun hariç tüm isteklerinizi karşılayacaktır.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

altintasi

Lubuntu veya Linux Mint LXDE olabilir. Unutmamanız gereken ise oyun konusunda Linux'un Microsoft işletim sistemlerine göre daha zayıf olduğudur. Linux dağıtımları için oyun geliştirilmesi son dönemde hızlanan bir trend. Fakat bahsettiğiniz PES vs. gibi oyunları bulamayabilirsiniz. Windows oyunları için Wine gibi yazılımları incelemenizi öneririm.

Masaüstü görselliği istiyorsanız sisteminizde çok yavaş çalışmayacağını düşündüğüm Ubuntu 11.10'u denemelisiniz. Lubuntu ve  Linux Mint LXDE Windows XP ve Windows Vista masaüstlerine daha yakın bir deneyim sunar.
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

mahira

Alıntı yapılan: saHenkarakartal - 02 Nisan 2012 - 18:12:23

Xubuntu 12.04 kurun

Quaoar

Merhaba,
PCLOS'taki gibi Mageia'ya da Synaptic Paket Yöneticisi yüklenebilir mi?